Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Cardio étolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db közepes cukkini
- 5-6 szál szárzeller
- 4-5 szár friss bazsalikom
- só, bors
- 2 marék cseresznye
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Kalória: ~ 340 kcal
Itt a cukkini szezon, virágzik a bazsalikom: készítsünk belőlük krémlevest, amihez remekül illik egy-két szem cseresznye is a fáról.
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Futtassuk meg benne a felszeletelt fokhagymát, majd a megmosott, feldarabolt cukkinit. Keverjük hozzá a vékonyra karikázott szárzellert is.
- Öntsük fel 1,6 liternyi forró vízzel, sózzuk, majd 20-25 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
- Szedjük le a bazsalikom leveleket a szárakról, daraboljuk fel kicsit, majd tegyük a levesbe.
- Botmixerrel turmixoljük össze a levest, amíg egészen krémes és selymes állagú nem lesz.
- Tálaljuk forrón ropogós, mosott és magozott cseresznyével és friss bazsalikom levelekkel.
Tippek
- A tetején díszítésként tálaljuk a levest kanálnyi Floriol Extra Szűz Olívaolajjal !
- Eperrel is nagyon finom!
- Pár csepp citrommal is megbolondíthatjuk a levest.
Allergének
- zeller