Scsí leves
Scsí leves
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 60 dkg marha szegy
  • 60 dkg sertésborda
  • 60 dkg káposzta
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2-3 ek sűrített paradicsom
  • 6 db babérlevél
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 50 dkg krumpli
  • 2 tk lestyán
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 cs kapor + a tálaláshoz
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Scsí leves

Kalória: ~ 490 kcal

Igazi téli kedvenc lesz a scsí leves forró, telt ízeivel, a sok zöldséggel és a hússal! Hosszan készül, de megéri a végeredmény.

Elkészítés

  1. Egy magas falú nagy fazékban, kevés Floriol POWER étolajon pirítsátok meg az apróra vágott hagymát.
  2. Mielőtt színt kapna, adjátok hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát, majd az átöblített, feldarabolt savanyú káposztát is. Kicsit pirítsátok át, majd keverjétek hozzá a sűrített paradicsomot is.
  3. Öntsétek fel 2-3 liternyi vízzel (vagy zöldség alaplével), majd adjátok hozzá a két fajta húst, egészben. Dobjátok a levesbe a babérleveleket, az egész borsot, a köteg petrezselymet egészben, majd sózzátok ízlés szerint. Fedjétek le, és főzzétek 3 órán keresztül.
  4. Pucoljátok meg a répát, a petrezselyemgyökeret, majd vágjátok fel gyufaszál méretűre. A krumplit hámozzátok meg, mossátok meg, majd daraboljátok fel 2 cm-es kockákra.
  5. Ha megpuhult a hús, szedjétek ki a levesből. Távolítsátok el a csontot, majd daraboljátok fel a húst, és tegyétek félre.
  6. Ezután mehet a levesbe a felaprított répa, a petrezselyemgyökér és a krumpli. Hintsétek meg a lestyánnal, és adjátok hozzá a köteg kaprot is.
  7. Főzzétek készre a levest további 30-40 perc alatt.
  8. Tálaljátok forrón a scsí levest a leveshússal, krémesre kevert tejföllel és friss kaporral!

 

Tippek

  • Minél tovább készül a scsí, annál finomabb!
  • Tehettek a levesbe a savanyú káposzta levéből is.
  • Más fajta húsokkal is készíthetitek, de használjatok több fajtát!
További receptjeink
Májgombócleves palacsintatésztával
Fetasajtos-spenótos kölespite
Vöröslencse shakshuka
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Perui quinoás avokádósaláta
Pestós görögjoghurt öntet
Málnás piskótatorta
Cukkini lasagne
Sütőtökös csirkecurry
Házi Worcestershire-szósz
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Csőben sült padlizsános csirke
Spárgakrémleves
Sütőtökös muffin almás karamellel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.