Almás édes chili szósz
Almás édes chili szósz
Hozzávalók

4 főre

  • 1 l rostos almalé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 db kierezett és kimagozott chilipaprika
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek vaj

Almás édes chili szósz

Kalória: ~ 149 kcal

Ez az enyhén édes, telt és picit csípős szósz a hús szaftjával keveredve egészen elképesztő. Próbáljuk ki steakkel vagy bármilyen roston sült hússal!

Elkészítés

  1. Magas falú szószos edényben hevítsünk Floriol étolajat. Adjuk hozzá a vékony szeletekre szelt fokhagymát és a kierezett, kimagozott, felszelt chilipaprikát.
  2. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel az almalével.
  3. Főzzük közepes lángon 40-50 percig, vagy amíg egészen besűrűsödik és szirupos lesz. Sózzuk.
  4. Folyamatos keverés mellett adjunk hozzá egy  evőkanálnyi vajat, dolgozzuk el egészen.
  5. Tálaljuk azonnal a frissen sült húsokkal.
 
 
További receptjeink
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Császármorzsa narancsszósszal
Fitt zserbó
Perui quinoás avokádósaláta
Olívás mangó pop
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Mandulás-zsályás muffin
Tormakrémes-lazacos kréker
Epres spenótsaláta fetával
Spárgakrémleves
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Thai tök curry köményes rizzsel
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Sárgabarackos batátakrémleves
Spárgás csigatészta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.