12 főre
- 300 g ketchup
- 50 g borecet
- 50 g worchestershire szósz
- 60 g barna cukor
- 3 ek sárga mustár
- 1 ek őrölt koriander
- 1 ek fűszerpaprika (füstölt)
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek őrölt chilipaprika
- 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
- só, bors
Házi BBQ szósz
Bármit is grillezünk, elképesztően sokat dob a végeredményen, ha mi magunk készítjük el hozzá a BBQ szószt. Ilyenkor a saját ízlésünk szerint állíthatjuk be az ízeket, így biztosan finomabb lesz, mint a bolti verzió!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 30 perc
- Tegyük magas falú fazékba az összes hozzávalót, majd alacsony lángon, gyakran keverve főzzük készre 30 perc alatt.
Tippek
- Hűtőszekrényben tárolva hetekig eláll a szósz.
- Használhatjuk a kész sült húsok mellé, de előre is bepácolhatjuk őket ezzel a szósszal.
Allergének
- mustár