Meggyes-mandulás krémleves
Meggyes-mandulás krémleves
Hozzávalók

6 főre

  • 80 g mandulaliszt
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 200 g magozott megy
  • 7 dl mandulatej
  • 2 ek cukor
  • fél citrom leve
  • friss bazsalikom és egész mandula a tálaláshoz

Meggyes-mandulás krémleves

A meggyhez tökéletesen passzol a mandula, de még a mandulaital is. Készítsünk belőle frissítő hideg gyümölcskrémlevest, kiváltva a tejtermékeket!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 30 perc

  1. Forraljuk fel a meggy 2/3-át a mandulatejjel és a cukorral. Hintsük meg a mandulaliszttel, majd időnként átkavargatva főzzük további 10 percig.
  2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, közben keverjük hozzá a kanálnyi olívaolajat, és facsarjuk bele a fél citrom levét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Fogyasszuk hidegen kevés friss bazsalikommal és pár szem mandulával.

Tippek

  • Tejből és tejszínből is elkészíthetjük, ha nem vagyunk laktózérzékenyek.
  • Meggy helyett eperrel vagy málnával is kipróbálhatjuk!
  • Ha turmixolás közben egy kanálnyi olíva olajat teszünk a levesekhez, sokkal selymesebb lesz a végeredmény.

Allergének

  • mandula
További receptjeink
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Cézár öntet
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Datolyás-diós rétes
Töltött hokkaido tök
Új!
Szilvás-csokis torta
Füstös csirke kebab pitával
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Sütőtökös krumplis gratin
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Kuszkuszos töltött paprika
Chorizos csicseriborsó
Lime-os csicseriborsó öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.