Pestós görögjoghurt öntet
Hozzávalók
8 főre
- 3 dl görög joghurt
- 100 g bazsalikom
- 50 g petrezselyem
- 5 dkg reszelt parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl Floriol extra szűz olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
Pestós görögjoghurt öntet
A balkonládába ültetett bazsalikom egyik legsokrétűbb felhasználási módja, ha pestót készítünk belőle. Lazításként joghurttal keverjük el, így kellemesen frissítő öntetet kapunk.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 10 perc
- Tegyük aprítógépbe a bazsalikomot, petrezselymet és a fokhagymát. Locsoljuk meg a fél citrom levével és a Floriol olívaolajjal, majd keverjük hozzá a parmezánt is, és őröljük egészen krémesre. Közben sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntsünk még hozzá olajat.
- Egy keverőtálban keverjük ki először a görög joghurtot, majd keverjünk hozzá 2-3 evőkanállal a friss pestóból.
- Tálaljuk salátával vagy akár tésztával.
Tippek
- A maradék pestót forrázott, majd kiszárított befőttes üvegbe téve tárolhatjuk.
- Adhatunk hozzá őrölt magokat is! A klasszikus pesto fenyőmaggal készül, de dióval vagy mandulával is nagyon finom.
- Laktózérzékenyek készítsék laktózmentes joghurttal.
Allergének
- laktóz