Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Hozzávalók
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél zellergumó
- 2,5 dl tejszín
- 5 cm-es torma darab
- 3-4 db keményre főzött tojás
- 100 g húsvéti főtt sonka
- snidling vagy újhagyma a tálaláshoz
- só, bors
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Kalória: ~380 kcal
A húsvét legfontosabb alapanyagait új, izgalmas formában is tálalhatjuk, például krémlevesként.
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá a megpucolt és centis kockákra vágott zellert. Sózzuk finoman, majd pár perc párolást követően öntsünk hozzá 1,6 liter forrásban lévő vizet.
- Közepes lángon főzzük fél órán át, majd keverjük hozzá a megpucolt és lereszelt tormát és a tejszínt. Forraljuk újra, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Sózzuk ízlés szerint, ha úgy érezzük, akkor pár csepp citrommal állítsunk a savasságán.
- Tálaljuk forrón a megpucolt és feldarabolt keménytojással, a feldarabolt főtt sonkával és kevés újhagymával!
Tippek
- A tejszínt helyettesíthetjük növényi tejszínnel.
- Kevés, frissen reszelt tormával is feldobhatjuk a kész levest.
- Tálaláskor öntsünk rá pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajat.
Allergének
- laktóz
- zeller
- tojás