Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg zöldbab
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 4-6 szál szárzeller
  • 2 l víz vagy alaplé
  • 50 dkg burgonya
  • 100 g spenót
  • 20 g bazsalikom
  • 5-10 szem egész bors
  • 5 babérlevél
  • 10 dkg prosciutto sonka
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 1 kk Floriol Extra Szűz Olívaolaj

Zöldbabos burgonyaleves sonkával

Kalória: ~ 410 kcal

Készítsetek könnyű és finom nyári levest sok finom zöldségből és természetesen zsenge zöldbabból.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek 2-3 evőkanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a vékonyra vágott fokhagymát, az alaposan megmosott, majd feldarabolt zellert és a zöldbabot. Pirítsátok 3-4 percig őket, majd öntsétek fel 1,8-2 liternyi vízzel vagy alaplével. Tegyétek a levesbe az egész borsot és a babérlevelet is.
  2. Pucoljátok meg és vágjátok 2-3 cm-es kockákra a burgonyát, hagyjátok egészben a petrezselyemgyökeret, és tegyétek bele őket is a levesbe. Sózzátok, majd forraljátok fel, és közepesnél alacsonyabb fokozaton főzzétek 35-40 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  3. Miután megfőttek a zöldségek, tegyétek a megmosott spenótot, bazsalikomot és az apróra vágott prosciutto sonkát is a levesbe. Forraljátok fel még egyszer, és ízlés szerint sózzátok újra.
  4. Tálaljátok forrón, krémesre kevert tejföllel, reszelt parmezán sajttal és pár csepp Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.

Tippek

  • Mirelit zöldbabból, vajbabból is elkészíthetitek.
  • Ha a végén rakjátok a levesbe a sonkát, könnyebb lesz az íze.
  • Chili pehellyel is nagyon finom!

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Adventi bonbonok
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Olívás falafel tahini szósszal
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Olívás mangó pop
Körtés-diós pite
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Spárgakrémleves
Perui quinoás avokádósaláta
Mapo Tofu
Kuszkuszos töltött paprika
Datolyás-diós rétes
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.