Spárgakrémleves
Spárgakrémleves
Hozzávalók

Spárgakrémleves

Használjátok ki a szezon utolsó napjait, és készítsetek zöldspárgából levest, amit sonkával spékelhettek meg.

Elkészítés

  1. Mossátok meg a spárgát, majd roppantsátok el a szárát az alsó negyedében. A letört alsó darabra nem lesz szükségünk. A maradékot daraboljátok fel, a felső rügyes részt tegyétek félre!
  2. Hevítsetek Floriol BALANCE étolajat magas falú fazékban. Ha elég forró, adjátok hozzá a spárgát és a fokhagymát. Pirítsátok meg, majd adjátok hozzá a megmosott és feldarabolt zellert és a meghámozott krumplit is.
  3. Öntsétek fel 1,6 liter vízzel, majd főzzétek puhára a zöldségeket. Sózzátok ízlés szerint! Ha megpuhultak, adjátok hozzá a tejszínt is. Forraljátok fel, majd botmixerrel pürésítsétek krémesre pár perc alatt.
  4. Nagy serpenyőben hevítsetek egy evőkanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Pár perc alatt pirítsátok meg benne a szorosan felcsavart füstölt sonkát és a spárgák felső, rügyes részét.
  5. Tálaljátok forrón a levest pirított sonkával és spárgarüggyel. Hintsétek meg 1 cm-es kockára darabolt pirítóssal, frissen őrölt borssal, végezetül locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Tippek

  • A főzés közben önthettek 1 dl száraz fehérbort is a levesbe.
  • Fehérspárgából is elkészíthetitek, ezt célszerű meghámozni darabolás előtt.
  • Parmezánnal is nagyon finom!

Allergének

  • laktóz
  • zeller
  • glutén
További receptjeink
Pestós görögjoghurt öntet
Mandulás narancstorta
Gomba shakshuka
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Spárgás-citromos spagetti
Keleti marhasaláta
Lazac szőlőchutneyval
Cézár öntet
Nápolyi karneváli ricotta torta
Sült ratatouille kecskesajttal
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Pisztáciás panforte
Fokhagymás-spenótos garnéla
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.