Almás édes chili szósz
Almás édes chili szósz
Hozzávalók

4 főre

  • 1 l rostos almalé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db kierezett és kimagozott chilipaprika
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek vaj

Almás édes chili szósz

Kalória: ~ 149 kcal

Ez az enyhén édes, telt és picit csípős szósz a hús szaftjával keveredve egészen elképesztő. Próbáljuk ki steakkel vagy bármilyen roston sült hússal!

Elkészítés

  1. Magas falú szószos edényben hevítsünk Floriol étolajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre szelt fokhagymát és a kierezett, kimagozott, felszelt chilipaprikát.
  2. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel az almalével.
  3. Főzzük közepes lángon 40-50 percig, vagy amíg egészen besűrűsödik és szirupos lesz. Sózzuk.
  4. Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá egy  evőkanálnyi vajat, dolgozzuk el egészen.
  5. Tálaljuk azonnal a frissen sült húsokkal.
 
 
További receptjeink
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Házi Worcestershire-szósz
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Datolyás-diós rétes
Rizsbundás szilva
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Sonkás-sajtos muffin
Málnás piskótatorta
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Mákos barchesz
Bárány muszaka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.