Meggyes-mandulás krémleves
Meggyes-mandulás krémleves
Hozzávalók

6 főre

  • 80 g mandulaliszt
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 200 g magozott megy
  • 7 dl mandulatej
  • 2 ek cukor
  • fél citrom leve
  • friss bazsalikom és egész mandula a tálaláshoz

Meggyes-mandulás krémleves

A meggyhez tökéletesen passzol a mandula, de még a mandulaital is. Készítsünk belőle frissítő hideg gyümölcskrémlevest, kiváltva a tejtermékeket!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 30 perc

  1. Forraljuk fel a meggy 2/3-át a mandulatejjel és a cukorral. Hintsük meg a mandulaliszttel, majd időnként átkavargatva főzzük további 10 percig.
  2. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, közben keverjük hozzá a kanálnyi olívaolajat, és facsarjuk bele a fél citrom levét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Fogyasszuk hidegen kevés friss bazsalikommal és pár szem mandulával.

Tippek

  • Tejből és tejszínből is elkészíthetjük, ha nem vagyunk laktózérzékenyek.
  • Meggy helyett eperrel vagy málnával is kipróbálhatjuk!
  • Ha turmixolás közben egy kanálnyi olíva olajat teszünk a levesekhez, sokkal selymesebb lesz a végeredmény.

Allergének

  • mandula
További receptjeink
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Currys halleves
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Mákos barchesz
Mentás borsókrémleves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Sült barack vaníliafagyival
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Diós-spenótos galette
Fekete kagyló spagettivel
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.