Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Hozzávalók

 

  • 3 közepes sárgarépa
  • 3 kicsi petrezselyemgyökér
  • 5 szál halványító zeller
  • 5 kis gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 400 g fehér bab vagy 2x400 g konzerv fehér bab
  • 2 rövidebb szál friss rozmaring
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 egész citrom
  • friss bazsalikom
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors

Citromos fehérbableves parmezánnal

Kalória: ~ 342 Kcal kcal

A citromtól lesz igazán bombasztikus ez a fehérbableves, na és persze az örök kedvenctől, a parmezántól.

Elkészítés

  1. Magas falú leveses fazékban hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Adjuk hozzá a megpucolt és megmosott, majd felaprított zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a fokhagymát. Gyakran keverve pirítsuk 4-5 percig a zöldségeket, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Forraljuk fel, majd öntsük fel a vízzel is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd terítsük el rajta a szeletelt bacont. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 8-9 perc alatt süssük készre, amíg ropogósra sül.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk a leveshez a konzerv fehérbabot és a rozmaringot. Főzzük további negyedórát, majd végül állítsuk be a leves ízeit citrommal, sóval.
  4. Tálaljuk forrón forgácsolt parmezánnal, friss bazsalikommal és ropogós baconchipsszel!

Tippek

  • Száraz bab használata esetén egy nappal korábban áztassuk be a babot, majd a zöldségekkel együtt kezdjük el főzni.
  • Felhasználhatjuk a konzerv bab levét is, így sokkal sűrűbb lesz majd a levesünk.

Allergének

  • zeller
  • laktóz
További receptjeink
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Spenótos tofu-paneer
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Májgombócleves palacsintatésztával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Francia hagymaleves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Vöröslencse shakshuka
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Új!
Fügelekváros muffin
Achar csirke curry vadrizzsel
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.