Meggyes-mandulás krémleves
Meggyes-mandulás krémleves
Hozzávalók

6 főre

  • 80 g mandulaliszt
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 200 g magozott megy
  • 7 dl mandulatej
  • 2 ek cukor
  • fél citrom leve
  • friss bazsalikom és egész mandula a tálaláshoz

Meggyes-mandulás krémleves

A meggyhez tökéletesen passzol a mandula, de még a mandulaital is. Készítsünk belőle frissítő hideg gyümölcskrémlevest, kiváltva a tejtermékeket!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 30 perc

  1. Forraljuk fel a meggy 2/3-át a mandulatejjel és a cukorral. Hintsük meg a mandulaliszttel, majd időnként átkavargatva főzzük további 10 percig.
  2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, közben keverjük hozzá a kanálnyi olívaolajat, és facsarjuk bele a fél citrom levét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Fogyasszuk hidegen kevés friss bazsalikommal és pár szem mandulával.

Tippek

  • Tejből és tejszínből is elkészíthetjük, ha nem vagyunk laktózérzékenyek.
  • Meggy helyett eperrel vagy málnával is kipróbálhatjuk!
  • Ha turmixolás közben egy kanálnyi olíva olajat teszünk a levesekhez, sokkal selymesebb lesz a végeredmény.

Allergének

  • mandula