Scsí leves
Scsí leves
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 60 dkg marha szegy
  • 60 dkg sertésborda
  • 60 dkg káposzta
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2-3 ek sűrített paradicsom
  • 6 db babérlevél
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 50 dkg krumpli
  • 2 tk lestyán
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 cs kapor + a tálaláshoz
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Scsí leves

Kalória: ~ 490 kcal

Igazi téli kedvenc lesz a scsí leves forró, telt ízeivel, a sok zöldséggel és a hússal! Hosszan készül, de megéri a végeredmény.

Elkészítés

  1. Egy magas falú nagy fazékban, kevés Floriol POWER étolajon pirítsátok meg az apróra vágott hagymát.
  2. Mielőtt színt kapna, adjátok hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát, majd az átöblített, feldarabolt savanyú káposztát is. Kicsit pirítsátok át, majd keverjétek hozzá a sűrített paradicsomot is.
  3. Öntsétek fel 2-3 liternyi vízzel (vagy zöldség alaplével), majd adjátok hozzá a két fajta húst, egészben. Dobjátok a levesbe a babérleveleket, az egész borsot, a köteg petrezselymet egészben, majd sózzátok ízlés szerint. Fedjétek le, és főzzétek 3 órán keresztül.
  4. Pucoljátok meg a répát, a petrezselyemgyökeret, majd vágjátok fel gyufaszál méretűre. A krumplit hámozzátok meg, mossátok meg, majd daraboljátok fel 2 cm-es kockákra.
  5. Ha megpuhult a hús, szedjétek ki a levesből. Távolítsátok el a csontot, majd daraboljátok fel a húst, és tegyétek félre.
  6. Ezután mehet a levesbe a felaprított répa, a petrezselyemgyökér és a krumpli. Hintsétek meg a lestyánnal, és adjátok hozzá a köteg kaprot is.
  7. Főzzétek készre a levest további 30-40 perc alatt.
  8. Tálaljátok forrón a scsí levest a leveshússal, krémesre kevert tejföllel és friss kaporral!

 

Tippek

  • Minél tovább készül a scsí, annál finomabb!
  • Tehettek a levesbe a savanyú káposzta levéből is.
  • Más fajta húsokkal is készíthetitek, de használjatok több fajtát!
További receptjeink
Cukkinis-rozmaringos farinata
Olívás mangó pop
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Bárány muszaka
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Csőben sült padlizsános csirke
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.