Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Hozzávalók

5 főre

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 1 ek egész kömény
  • 60 dkg burgonya
  • 3 babérlevél
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • ~ 5-6 dl víz
  • só, bors

Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel

Kalória: ~ 359 kcal

Mi dobhatná fel a hangulatot jobban egy rideg délutánon, mint egy forró burgonyaleves? Bolondítsuk meg sok-sok köménnyel!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 30 + 10 perc

  1. Pucoljuk meg a krumplit és a petrezselyemgyökeret, majd szeljük minél vékonyabb karikákra. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol BALANCE étolajat, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak tegyük hozzá a feldarabolt krumplit, fehérrépát, babérleveleket. Hagyjunk a krumpliból egy keveset a chipszhez is!
  2. Öntsük fel a fehérborral, majd a tejszínnel a levest és forraljuk össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára a hozzávalókat. Távolítsuk el a babérleveleket és botmixer segítségével turmixoljuk egészen krémesre, majd tegyük vissza a lángra pár percre. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Amíg a leves fő, készítsük el a chipszet, de még előbb pirítsunk köményt: Nagy teflonserpenyőben hevítsünk olaj nélkül egész köményt. 
  4. Ahogy felszáll az illata, és elkezd pattogni a serpenyőben adjuk a leturmixolt leveshez. Öntsünk kanálnyi Floriol BALANCE étolajat a serpenyőbe, majd gyorsan pirítsuk át mindkét oldalát a hajszálvékonyra szelt krumpliknak.
  5. Tálaljuk forrón!

Tippek

  • Kanálnyi krémes tejföllel még finomabb lesz a leves!
  • A tejszínt akár el is hagyhatjuk, ha laktózmentesen szeretnénk elkészíteni.
  • Bármilyen színű krumpliból látványos lesz a leves!

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Marhahúsos sütőtöksaláta
Narancsos-citromfüves pulyka
Sonkás Crepe
Citromfüves tofuburger
Új!
Mákos barchesz
Római sali tejfölös öntettel
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Epres spenótsaláta fetával
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Teriyaki lazac rizstésztával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Chorizós-krumplis taco
Mentás borsókrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.