Pestós görögjoghurt öntet
Pestós görögjoghurt öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 dl görög joghurt
  • 100 g bazsalikom
  • 50 g petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Floriol extra szűz olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

Pestós görögjoghurt öntet

A balkonládába ültetett bazsalikom egyik legsokrétűbb felhasználási módja, ha pestót készítünk belőle. Lazításként joghurttal keverjük el, így kellemesen frissítő öntetet kapunk.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Tegyük aprítógépbe a bazsalikomot, petrezselymet és a fokhagymát. Locsoljuk meg a fél citrom levével és a Floriol olívaolajjal, majd keverjük hozzá a parmezánt is, és őröljük egészen krémesre. Közben sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntsünk még hozzá olajat.
  2. Egy keverőtálban keverjük ki először a görög joghurtot, majd keverjünk hozzá 2-3 evőkanállal a friss pestóból.
  3. Tálaljuk salátával vagy akár tésztával. 

Tippek

  • A maradék pestót forrázott, majd kiszárított befőttes üvegbe téve tárolhatjuk.
  • Adhatunk hozzá őrölt magokat is! A klasszikus pesto fenyőmaggal készül, de dióval vagy mandulával is nagyon finom.
  • Laktózérzékenyek készítsék laktózmentes joghurttal.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Zablisztes ropi
Gombás lasagne
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Káposztás fasírtgolyók
Őszi skillet
Füstös csirke kebab pitával
Mentás borsókrémleves
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Cukkinis-rozmaringos farinata
Almás édes chili szósz
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.