Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Hozzávalók

 

  • 3 ek Floriol Cardio étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes cukkini
  • 5-6 szál szárzeller
  • 4-5 szár friss bazsalikom
  • só, bors
  • 2 marék cseresznye

Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével

Kalória: ~ 340 kcal

Itt a cukkini szezon, virágzik a bazsalikom: készítsünk belőlük krémlevest, amihez remekül illik egy-két szem cseresznye is a fáról.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Futtassuk meg benne a felszeletelt fokhagymát, majd a megmosott, feldarabolt cukkinit. Keverjük hozzá a vékonyra karikázott szárzellert is.
  2. Öntsük fel 1,6 liternyi forró vízzel, sózzuk, majd 20-25 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Szedjük le a bazsalikom leveleket a szárakról, daraboljuk fel kicsit, majd tegyük a levesbe.
  4. Botmixerrel turmixoljük össze a levest, amíg egészen krémes és selymes állagú nem lesz.
  5. Tálaljuk forrón ropogós, mosott és magozott cseresznyével és friss bazsalikom levelekkel.

 

Tippek

  • A tetején díszítésként tálaljuk a levest kanálnyi Floriol Extra Szűz Olívaolajjal !
  • Eperrel is nagyon finom!
  • Pár csepp citrommal is megbolondíthatjuk a levest.

Allergének

  • zeller
További receptjeink
Mandulás narancstorta
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Sütőtökös muffin almás karamellel
Szilva chutney
Narancsos-citromfüves pulyka
Chorizós-krumplis taco
Cukkini lasagne
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Epres spenótsaláta fetával
Répa-retek-mogyoró saláta
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Kovászos uborkakrémleves
Almás édes chili szósz
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.