Lime-os csicseriborsó öntet
Hozzávalók
- 400 g konzerv csicseriborsó
- 4 ek tahini paszta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 1 lime leve
- só, bors
Lime-os csicseriborsó öntet
Kalória: 167 kcal
Telt és ízes, a lime-tól pedig szuper friss ez a salátaöntet, ami a legegyszerűbb nyári salátát is feldobja.
Elkészítés
- Nyissuk ki a csicseriborsó konzervet és öntsük le a levét, de tegyünk belőle félre, mert lehet, hogy szükségünk lesz rá, hogy a végén hígítsuk vele az öntetet.
- Nagy keverőedényben botmixerrel turmixoljuk össze a csicseriborsót a fokhagymával.
Keverjük hozzá a tahini pasztát, majd folyamatos adagolás mellett a Floriol Extraszűz Olívaolajat. - Facsarjuk hozzá a lime levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, hígítsuk a korábban félretett csicseriborsó lével.
- Tálaljuk friss salátával, paradicsommal, zöldfűszerekkel, halakkal!
Tippek
- Sült csirke mellé is igazán finom mártásként.
- Tálaljuk kevés kimagozott, kierezett chilivel, vagy lime héjával.
- Felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!