Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Vitamins étolaj
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 2 tk kurkuma
  • 3 db alma
  • 5 db sárgarépa
  • 500 g kókusztej
  • 600 g víz
  • só, bors
  • friss petrezselyem

Kurkumás-almás sárgarépakrémleves

Kalória: 440 kcal

Már a színe is az őszi napsugarakra emlékeztet ennek a kurkumás-almás répakrémlevesnek. Érdemes elkészíteni, mert szuper hangulatjavító. 

Elkészítés

 

  1. Hevítsetek Floriol Vitamins étolajat magas falú fazékban. Adjátok hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és a lereszelt gyömbért, majd hagyjátok lepirulni pár perc alatt.
  2. Keverjétek hozzá a meghámozott, vékony karikákra vágott sárgarépát, majd a meghámozott és feldarabolt almát is. Hintsétek meg a kurkumával és pirítsátok 1-2 percig, majd öntsétek fel a kókusztejjel és a vízzel. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek puhára a zöldségeket 35-40 perc alatt.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel turmixoljátok egészen selymesre.
  4. Tálaljátok forrón kevés friss petrezselyemmel.



Tippek

 

  • Kevés szárított vagy friss chilivel még finomabb!
  • Friss koriandert is használhattok hozzá.
  • Turmixolás közben kóstoljatok! Ha túl édesnek találnátok, facsarjatok bele kevés lime-ot vagy citromot.

 







További receptjeink
Epres tejpite
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Mustáros malacpofa lencsével
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Olivás-rozmaringos frittata
Chorizós-krumplis taco
Római sali tejfölös öntettel
Házi BBQ szósz
Mandulás narancstorta
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Vöröslencse shakshuka
Boeuf Bourguignon
Fitt zserbó
Tapenád kovászos bagettel
Finn lazacleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.