Meggyes-mandulás krémleves
Meggyes-mandulás krémleves
Hozzávalók

6 főre

  • 80 g mandulaliszt
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 200 g magozott megy
  • 7 dl mandulatej
  • 2 ek cukor
  • fél citrom leve
  • friss bazsalikom és egész mandula a tálaláshoz

Meggyes-mandulás krémleves

A meggyhez tökéletesen passzol a mandula, de még a mandulaital is. Készítsünk belőle frissítő hideg gyümölcskrémlevest, kiváltva a tejtermékeket!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 30 perc

  1. Forraljuk fel a meggy 2/3-át a mandulatejjel és a cukorral. Hintsük meg a mandulaliszttel, majd időnként átkavargatva főzzük további 10 percig.
  2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, közben keverjük hozzá a kanálnyi olívaolajat, és facsarjuk bele a fél citrom levét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Fogyasszuk hidegen kevés friss bazsalikommal és pár szem mandulával.

Tippek

  • Tejből és tejszínből is elkészíthetjük, ha nem vagyunk laktózérzékenyek.
  • Meggy helyett eperrel vagy málnával is kipróbálhatjuk!
  • Ha turmixolás közben egy kanálnyi olíva olajat teszünk a levesekhez, sokkal selymesebb lesz a végeredmény.

Allergének

  • mandula
További receptjeink
Mákos barchesz
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Chorizós-krumplis taco
Tejcsokis-diós fánk
Hajdinasaláta sült fetával
Spárgás csigatészta
Sütőtökös pogácsa
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Keleti marhasaláta
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Málnás piskótatorta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.