Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével

Itt a cukkini szezon, virágzik a bazsalikom: készítsünk belőlük krémlevest, amihez remekül illik egy-két szem cseresznye is a fáról.

340 kCal / adag
30 perc
Hozzávalók

 

  • 3 ek Floriol ACTIVE étolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes cukkini
  • 5-6 szál szárzeller
  • 4-5 szár friss bazsalikom
  • só, bors
  • 2 marék cseresznye

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol ACTIVE étolajat. Futtassuk meg benne a felszeletelt fokhagymát, majd a megmosott, feldarabolt cukkinit. Keverjük hozzá a vékonyra karikázott szárzellert is.
  2. Öntsük fel 1,6 liternyi forró vízzel, sózzuk, majd 20-25 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Szedjük le a bazsalikom leveleket a szárakról, daraboljuk fel kicsit, majd tegyük a levesbe.
  4. Botmixerrel turmixoljük össze a levest, amíg egészen krémes és selymes állagú nem lesz.
  5. Tálaljuk forrón ropogós, mosott és magozott cseresznyével és friss bazsalikom levelekkel.

 

Tippek

  • A tetején díszítésként tálaljuk a levest kanálnyi Floriol SALADS extraszűz olívaolajjal !
  • Eperrel is nagyon finom!
  • Pár csepp citrommal is megbolondíthatjuk a levest.

Allergének

  • zeller
Hasonló receptek
Tom Kha Ghai
Leves
Tom Kha Ghai
80 perc
650 kCal / adag
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Leves
Rákkrémleves parmezánchipsszel
A
Leves
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.