https://www.traditionrolex.com/1

Misos-körtés zellerkrémleves
Misos-körtés zellerkrémleves
Misos-körtés zellerkrémleves
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1 póréhagyma (fehér része)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 nagy zeller gumó
  • 2 db körte
  • 2 ek vörös miso paszta
  • 2-3 szál újhagyma
  • friss chili
  • só, bors

Misos-körtés zellerkrémleves

Kalória: ~ 310 kcal

A körte úgy dobja fel a zellerkrémlevest, mint semmi más, főleg akkor, ha egy japán eredetű miso szósszal is megbolondítjuk.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a felaprított póréhagymát, fokhagymát, majd pirítsátok üvegesre. Keverjétek hozzá a mézet, majd hagyjátok karamellizálódni 1-3 percig.
  2. Hámozzátok meg a zellergumót, daraboljátok fel 2-3 cm-es kockákra. Keverjétek a hagymákhoz!
  3. Hámozzátok meg a körtéket, távolítsátok el a magházát, majd daraboljátok fel, és keverjétek a zellerhez. Keverjétek a miso pasztát is a zelleres körtéhez, majd pirítsátok 1-2 percig.
  4. Öntsétek fel 1,6 liternyi vízzel vagy zöldségalaplével és főzzétek 35-50 percig, amíg megpuhul a zeller. Finoman sózzátok meg!
  5. Ha megpuhult a zeller, botmixerrel pürésítsétek le az egész levest, amíg krémes lesz. Kóstoljátok újra, ha szükséges adjatok hozzá egy kanálnyi misot, vagy szójaszószt. Tálaljátok forrón egy kevés friss újhagymával és chilivel!

Tippek

  • Fél citrom levével savanyítsatok rajta, ha túl édesnek találnátok.
  • Sűrűbb lesz a leves, ha 1 db burgonyát is puhára főztök a zeller mellett.
  • Körte helyett almával is kipróbálhatjátok.

Allergének

  • szója
  • glutén
  • zeller
További receptjeink
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Új!
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Chorizos csicseriborsó
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Gomba shakshuka
Spárgás csigatészta
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Cézár öntet
Sütőtökös muffin almás karamellel
Cukkini lasagne
Fetasajtos-spenótos kölespite
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Sütőben sült fánk
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1