Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Hozzávalók
  • 60-80 dkg tengeri sügér filé
  • 1 kg fekete kagyló
  • 40 dkg garnéla
  • 3 ek Floriol Active étolaj
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 édeskömény gumó
  • 150 g paradicsom
  • 6-8 db szárzeller szár
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 ek édesköménymag
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 l hal alaplé (vagy zöldség alaplé)
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Édesköményes tenger gyümölcsei leves

Kalória: ~ 440 Kcal kcal

Az édeskömény izgalmas íze, a puha hal, a rák és a kagylórák tökéletes ünnepi fogást alkot ebben a hallevesben.

Elkészítés

  1. Áztassátok be a kagylót, majd késsel kapargassátok le a héjáról a maradványokat. A szétnyílt kagylókat bátran dobjátok ki! Tisztítsátok meg a halat, és daraboljátok fel 2-4 cm-es csíkokra. A garnélát mossátok meg, majd szárítsátok meg.
  2. Magas falú, nagy fazékban hevítsünk Floriol Active étolajat. Futtassátok meg rajta a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapnának, adjátok hozzá a hagyma méretével megegyező méretűre vágott édeskömény kétharmadát is. Keverjétek hozzá a megmosott és feldarabolt a paradicsomot, szárzellert.
  3. Hintsétek meg az édesköménymaggal, a füstölt paprikával, majd pirítsátok 3-4 percig.
  4. Öntsétek fel száraz fehérborral és a hal alaplével, adjatok hozzá 1,5 liternyi vizet, sózzátok, és főzzétek nagy lángon 25-35 percig, amíg összeérnek az ízek.
  5. Tegyétek a garnélát, a kagylót és a halszeleteket is leveshez. Forraljátok újra, majd ekkor adjátok a leveshez a maradék felaprított édesköményt. Főzzétek készre kb. 15 perc alatt.
  6. Ízesítsétek a citrom levével és kevés friss petrezselyemmel. Tálaljátok forrón!

 

Tippek

  • Ha nem konyhakész garnélát kaptatok, akkor távolítsátok el a rák vékony páncélját, majd éles késsel enyhén metsszétek be az íves hátát középen és hosszában, ekkor előbukkan a bélcsatorna, amit el kell távolítani.
  • Főzzetek saját hal alaplevet tengeri hal fejéből, gerincéből, leeső húsából, rákpáncélból, zöldségekből!
  • Más, fehér húsú tengeri halból is elkészíthetitek.

 

Allergének

  • hal
  • kagyló
  • rák
  • zeller
További receptjeink
Házi Worcestershire-szósz
Füstös csirke kebab pitával
Tom Kha Ghai
Húsvéti sonkasaláta
Olívás falafel tahini szósszal
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Római sali tejfölös öntettel
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Datolyás-diós rétes
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Diós-Csokis keksz
Káposztás mazsolás curry papadammal
Olajban fagyasztott fűszerek
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.