Almás édes chili szósz
Hozzávalók
4 főre
- 1 l rostos almalé
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 db kierezett és kimagozott chilipaprika
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 1 ek vaj
- só
Almás édes chili szósz
Kalória: ~ 149 kcal
Ez az enyhén édes, telt és picit csípős szósz a hús szaftjával keveredve egészen elképesztő. Próbáljuk ki steakkel vagy bármilyen roston sült hússal!
Elkészítés
- Magas falú szószos edényben hevítsünk Floriol étolajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre szelt fokhagymát és a kierezett, kimagozott, felszelt chilipaprikát.
- Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel az almalével.
- Főzzük közepes lángon 40-50 percig, vagy amíg egészen besűrűsödik és szirupos lesz. Sózzuk.
- Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá egy evőkanálnyi vajat, dolgozzuk el egészen.
- Tálaljuk azonnal a frissen sült húsokkal.