Sárgabarackos batátakrémleves
Sárgabarackos batátakrémleves
Hozzávalók

4 főre

  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • 6-7 sárgabarack
  • 1,5 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 1-2 kimagozott kierezett chilipaprika
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Sárgabarackos batátakrémleves

Talán elsőnek furcsának hathat ez a párosítás, de az eredmény egy fantasztikusan krémes, egyszerre édes és sós, igazán különleges nyári leves.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40 perc

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és szeljük vékony szeletekre. Mossuk meg a barackot, húzzuk le a héját, majd magozzuk ki.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a felszeletelt édeskrumplit, majd a barackot is.
  3. Öntsük fel 6-7 dl vízzel, majd főzzük 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd forraljuk újra.
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és chilivel.

Tippek

  • Ha marad a levesből, tegyük hűtőszekrénybe! Hidegen is kitűnő!
  • Laktózérzékenyek nyugodtan hagyják ki a tejszínt a levesből.
  • Petrezselyem helyett kevés friss korianderrel vagy mentával is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Rizstészta tofuval és gombával
Rozmaringos fehérbab-krém
Füstös csirke kebab pitával
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Meggyes-mandulás krémleves
Pikáns mézes-mustáros öntet
Olívaolajos málnás piskótatorta
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Mandulás narancstorta
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Répás mungóbab saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.