Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 dkg zöldbab
- 1 petrezselyemgyökér
- 4-6 szál szárzeller
- 2 l víz vagy alaplé
- 50 dkg burgonya
- 100 g spenót
- 20 g bazsalikom
- 5-10 szem egész bors
- 5 babérlevél
- 10 dkg prosciutto sonka
- 10 dkg parmezán
- 2 dl tejföl
- só, bors
- 1 kk Floriol Extra Szűz Olívaolaj
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Kalória: ~ 410 kcal
Készítsetek könnyű és finom nyári levest sok finom zöldségből és természetesen zsenge zöldbabból.
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsetek 2-3 evőkanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a vékonyra vágott fokhagymát, az alaposan megmosott, majd feldarabolt zellert és a zöldbabot. Pirítsátok 3-4 percig őket, majd öntsétek fel 1,8-2 liternyi vízzel vagy alaplével. Tegyétek a levesbe az egész borsot és a babérlevelet is.
- Pucoljátok meg és vágjátok 2-3 cm-es kockákra a burgonyát, hagyjátok egészben a petrezselyemgyökeret, és tegyétek bele őket is a levesbe. Sózzátok, majd forraljátok fel, és közepesnél alacsonyabb fokozaton főzzétek 35-40 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.
- Miután megfőttek a zöldségek, tegyétek a megmosott spenótot, bazsalikomot és az apróra vágott prosciutto sonkát is a levesbe. Forraljátok fel még egyszer, és ízlés szerint sózzátok újra.
- Tálaljátok forrón, krémesre kevert tejföllel, reszelt parmezán sajttal és pár csepp Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.
Tippek
- Mirelit zöldbabból, vajbabból is elkészíthetitek.
- Ha a végén rakjátok a levesbe a sonkát, könnyebb lesz az íze.
- Chili pehellyel is nagyon finom!
Allergének
- laktóz