Tejfölös nyúlraguleves
Hozzávalók
6 főre
- 1 fél nyúl
- 2 nyúlcomb
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- fél karalábé
- fél zellergumó
- 1 ek mustár
- 2 dl tejszín
- 1 citrom leve
- 3-4 szál friss zsálya
- só, bors
- tejföl a tálaláshoz
Tejfölös nyúlraguleves
Kalória: ~ 256 kcal
A jó raguleves picit savanykás, mégis krémes, a zöldségek pedig szépen sorakoznak benne a falatnyi húsok mellett. Tökéletes ünnepi kezdő fogás!
ELKÉSZÍTÉS
- Magas falú nagy fazékban hevítünk kevés Floriol étolajat. Tegyük a felhevített olajba a nyúl darabokat egészben. Ha kapunk belsőséget, tegyük azt is mellé! Pirítsuk és forgassuk a húst pár percig, hogy kis színt kapjon, majd öntsük fel bőséges mennyiségű (legalább 2 l) vízzel.
- Tegyük a levesbe a megpucolt és félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát egészben, majd a répát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert megpucolva, egészben. Adjuk hozzá a kanálnyi mustárt és a zsályát egészben, sózzuk, majd fedjük le és főzzük 60-70 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
- Ha minden hozzávaló megpuhult, lapátkanállal szedjük ki őket egy nagy tálcára. A visszamaradt levest öntsük fel a tejszínnel, majd főzzük tovább.
- Szedjük le a nyúlhúst a csontról, a zöldségeket pedig daraboljuk fel. Aztán tegyük vissza mindet a levesbe, facsarjuk hozzá a citrom levét, majd tálaljuk azonnal krémesre kevert tejföllel.
ALLERGÉNEK
- laktóz
- mustár
- zeller
TIPPEK
- Kevés kakukkfűvel, rozmaringgal is próbálkozhatunk.
- Ha kapunk a nyúl mellé belsőséget, tegyük mindenképpen azt is a levesbe!