Spárgakrémleves
Spárgakrémleves
Hozzávalók

Spárgakrémleves

Használjátok ki a szezon utolsó napjait, és készítsetek zöldspárgából levest, amit sonkával spékelhettek meg.

Elkészítés

  1. Mossátok meg a spárgát, majd roppantsátok el a szárát az alsó negyedében. A letört alsó darabra nem lesz szükségünk. A maradékot daraboljátok fel, a felső rügyes részt tegyétek félre!
  2. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat magas falú fazékban. Ha elég forró, adjátok hozzá a spárgát és a fokhagymát. Pirítsátok meg, majd adjátok hozzá a megmosott és feldarabolt zellert és a meghámozott krumplit is.
  3. Öntsétek fel 1,6 liter vízzel, majd főzzétek puhára a zöldségeket. Sózzátok ízlés szerint! Ha megpuhultak, adjátok hozzá a tejszínt is. Forraljátok fel, majd botmixerrel pürésítsétek krémesre pár perc alatt.
  4. Nagy serpenyőben hevítsetek egy evőkanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Pár perc alatt pirítsátok meg benne a szorosan felcsavart füstölt sonkát és a spárgák felső, rügyes részét.
  5. Tálaljátok forrón a levest pirított sonkával és spárgarüggyel. Hintsétek meg 1 cm-es kockára darabolt pirítóssal, frissen őrölt borssal, végezetül locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Tippek

  • A főzés közben önthettek 1 dl száraz fehérbort is a levesbe.
  • Fehérspárgából is elkészíthetitek, ezt célszerű meghámozni darabolás előtt.
  • Parmezánnal is nagyon finom!

Allergének

  • laktóz
  • zeller
  • glutén
További receptjeink
Zablisztes ropi
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Rebarbarás somlói
Mandulás-zsályás muffin
Húsgolyók édeskömény salátával
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Hajdinasaláta sült fetával
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Brokkoli rizottó
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.