Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Hozzávalók

8 főre:

A fasírthoz:

  • 500 g szárított csicseriborsó
  • fél póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • Floriol Omega 3&6 étolaj a sütéshez

A salátához:

  • 1 kg cékla
  • 0,5 kg alma
  • 1 db kígyóuborka
  • 6-8 db csemege uborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 tk mustár
  • 4-6 szár friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • 3-4 ek tejföl

Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával

A szürke februári napokat színes ételekkel is feldobhatjuk: a céklasaláta és a csicseriborsó fasírt jól mutat együtt a tányéron

Elkészítés

  1. Áztassátok be legalább kétszeres mennyiségű vízbe egész éjszakára a szárított csicseriborsót.
  2. A céklát mossátok meg, majd enyhén sózott vízben, héjastól főzzétek meg 30-40 perc alatt. Hagyjátok kihűlni, majd pucoljátok meg és kockázzátok fel 1 cm-es darabokra.
  3. Ha megpuhultak a csicseriborsó szemek, szűrjétek, majd csepegtessétek le. Konyhai aprítóban aprítsátok egészen apróra a fokhagymával, fűszerekkel, feldarabolt póréhagymával és a petrezselyem felével együtt. Sózzátok is meg finoman!
  4. Nedves kézzel formázzatok gombócokat a csicseriborsós masszából.
  5. Magas falú edényben hevítsetek bőséges mennyiségű Floriol Omega 3&6 étolajat, majd óvatosan helyezzétek bele a csicseriborsó fasírtokat. Akkor jó, ha rögtön elkezd sülni!
  6. Néha átforgatva, 5-8 perc alatt süssétek készre a csicseriborsó fasírtokat, vagy amíg egységesen aranybarnák lesznek. Ha megsültek, hagyjátok papírtörlőn lecsepegni.
  7. Pucoljátok meg az almákat, csumázzátok ki, majd a megmosott uborkával együtt kockázzátok fel őket akkorára, mint a céklák. Vágjátok fel a csemege uborkát is. Keverjétek össze a céklát, almát, uborkát a natúr joghurttal és a kiskanálnyi mustárral, majd forgassátok mindehhez a friss kakukkfüvet és a petrezselyem másik felét.
  8. Tálaljátok kevés krémesre kevert tejföllel.

 

Allergének

  • laktóz
  • mustár

TIPP

  • A golyóvá formázott csicseriborsót le is fagyaszthatjátok.
  • Ha tovább savanyítanátok a salátán, adjatok még hozzá pár csepp citromot vagy több csemege uborkát.
  • Friss kaporral is tovább gazdagíthatjátok a salátát!

 

További receptjeink
Őszi skillet
Tejfölös nyúlraguleves
Francia hagymaleves
Spárgás csigatészta
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Gyömbéres keksz
Mentás borsókrémleves
Kávés-mandulás muffin
Boeuf Bourguignon
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Sült céklás rizottó grillsajttal
Sült barack vaníliafagyival
Almás édes chili szósz
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Ratatouille
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.