Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Hozzávalók
- 3 ek Floriol Vitamins étolaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- 2 tk kurkuma
- 3 db alma
- 5 db sárgarépa
- 500 g kókusztej
- 600 g víz
- só, bors
- friss petrezselyem
Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Kalória: 440 kcal
Már a színe is az őszi napsugarakra emlékeztet ennek a kurkumás-almás répakrémlevesnek. Érdemes elkészíteni, mert szuper hangulatjavító.
Elkészítés
- Hevítsetek Floriol Vitamins étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért, majd hagyjátok lepirulni pár perc alatt.
- Keverjétek hozzá a meghámozott, vékony karikákra vágott sárgarépát, majd a meghámozott és feldarabolt almát is. Hintsétek meg a kurkumával és pirítsátok 1-2 percig, majd öntsétek fel a kókusztejjel és a vízzel. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek puhára a zöldségeket 35-40 perc alatt.
- Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel turmixoljátok egészen selymesre.
- Tálaljátok forrón kevés friss petrezselyemmel.
Tippek
- Kevés szárított vagy friss chilivel még finomabb!
- Friss koriandert is használhattok hozzá.
- Turmixolás közben kóstoljatok! Ha túl édesnek találnátok, facsarjatok bele kevés lime-ot vagy citromot.