Nyári bableves bulgurral
Hozzávalók
- 3 ek Floriol POWER étolaj
- 3 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 2 közepes petrezselyemgyökér
- 2 x 400 g fehérbab konzerv
- 70 g sűrített paradicsom
- 8 babérlevél
- 100 g bulgur
- 100 g parmezán
- 50 g friss snidling
- só, bors
Nyári bableves bulgurral
Kalória: ~ 430 kcal
Telt, karakteres nyári leves babbal, paradicsommal és a mindent megkoronázó parmezánnal.
Elkészítés
- Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy lábasban. Adjátok hozzá a megmosott, felaprított újhagymát, majd a feldarabolt fokhagymát is. Ha már átpirultak, tegyétek hozzá a megpucolt és vékony karikára szelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Tegyétek a zöldségekhez a sűrített paradicsomot is. Néha átkavarva pirítsátok további 6-8 percig.
- Öntsétek fel 2 liternyi forrásban lévő vízzel, majd forraljátok újra. Tegyétek hozzá a babérleveleket, sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon kb. 40-50 percig.
- Öblítsétek át a bulgurt, majd keverjétek a leveshez. Öntsétek le a nagyszemű fehérbab konzervek levét, majd tegyétek ezt is a leveshez. Főzzétek készre további 20-30 perc alatt. Sózzátok újra, ha szükséges.
- Tálaljátok forrón a levest apróra vágott snidlinggel és reszelt parmezánnal!
Tippek
- Száraz, nagyszemű fehérbabból is elkészíthetitek a levest. Áztassátok be előző éjjel, és főzzétek nagyjából egy órával több ideig a babot, még a bulgur hozzáadása előtt.
- Pecorino sajttal is tálalhatjátok!
- Tegyetek a levesbe friss kakukkfűvet, oregánót.
Allergének
- tej és tejszármazékok
- glutén