Meggyes-mandulás krémleves
Hozzávalók
6 főre
- 80 g mandulaliszt
- 2 ek Floriol Olívaolaj
- 200 g magozott megy
- 7 dl mandulatej
- 2 ek cukor
- fél citrom leve
- friss bazsalikom és egész mandula a tálaláshoz
Meggyes-mandulás krémleves
A meggyhez tökéletesen passzol a mandula, de még a mandulaital is. Készítsünk belőle frissítő hideg gyümölcskrémlevest, kiváltva a tejtermékeket!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 30 perc
- Forraljuk fel a meggy 2/3-át a mandulatejjel és a cukorral. Hintsük meg a mandulaliszttel, majd időnként átkavargatva főzzük további 10 percig.
- Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, közben keverjük hozzá a kanálnyi olívaolajat, és facsarjuk bele a fél citrom levét. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Fogyasszuk hidegen kevés friss bazsalikommal és pár szem mandulával.
Tippek
- Tejből és tejszínből is elkészíthetjük, ha nem vagyunk laktózérzékenyek.
- Meggy helyett eperrel vagy málnával is kipróbálhatjuk!
- Ha turmixolás közben egy kanálnyi olíva olajat teszünk a levesekhez, sokkal selymesebb lesz a végeredmény.
Allergének
- mandula