Nyári bableves bulgurral
Nyári bableves bulgurral
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 2 x 400 g fehérbab konzerv
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 8 babérlevél
  • 100 g bulgur
  • 100 g parmezán
  • 50 g friss snidling
  • só, bors

Nyári bableves bulgurral

Kalória: ~ 430 kcal

Telt, karakteres nyári leves babbal, paradicsommal és a mindent megkoronázó parmezánnal.

Elkészítés

  1. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy lábasban. Adjátok hozzá a megmosott, felaprított újhagymát, majd a feldarabolt fokhagymát is. Ha már átpirultak, tegyétek hozzá a megpucolt és vékony karikára szelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Tegyétek a zöldségekhez a sűrített paradicsomot is. Néha átkavarva pirítsátok további 6-8 percig.
  2. Öntsétek fel 2 liternyi forrásban lévő vízzel, majd forraljátok újra. Tegyétek hozzá a babérleveleket, sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon kb. 40-50 percig.
  3. Öblítsétek át a bulgurt, majd keverjétek a leveshez. Öntsétek le a nagyszemű fehérbab konzervek levét, majd tegyétek ezt is a leveshez. Főzzétek készre további 20-30 perc alatt. Sózzátok újra, ha szükséges.
  4. Tálaljátok forrón a levest apróra vágott snidlinggel és reszelt parmezánnal!

 

Tippek

  • Száraz, nagyszemű fehérbabból is elkészíthetitek a levest. Áztassátok be előző éjjel, és főzzétek nagyjából egy órával több ideig a babot, még a bulgur hozzáadása előtt.
  • Pecorino sajttal is tálalhatjátok!
  • Tegyetek a levesbe friss kakukkfűvet, oregánót.

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • glutén
További receptjeink
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Marhahúsos sütőtöksaláta
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Hajdinasaláta sült fetával
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Gomba shakshuka
Brokkoli rizottó
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Forró sajtmártás
Mákos barchesz
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Római sali tejfölös öntettel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.