https://www.traditionrolex.com/1

Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg zöldbab
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 4-6 szál szárzeller
  • 2 l víz vagy alaplé
  • 50 dkg burgonya
  • 100 g spenót
  • 20 g bazsalikom
  • 5-10 szem egész bors
  • 5 babérlevél
  • 10 dkg prosciutto sonka
  • 10 dkg parmezán
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • 1 kk Floriol Extra Szűz Olívaolaj

Zöldbabos burgonyaleves sonkával

Kalória: ~ 410 kcal

Készítsetek könnyű és finom nyári levest sok finom zöldségből és természetesen zsenge zöldbabból.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek 2-3 evőkanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a vékonyra vágott fokhagymát, az alaposan megmosott, majd feldarabolt zellert és a zöldbabot. Pirítsátok 3-4 percig őket, majd öntsétek fel 1,8-2 liternyi vízzel vagy alaplével. Tegyétek a levesbe az egész borsot és a babérlevelet is.
  2. Pucoljátok meg és vágjátok 2-3 cm-es kockákra a burgonyát, hagyjátok egészben a petrezselyemgyökeret, és tegyétek bele őket is a levesbe. Sózzátok, majd forraljátok fel, és közepesnél alacsonyabb fokozaton főzzétek 35-40 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  3. Miután megfőttek a zöldségek, tegyétek a megmosott spenótot, bazsalikomot és az apróra vágott prosciutto sonkát is a levesbe. Forraljátok fel még egyszer, és ízlés szerint sózzátok újra.
  4. Tálaljátok forrón, krémesre kevert tejföllel, reszelt parmezán sajttal és pár csepp Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.

Tippek

  • Mirelit zöldbabból, vajbabból is elkészíthetitek.
  • Ha a végén rakjátok a levesbe a sonkát, könnyebb lesz az íze.
  • Chili pehellyel is nagyon finom!

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Chorizós-krumplis taco
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Boeuf Bourguignon
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Házi granola szelet
Diós-spenótos galette
Szilvás-csokis torta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Mandulás-zsályás muffin
Málnás piskótatorta
Fekete kagyló spagettivel
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Olajban fagyasztott fűszerek
Szilva chutney
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1