Sárgabarackos batátakrémleves
Sárgabarackos batátakrémleves
Hozzávalók

4 főre

  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • 6-7 sárgabarack
  • 1,5 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • 1-2 kimagozott kierezett chilipaprika
  • só, bors
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Sárgabarackos batátakrémleves

Talán elsőnek furcsának hathat ez a párosítás, de az eredmény egy fantasztikusan krémes, egyszerre édes és sós, igazán különleges nyári leves.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40 perc

  1. Hámozzuk meg az édesburgonyát, és szeljük vékony szeletekre. Mossuk meg a barackot, húzzuk le a héját, majd magozzuk ki.
  2. Magas falú edényben kevés Floriol étolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a felszeletelt édeskrumplit, majd a barackot is.
  3. Öntsük fel 6-7 dl vízzel, majd főzzük 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd botmixerrel turmixoljuk le egészen selymesre. Sózzuk ízlés szerint, facsarjuk bele a fél citrom levét, majd forraljuk újra.
  4. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel és chilivel.

Tippek

  • Ha marad a levesből, tegyük hűtőszekrénybe! Hidegen is kitűnő!
  • Laktózérzékenyek nyugodtan hagyják ki a tejszínt a levesből.
  • Petrezselyem helyett kevés friss korianderrel vagy mentával is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Mentás borsókrémleves
Nápolyi karneváli ricotta torta
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Lazac steak cukkini spagettivel
Húsmentes feketebab hamburger
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Májgombócleves palacsintatésztával
Házi Worcestershire-szósz
Bárány muszaka
Sütőben sült fánk
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Ősz Ízei Bowl
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.