Tejfölös nyúlraguleves
Tejfölös nyúlraguleves
Hozzávalók

 6 főre

  • 1 fél nyúl
  • 2 nyúlcomb
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • fél karalábé
  • fél zellergumó
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 3-4 szál friss zsálya
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Tejfölös nyúlraguleves

Kalória: ~ 256 kcal

A jó raguleves picit savanykás, mégis krémes, a zöldségek pedig szépen sorakoznak benne a falatnyi húsok mellett. Tökéletes ünnepi kezdő fogás!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú nagy fazékban hevítünk kevés Floriol étolajat. Tegyük a felhevített olajba a nyúl darabokat egészben. Ha kapunk belsőséget, tegyük azt is mellé! Pirítsuk és forgassuk a húst pár percig, hogy kis színt kapjon, majd öntsük fel bőséges mennyiségű (legalább 2 l) vízzel.
  2. Tegyük a levesbe a megpucolt és félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát egészben, majd a répát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert megpucolva, egészben. Adjuk hozzá a kanálnyi mustárt és a zsályát egészben, sózzuk, majd fedjük le és főzzük 60-70 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
  3. Ha minden hozzávaló megpuhult, lapátkanállal szedjük ki őket egy nagy tálcára. A visszamaradt levest öntsük fel a tejszínnel, majd főzzük tovább.
  4. Szedjük le a nyúlhúst a csontról, a zöldségeket pedig daraboljuk fel. Aztán tegyük vissza mindet a levesbe, facsarjuk hozzá a citrom levét, majd tálaljuk azonnal krémesre kevert tejföllel.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár
  • zeller

TIPPEK

 
  • Kevés kakukkfűvel, rozmaringgal is próbálkozhatunk.
  • Ha kapunk a nyúl mellé belsőséget, tegyük mindenképpen azt is a levesbe!
További receptjeink
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Kókusztejes vajbabfőzelék
Sonkás-sajtos muffin
Bárány muszaka
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Mentás borsókrémleves
Tapenád kovászos bagettel
Chorizos csicseriborsó
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Fitt zserbó
Májgombócleves palacsintatésztával
Cukkini lasagne
Spenótos tofu-paneer
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.