Pestós görögjoghurt öntet
Pestós görögjoghurt öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 dl görög joghurt
  • 100 g bazsalikom
  • 50 g petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Floriol extra szűz olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

Pestós görögjoghurt öntet

A balkonládába ültetett bazsalikom egyik legsokrétűbb felhasználási módja, ha pestót készítünk belőle. Lazításként joghurttal keverjük el, így kellemesen frissítő öntetet kapunk.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Tegyük aprítógépbe a bazsalikomot, petrezselymet és a fokhagymát. Locsoljuk meg a fél citrom levével és a Floriol olívaolajjal, majd keverjük hozzá a parmezánt is, és őröljük egészen krémesre. Közben sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntsünk még hozzá olajat.
  2. Egy keverőtálban keverjük ki először a görög joghurtot, majd keverjünk hozzá 2-3 evőkanállal a friss pestóból.
  3. Tálaljuk salátával vagy akár tésztával. 

Tippek

  • A maradék pestót forrázott, majd kiszárított befőttes üvegbe téve tárolhatjuk.
  • Adhatunk hozzá őrölt magokat is! A klasszikus pesto fenyőmaggal készül, de dióval vagy mandulával is nagyon finom.
  • Laktózérzékenyek készítsék laktózmentes joghurttal.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Fetasajtos-spenótos kölespite
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Édesköményes krumplileves
Meggyes-mandulás krémleves
Thai tök curry köményes rizzsel
Mapo Tofu
Epres tejpite
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Káposztás mazsolás curry papadammal
Sütőtökös krumplis gratin
Húsvéti sonkasaláta
Tejcsokis-diós fánk
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Paradicsomos gratin
Tonhal caprese
Májgombócleves palacsintatésztával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.