4 főre
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 1 nagyobb fej hagyma
- 60 dkg édesburgonya
- 6-7 sárgabarack
- 1,5 dl tejszín
- fél citrom leve
- 1-2 kimagozott kierezett chilipaprika
- só, bors
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Sárgabarackos batátakrémleves
Talán elsőnek furcsának hathat ez a párosítás, de az eredmény egy fantasztikusan krémes, egyszerre édes és sós, igazán különleges nyári leves.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 40 perc
- Hámozzuk meg az édesburgonyát, és szeljük vékony szeletekre. Mossuk meg a barackot, húzzuk le a héját, majd magozzuk ki.
- Magas falú edényben kevés Floriol étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a felszeletelt édeskrumplit, majd a barackot is.
- Öntsük fel 6-7 dl vízzel, majd főzzük 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd forraljuk újra.
- Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és chilivel.
Tippek
- Ha marad a levesből, tegyük hűtőszekrénybe! Hidegen is kitűnő!
- Laktózérzékenyek nyugodtan hagyják ki a tejszínt a levesből.
- Petrezselyem helyett kevés friss korianderrel vagy mentával is tálalhatjuk.
Allergének
- laktóz