Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Hozzávalók

 

  • 3 közepes sárgarépa
  • 3 kicsi petrezselyemgyökér
  • 5 szál halványító zeller
  • 5 kis gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 400 g fehér bab vagy 2x400 g konzerv fehér bab
  • 2 rövidebb szál friss rozmaring
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 egész citrom
  • friss bazsalikom
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors

Citromos fehérbableves parmezánnal

Kalória: ~ 342 Kcal kcal

A citromtól lesz igazán bombasztikus ez a fehérbableves, na és persze az örök kedvenctől, a parmezántól.

Elkészítés

  1. Magas falú leveses fazékban hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Adjuk hozzá a megpucolt és megmosott, majd felaprított zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a fokhagymát. Gyakran keverve pirítsuk 4-5 percig a zöldségeket, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Forraljuk fel, majd öntsük fel a vízzel is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd terítsük el rajta a szeletelt bacont. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 8-9 perc alatt süssük készre, amíg ropogósra sül.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk a leveshez a konzerv fehérbabot és a rozmaringot. Főzzük további negyedórát, majd végül állítsuk be a leves ízeit citrommal, sóval.
  4. Tálaljuk forrón forgácsolt parmezánnal, friss bazsalikommal és ropogós baconchipsszel!

Tippek

  • Száraz bab használata esetén egy nappal korábban áztassuk be a babot, majd a zöldségekkel együtt kezdjük el főzni.
  • Felhasználhatjuk a konzerv bab levét is, így sokkal sűrűbb lesz majd a levesünk.

Allergének

  • zeller
  • laktóz
További receptjeink
Házi granola szelet
Paradicsomos gratin
Gomba shakshuka
Olívás brownie
Angol reggeli
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Májgombócleves palacsintatésztával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Ősz Ízei Bowl
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Sonkás Crepe
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Boeuf Bourguignon
Sárgabarackos batátakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.