Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 cm-es torma darab
  • 3-4 db keményre főzött tojás
  • 100 g húsvéti főtt sonka
  • snidling vagy újhagyma a tálaláshoz
  • só, bors

Tormakrémleves sonkával és főtt tojással

Kalória: ~380 kcal

A húsvét legfontosabb alapanyagait új, izgalmas formában is tálalhatjuk, például krémlevesként.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra vágott zellert. Sózzuk finoman, majd pár perc párolást követően öntsünk hozzá 1,6 liter forrásban lévő vizet.
  2. Közepes lángon főzzük fél órán át, majd keverjük hozzá a megpucolt és lereszelt tormát és a tejszínt. Forraljuk újra, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Sózzuk ízlés szerint, ha úgy érezzük, akkor pár csepp citrommal állítsunk a savasságán.
  3. Tálaljuk forrón a megpucolt és feldarabolt keménytojással, a feldarabolt főtt sonkával és kevés újhagymával!

Tippek

  • A tejszínt helyettesíthetjük növényi tejszínnel.
  • Kevés, frissen reszelt tormával is feldobhatjuk a kész levest.
  • Tálaláskor öntsünk rá pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajat.

Allergének

  • laktóz
  • zeller
  • tojás