Nyári bableves bulgurral
Nyári bableves bulgurral
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 2 x 400 g fehérbab konzerv
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 8 babérlevél
  • 100 g bulgur
  • 100 g parmezán
  • 50 g friss snidling
  • só, bors

Nyári bableves bulgurral

Kalória: ~ 430 kcal

Telt, karakteres nyári leves babbal, paradicsommal és a mindent megkoronázó parmezánnal.

Elkészítés

  1. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy lábasban. Adjátok hozzá a megmosott, felaprított újhagymát, majd a feldarabolt fokhagymát is. Ha már átpirultak, tegyétek hozzá a megpucolt és vékony karikára szelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Tegyétek a zöldségekhez a sűrített paradicsomot is. Néha átkavarva pirítsátok további 6-8 percig.
  2. Öntsétek fel 2 liternyi forrásban lévő vízzel, majd forraljátok újra. Tegyétek hozzá a babérleveleket, sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon kb. 40-50 percig.
  3. Öblítsétek át a bulgurt, majd keverjétek a leveshez. Öntsétek le a nagyszemű fehérbab konzervek levét, majd tegyétek ezt is a leveshez. Főzzétek készre további 20-30 perc alatt. Sózzátok újra, ha szükséges.
  4. Tálaljátok forrón a levest apróra vágott snidlinggel és reszelt parmezánnal!

 

Tippek

  • Száraz, nagyszemű fehérbabból is elkészíthetitek a levest. Áztassátok be előző éjjel, és főzzétek nagyjából egy órával több ideig a babot, még a bulgur hozzáadása előtt.
  • Pecorino sajttal is tálalhatjátok!
  • Tegyetek a levesbe friss kakukkfűvet, oregánót.

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • glutén