Misos-körtés zellerkrémleves
Misos-körtés zellerkrémleves
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1 póréhagyma (fehér része)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 nagy zeller gumó
  • 2 db körte
  • 2 ek vörös miso paszta
  • 2-3 szál újhagyma
  • friss chili
  • só, bors

Misos-körtés zellerkrémleves

Kalória: ~ 310 kcal

A körte úgy dobja fel a zellerkrémlevest, mint semmi más, főleg akkor, ha egy japán eredetű miso szósszal is megbolondítjuk.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Adjátok hozzá a felaprított póréhagymát, fokhagymát, majd pirítsátok üvegesre. Keverjétek hozzá a mézet, majd hagyjátok karamellizálódni 1-3 percig.
  2. Hámozzátok meg a zellergumót, daraboljátok fel 2-3 cm-es kockákra. Keverjétek a hagymákhoz!
  3. Hámozzátok meg a körtéket, távolítsátok el a magházát, majd daraboljátok fel, és keverjétek a zellerhez. Keverjétek a miso pasztát is a zelleres körtéhez, majd pirítsátok 1-2 percig.
  4. Öntsétek fel 1,6 liternyi vízzel vagy zöldségalaplével és főzzétek 35-50 percig, amíg megpuhul a zeller. Finoman sózzátok meg!
  5. Ha megpuhult a zeller, botmixerrel pürésítsétek le az egész levest, amíg krémes lesz. Kóstoljátok újra, ha szükséges adjatok hozzá egy kanálnyi misot, vagy szójaszószt. Tálaljátok forrón egy kevés friss újhagymával és chilivel!

Tippek

  • Fél citrom levével savanyítsatok rajta, ha túl édesnek találnátok.
  • Sűrűbb lesz a leves, ha 1 db burgonyát is puhára főztök a zeller mellett.
  • Körte helyett almával is kipróbálhatjátok.

Allergének

  • szója
  • glutén
  • zeller