Kávés-mandulás muffin
Kávés-mandulás muffin
Hozzávalók
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 6 cl kávé
  • 100 g cukor
  • 200 g zabliszt
  • 100 g őrölt mandula
  • 50 g Floriol Cardio étolaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • egész mandula díszítésre

Kávés-mandulás muffin

Pikk-pakk össze lehet dobni, mégis szuper finom édesség akár reggelire, akár délutánra a kávé mellé, vagy helyette.

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175° fokra.

  2. Készítsünk kávét a számunkra bevált módon.

  3. Konyhai robotgéppel 2-3 perc alatt verjük fel a tojásokat fehéredésig, cukorral. További keverés mellett adagoljuk hozzá a Florio Cardio étolajat, majd a tejszínt és a kávét is.

  4. Öntsük a zablisztet és az őrölt mandulát, a szódabikarbónát és a sütőport a híg masszához, majd keverjük egyenletesre.

  5. Béleljünk ki a muffin sütőformát, majd öntsünk mindegyiknek a kétharmadáig a híg tésztából. Hintsük meg a muffinokat egész, vagy nagyobb darabokra vágott mandulával. 

  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Tippek 

  • Ellenőrizzük tűpróbával, hogy elkészült-e a muffin: ha fogpiszkálót szúrunk a sütibe és kihúzásakor nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
  • Természetesen elkészíthető normál lisztből is.
  • Kedvünk szerinti kávét használhatunk: akár forró vízben elkevert instant kávéból, akár dupla eszpresszóval is finom!

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
  • glutén