Lime-os csicseriborsó öntet
Lime-os csicseriborsó öntet
Hozzávalók

Lime-os csicseriborsó öntet

Kalória: 167 kcal

Telt és ízes, a lime-tól pedig szuper friss ez a salátaöntet, ami a legegyszerűbb nyári salátát is feldobja.

Elkészítés

  1. Nyissuk ki a csicseriborsó konzervet és öntsük le a levét, de tegyünk belőle félre, mert lehet, hogy szükségünk lesz rá, hogy a végén hígítsuk vele az öntetet.
  2. Nagy keverőedényben botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsót a fokhagymával.
    Keverjük hozzá a tahini pasztát, majd folyamatos adagolás mellett a Floriol Extraszűz Olívaolajat.
  3. Facsarjuk hozzá a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, hígítsuk a korábban félretett csicseriborsó lével.
  4. Tálaljuk friss salátával, paradicsommal, zöldfűszerekkel, halakkal!

Tippek

  • Sült csirke mellé is igazán finom mártásként.
  • Tálaljuk kevés kimagozott, kierezett chilivel, vagy lime héjával.
  • Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!

 

 

További receptjeink
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Sonkás-sajtos muffin
Kávés-mandulás muffin
Húsgolyók édeskömény salátával
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Répa-retek-mogyoró saláta
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Misos-körtés zellerkrémleves
Epres tejpite
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Csirkés paella
Olívás mangó pop
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.