Pestós görögjoghurt öntet

A balkonládába ültetett bazsalikom egyik legsokrétűbb felhasználási módja, ha pestót készítünk belőle. Lazításként joghurttal keverjük el, így kellemesen frissítő öntetet kapunk.

10 perc
Hozzávalók

8 főre

 

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

Tegyük aprítógépbe a bazsalikomot, petrezselymet és a fokhagymát. Locsoljuk meg a fél citrom levével és a Floriol SALADS extraszűs olívaolajjal, majd keverjük hozzá a parmezánt is, és őröljük egészen krémesre. Közben sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntsünk még hozzá olajat.

Egy keverőtálban keverjük ki először a görög joghurtot, majd keverjünk hozzá 2-3 evőkanállal a friss pestóból.

Tálaljuk salátával vagy akár tésztával. 

Tippek

  • A maradék pestót forrázott, majd kiszárított befőttes üvegbe téve tárolhatjuk.
  • Adhatunk hozzá őrölt magokat is! A klasszikus pesto fenyőmaggal készül, de dióval vagy mandulával is nagyon finom.
  • Laktózérzékenyek készítsék laktózmentes joghurttal.

Allergének

  • laktóz
Hasonló receptek
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Szósz
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
60 perc
69 kCal / adag
Cézár öntet
Szósz
Cézár öntet
5 perc
200 kCal / adag
Házi Worcestershire-szósz
Szósz
Házi Worcestershire-szósz
200 perc
117 kCal / adag
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.