Kávés-mandulás muffin
Hozzávalók
12 db muffinhoz:
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 6 cl kávé
- 100 g cukor
- 200 g zabliszt
- 100 g őrölt mandula
- 50 g Floriol Cardio étolaj
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- egész mandula díszítésre
Kávés-mandulás muffin
Pikk-pakk össze lehet dobni, mégis szuper finom édesség akár reggelire, akár délutánra a kávé mellé, vagy helyette.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
- Készítsetek kávét a számotokra bevált módon.
- Konyhai robotgéppel 2-3 perc alatt verjétek fel a tojásokat fehéredésig, cukorral. További keverés mellett adagoljátok hozzá a Florio Cardio étolajat, majd a tejszínt és a kávét is.
- Öntsétek a zablisztet és az őrölt mandulát, a szódabikarbónát és a sütőport a híg masszához, majd keverjétek egyenletesre.
- Béleljétek ki a muffin sütőformát, majd öntsetek mindegyiknek a kétharmadáig a híg tésztából. Hintsétek meg a muffinokat egész, vagy nagyobb darabokra vágott mandulával.
- Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssétek készre.
Tippek
- Ellenőrizzétek tűpróbával, hogy elkészült-e a muffin: ha fogpiszkálót szúrtok a sütibe és kihúzásakor nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
- Természetesen elkészíthető normál lisztből is.
- Kedvetek szerinti kávét használhattok: akár forró vízben elkevert instant kávéból, akár dupla eszpresszóval is finom!
Allergének
- laktóz
- tojás
- diófélék
- glutén