Almás édes chili szósz
Almás édes chili szósz
Hozzávalók

4 főre

  • 1 l rostos almalé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db kierezett és kimagozott chilipaprika
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek vaj

Almás édes chili szósz

Kalória: ~ 149 kcal

Ez az enyhén édes, telt és picit csípős szósz a hús szaftjával keveredve egészen elképesztő. Próbáljuk ki steakkel vagy bármilyen roston sült hússal!

Elkészítés

  1. Magas falú szószos edényben hevítsünk Floriol étolajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre szelt fokhagymát és a kierezett, kimagozott, felszelt chilipaprikát.
  2. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel az almalével.
  3. Főzzük közepes lángon 40-50 percig, vagy amíg egészen besűrűsödik és szirupos lesz. Sózzuk.
  4. Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá egy  evőkanálnyi vajat, dolgozzuk el egészen.
  5. Tálaljuk azonnal a frissen sült húsokkal.
 
 
További receptjeink
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Currys halleves
Spanyol omlett
Fetasajtos-spenótos kölespite
Francia hagymaleves
Házi granola szelet
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Rozmaringos fehérbab-krém
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Vegán töltött káposzta
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Csokimousse tészta ropogóssal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Cézár öntet
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Spárgakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.