Pestós görögjoghurt öntet
Pestós görögjoghurt öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 dl görög joghurt
  • 100 g bazsalikom
  • 50 g petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Floriol extra szűz olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

Pestós görögjoghurt öntet

A balkonládába ültetett bazsalikom egyik legsokrétűbb felhasználási módja, ha pestót készítünk belőle. Lazításként joghurttal keverjük el, így kellemesen frissítő öntetet kapunk.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Tegyük aprítógépbe a bazsalikomot, petrezselymet és a fokhagymát. Locsoljuk meg a fél citrom levével és a Floriol olívaolajjal, majd keverjük hozzá a parmezánt is, és őröljük egészen krémesre. Közben sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntsünk még hozzá olajat.
  2. Egy keverőtálban keverjük ki először a görög joghurtot, majd keverjünk hozzá 2-3 evőkanállal a friss pestóból.
  3. Tálaljuk salátával vagy akár tésztával. 

Tippek

  • A maradék pestót forrázott, majd kiszárított befőttes üvegbe téve tárolhatjuk.
  • Adhatunk hozzá őrölt magokat is! A klasszikus pesto fenyőmaggal készül, de dióval vagy mandulával is nagyon finom.
  • Laktózérzékenyek készítsék laktózmentes joghurttal.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Zablisztes ropi
Francia hagymaleves
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Sült céklás rizottó grillsajttal
Tapenád kovászos bagettel
Fekete kagyló spagettivel
Mexikói jalapeno coleslaw
Citromfüves tofuburger
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Tonhal caprese
Császármorzsa narancsszósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.