Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Hozzávalók

5 főre

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 1 ek egész kömény
  • 60 dkg burgonya
  • 3 babérlevél
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • ~ 5-6 dl víz
  • só, bors

Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel

Kalória: ~ 359 kcal

Mi dobhatná fel a hangulatot jobban egy rideg délutánon, mint egy forró burgonyaleves? Bolondítsuk meg sok-sok köménnyel!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 30 + 10 perc

  1. Pucoljuk meg a krumplit és a petrezselyemgyökeret, majd szeljük minél vékonyabb karikákra. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol BALANCE étolajat, majd pirítsuk le az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak tegyük hozzá a feldarabolt krumplit, fehérrépát, babérleveleket. Hagyjunk a krumpliból egy keveset a chipszhez is!
  2. Öntsük fel a fehérborral, majd a tejszínnel a levest és forraljuk össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára a hozzávalókat. Távolítsuk el a babérleveleket és botmixer segítségével turmixoljuk egészen krémesre, majd tegyük vissza a lángra pár percre. Sózzuk ízlés szerint!
  3. Amíg a leves fő, készítsük el a chipszet, de még előbb pirítsunk köményt: Nagy teflonserpenyőben hevítsünk olaj nélkül egész köményt. 
  4. Ahogy felszáll az illata, és elkezd pattogni a serpenyőben adjuk a leturmixolt leveshez. Öntsünk kanálnyi Floriol BALANCE étolajat a serpenyőbe, majd gyorsan pirítsuk át mindkét oldalát a hajszálvékonyra szelt krumpliknak.
  5. Tálaljuk forrón!

Tippek

  • Kanálnyi krémes tejföllel még finomabb lesz a leves!
  • A tejszínt akár el is hagyhatjuk, ha laktózmentesen szeretnénk elkészíteni.
  • Bármilyen színű krumpliból látványos lesz a leves!

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Rizsbundás szilva
Cézár öntet
Káposztás fasírtgolyók
Sonkás-sajtos muffin
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Mentás borsókrémleves
Nápolyi karneváli ricotta torta
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Chorizós-krumplis taco
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Mandulás-zsályás muffin
Sütőtökös csirkecurry
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.