Almás édes chili szósz
Almás édes chili szósz
Hozzávalók

4 főre

  • 1 l rostos almalé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db kierezett és kimagozott chilipaprika
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek vaj

Almás édes chili szósz

Kalória: ~ 149 kcal

Ez az enyhén édes, telt és picit csípős szósz a hús szaftjával keveredve egészen elképesztő. Próbáljuk ki steakkel vagy bármilyen roston sült hússal!

Elkészítés

  1. Magas falú szószos edényben hevítsünk Floriol étolajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre szelt fokhagymát és a kierezett, kimagozott, felszelt chilipaprikát.
  2. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel az almalével.
  3. Főzzük közepes lángon 40-50 percig, vagy amíg egészen besűrűsödik és szirupos lesz. Sózzuk.
  4. Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá egy  evőkanálnyi vajat, dolgozzuk el egészen.
  5. Tálaljuk azonnal a frissen sült húsokkal.
 
 
További receptjeink
Ratatouille
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Spárgakrémleves
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Húsmentes feketebab hamburger
Fügelekváros muffin
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Citromos fehérbableves parmezánnal
Teriyaki lazac rizstésztával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.