Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Hozzávalók
5 főre
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 1 ek egész kömény
- 60 dkg burgonya
- 3 babérlevél
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejszín
- ~ 5-6 dl víz
- só, bors
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Kalória: ~ 359 kcal
Mi dobhatná fel a hangulatot jobban egy rideg délutánon, mint egy forró burgonyaleves? Bolondítsuk meg sok-sok köménnyel!
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 30 + 10 perc
- Pucoljuk meg a krumplit és a petrezselyemgyökeret, majd szeljük minél vékonyabb karikákra. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol BALANCE étolajat, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak tegyük hozzá a feldarabolt krumplit, fehérrépát, babérleveleket. Hagyjunk a krumpliból egy keveset a chipszhez is!
- Öntsük fel a fehérborral, majd a tejszínnel a levest és forraljuk össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára a hozzávalókat. Távolítsuk el a babérleveleket és botmixer segítségével turmixoljuk egészen krémesre, majd tegyük vissza a lángra pár percre. Sózzuk ízlés szerint!
- Amíg a leves fő, készítsük el a chipszet, de még előbb pirítsunk köményt: Nagy teflonserpenyőben hevítsünk olaj nélkül egész köményt.
- Ahogy felszáll az illata, és elkezd pattogni a serpenyőben adjuk a leturmixolt leveshez. Öntsünk kanálnyi Floriol BALANCE étolajat a serpenyőbe, majd gyorsan pirítsuk át mindkét oldalát a hajszálvékonyra szelt krumpliknak.
- Tálaljuk forrón!
Tippek
- Kanálnyi krémes tejföllel még finomabb lesz a leves!
- A tejszínt akár el is hagyhatjuk, ha laktózmentesen szeretnénk elkészíteni.
- Bármilyen színű krumpliból látványos lesz a leves!
Allergének
- laktóz