Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Hozzávalók

 

  • 3 közepes sárgarépa
  • 3 kicsi petrezselyemgyökér
  • 5 szál halványító zeller
  • 5 kis gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 400 g fehér bab vagy 2x400 g konzerv fehér bab
  • 2 rövidebb szál friss rozmaring
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 egész citrom
  • friss bazsalikom
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors

Citromos fehérbableves parmezánnal

Kalória: ~ 342 Kcal kcal

A citromtól lesz igazán bombasztikus ez a fehérbableves, na és persze az örök kedvenctől, a parmezántól.

Elkészítés

  1. Magas falú leveses fazékban hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Adjuk hozzá a megpucolt és megmosott, majd felaprított zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a fokhagymát. Gyakran keverve pirítsuk 4-5 percig a zöldségeket, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Forraljuk fel, majd öntsük fel a vízzel is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd terítsük el rajta a szeletelt bacont. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 8-9 perc alatt süssük készre, amíg ropogósra sül.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk a leveshez a konzerv fehérbabot és a rozmaringot. Főzzük további negyedórát, majd végül állítsuk be a leves ízeit citrommal, sóval.
  4. Tálaljuk forrón forgácsolt parmezánnal, friss bazsalikommal és ropogós baconchipsszel!

Tippek

  • Száraz bab használata esetén egy nappal korábban áztassuk be a babot, majd a zöldségekkel együtt kezdjük el főzni.
  • Felhasználhatjuk a konzerv bab levét is, így sokkal sűrűbb lesz majd a levesünk.

Allergének

  • zeller
  • laktóz