Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Hozzávalók

 

  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes cukkini
  • 5-6 szál szárzeller
  • 4-5 szár friss bazsalikom
  • só, bors
  • 2 marék cseresznye

Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével

Kalória: ~ 340 kcal

Itt a cukkini szezon, virágzik a bazsalikom: készítsünk belőlük krémlevest, amihez remekül illik egy-két szem cseresznye is a fáról.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Futtassuk meg benne a felszeletelt fokhagymát, majd a megmosott, feldarabolt cukkinit. Keverjük hozzá a vékonyra karikázott szárzellert is.
  2. Öntsük fel 1,6 liternyi forró vízzel, sózzuk, majd 20-25 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Szedjük le a bazsalikom leveleket a szárakról, daraboljuk fel kicsit, majd tegyük a levesbe.
  4. Botmixerrel turmixoljük össze a levest, amíg egészen krémes és selymes állagú nem lesz.
  5. Tálaljuk forrón ropogós, mosott és magozott cseresznyével és friss bazsalikom levelekkel.

 

Tippek

  • A tetején díszítésként tálaljuk a levest kanálnyi Floriol Extra Szűz Olívaolajjal !
  • Eperrel is nagyon finom!
  • Pár csepp citrommal is megbolondíthatjuk a levest.

Allergének

  • zeller
További receptjeink
Tom Kha Ghai
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Nyulas ravioli gombaszósszal
Vöröslencse shakshuka
Vegán töltött káposzta
Lime-os csicseriborsó öntet
Kovászos uborkakrémleves
Gomba shakshuka
Spenótos tofu-paneer
Sárgabarackos batátakrémleves
Epres banánkenyér
Finn lazacleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.