Sárgabarackos batátakrémleves
Sárgabarackos batátakrémleves
Hozzávalók

4 főre

  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • 6-7 sárgabarack
  • 1,5 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 1-2 kimagozott kierezett chilipaprika
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Sárgabarackos batátakrémleves

Talán elsőnek furcsának hathat ez a párosítás, de az eredmény egy fantasztikusan krémes, egyszerre édes és sós, igazán különleges nyári leves.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40 perc

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és szeljük vékony szeletekre. Mossuk meg a barackot, húzzuk le a héját, majd magozzuk ki.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a felszeletelt édeskrumplit, majd a barackot is.
  3. Öntsük fel 6-7 dl vízzel, majd főzzük 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd forraljuk újra.
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és chilivel.

Tippek

  • Ha marad a levesből, tegyük hűtőszekrénybe! Hidegen is kitűnő!
  • Laktózérzékenyek nyugodtan hagyják ki a tejszínt a levesből.
  • Petrezselyem helyett kevés friss korianderrel vagy mentával is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Teriyaki lazac rizstésztával
Finn lazacleves
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Nápolyi karneváli ricotta torta
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Sütőben sült fánk
Olívaolajos málnás piskótatorta
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Májgombócleves palacsintatésztával
Lazac steak cukkini spagettivel
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Hajdinasaláta sült fetával
Sütőtökös pogácsa
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Olívás falafel tahini szósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.