Citromos fehérbableves parmezánnal
Hozzávalók
- 3 közepes sárgarépa
- 3 kicsi petrezselyemgyökér
- 5 szál halványító zeller
- 5 kis gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol Omega 3&6
- 1 dl száraz fehérbor
- 1,5 l víz
- 400 g fehér bab vagy 2x400 g konzerv fehér bab
- 2 rövidebb szál friss rozmaring
- 5-6 szem egész bors
- 1 egész citrom
- friss bazsalikom
- 8 szelet bacon
- 10 dkg parmezán
- só, bors
Citromos fehérbableves parmezánnal
Kalória: ~ 342 Kcal kcal
A citromtól lesz igazán bombasztikus ez a fehérbableves, na és persze az örök kedvenctől, a parmezántól.
Elkészítés
- Magas falú leveses fazékban hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Adjuk hozzá a megpucolt és megmosott, majd felaprított zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a fokhagymát. Gyakran keverve pirítsuk 4-5 percig a zöldségeket, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Forraljuk fel, majd öntsük fel a vízzel is.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd terítsük el rajta a szeletelt bacont. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 8-9 perc alatt süssük készre, amíg ropogósra sül.
- Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk a leveshez a konzerv fehérbabot és a rozmaringot. Főzzük további negyedórát, majd végül állítsuk be a leves ízeit citrommal, sóval.
- Tálaljuk forrón forgácsolt parmezánnal, friss bazsalikommal és ropogós baconchipsszel!
Tippek
- Száraz bab használata esetén egy nappal korábban áztassuk be a babot, majd a zöldségekkel együtt kezdjük el főzni.
- Felhasználhatjuk a konzerv bab levét is, így sokkal sűrűbb lesz majd a levesünk.
Allergének
- zeller
- laktóz