https://www.traditionrolex.com/1

Currys halleves
Currys halleves
Currys halleves
Hozzávalók
  • 2 ek mustármag
  • 1 ek egész római kömény
  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • ujjnyi gyömbér lereszelve
  • 1 tk koriander
  • 1 ek kurkuma
  • 1 ek mangó curry
  • 8-10 szál halványító zeller
  • 200 g basmati rizs
  • 2-3 l víz
  • 2 dl kókusztej
  • 40 dkg tilápiafilé
  • 40 dkg lepényhalfilé
  • 2 ek halszósz
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • marék friss koriander
  • kierezett, kimagozott chilipaprika

Currys halleves

Kalória: ~370 kcal

Mi magyarok olyan kevés halat eszünk, pedig annyi féle levest és főételt lehet készíteni hallal. Ez a rizses, currys halleves nemcsak laktató, de főételnek is tökéletes.

Elkészítés

  1. Magas falú, nagy fazékban hevítsük a mustármagot és az evőkanálnyi egész római köményt. Ahogy elkezd pattogni, adjuk hozzá a Floriol Omega 3&6 étolajat, majd a felaprított hagymát is. Keverjük hozzá a lereszelt gyömbért és az apróra vágott fokhagymát, a megmosott és felkarikázott zeller felét, majd hintsük meg fűszerekkel: korianderrel, kurkumával, mangó curryvel. Gyakran kavarva pirítsuk további 3-4 percig, majd öntsük fel vízzel és forraljuk fel.
  2. Öntsük a kókusztejet és a két kanálnyi halszószt a leveshez, majd az átöblített rizst is. Főzzük közepes fokozaton 20-25 percig.
  3. Vágjuk 2-3 centis kockákra a megtisztított halfiléket, majd a maradék zellerrel együtt tegyük a levesbe. Forraljuk újra és állítsuk be a leves ízeit: facsarjunk hozzá citromlevet és sózzuk ízlés szerint.
  4. 5 perc múlva tálaljuk forrón, friss korianderrel és chilivel.

Tippek

  • Más fehér húsú tengeri hal is megfelelő a leveshez, de használhatunk garnélát is.
  • Inkább egytálétel, mint leves, de ha túl sűrűnek találjuk, hígítsunk az étel állagán kedvünk szerint.
  • A legvégén figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl a halat - újraforrástól számítva 5, maximum 10 perc elegendő neki.

 

Allergének

  • hal
  • mustár
  • zeller
További receptjeink
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Bárány muszaka
Zöldséges muhammara papadammal
Olajban fagyasztott fűszerek
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Nyári bableves bulgurral
Mentás borsókrémleves
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Epres spenótsaláta fetával
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Olívás falafel tahini szósszal
Rizstészta tofuval és gombával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1