Pestós görögjoghurt öntet
Pestós görögjoghurt öntet
Hozzávalók

8 főre

  • 3 dl görög joghurt
  • 100 g bazsalikom
  • 50 g petrezselyem
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl Floriol extra szűz olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

Pestós görögjoghurt öntet

A balkonládába ültetett bazsalikom egyik legsokrétűbb felhasználási módja, ha pestót készítünk belőle. Lazításként joghurttal keverjük el, így kellemesen frissítő öntetet kapunk.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 perc

  1. Tegyük aprítógépbe a bazsalikomot, petrezselymet és a fokhagymát. Locsoljuk meg a fél citrom levével és a Floriol olívaolajjal, majd keverjük hozzá a parmezánt is, és őröljük egészen krémesre. Közben sózzuk, borsozzuk, szükség esetén öntsünk még hozzá olajat.
  2. Egy keverőtálban keverjük ki először a görög joghurtot, majd keverjünk hozzá 2-3 evőkanállal a friss pestóból.
  3. Tálaljuk salátával vagy akár tésztával. 

Tippek

  • A maradék pestót forrázott, majd kiszárított befőttes üvegbe téve tárolhatjuk.
  • Adhatunk hozzá őrölt magokat is! A klasszikus pesto fenyőmaggal készül, de dióval vagy mandulával is nagyon finom.
  • Laktózérzékenyek készítsék laktózmentes joghurttal.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Édesköményes krumplileves
Tonhal caprese
Gyömbéres keksz
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Házi granola szelet
Spárgás csigatészta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Cézár öntet
Szilvás-csokis torta
Sült ratatouille kecskesajttal
Miso leves
Rizstészta tofuval és gombával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.