Lime-os csicseriborsó öntet
Lime-os csicseriborsó öntet
Hozzávalók

Lime-os csicseriborsó öntet

Kalória: 167 kcal

Telt és ízes, a lime-tól pedig szuper friss ez a salátaöntet, ami a legegyszerűbb nyári salátát is feldobja.

Elkészítés

  1. Nyissuk ki a csicseriborsó konzervet és öntsük le a levét, de tegyünk belőle félre, mert lehet, hogy szükségünk lesz rá, hogy a végén hígítsuk vele az öntetet.
  2. Nagy keverőedényben botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsót a fokhagymával.
    Keverjük hozzá a tahini pasztát, majd folyamatos adagolás mellett a Floriol Extraszűz Olívaolajat.
  3. Facsarjuk hozzá a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, hígítsuk a korábban félretett csicseriborsó lével.
  4. Tálaljuk friss salátával, paradicsommal, zöldfűszerekkel, halakkal!

Tippek

  • Sült csirke mellé is igazán finom mártásként.
  • Tálaljuk kevés kimagozott, kierezett chilivel, vagy lime héjával.
  • Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!

 

 

További receptjeink
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Csokimousse tészta ropogóssal
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Angol reggeli
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kuszkuszos töltött paprika
Diós-Csokis keksz
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Sült barack vaníliafagyival
Epres spenótsaláta fetával
Gyömbéres keksz
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.