Scsí leves
Hozzávalók
- 3 ek Floriol POWER étolaj
- 3 közepes fej hagyma
- 60 dkg marha szegy
- 60 dkg sertésborda
- 60 dkg káposzta
- 60 dkg savanyú káposzta
- 2-3 ek sűrített paradicsom
- 6 db babérlevél
- 4 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 50 dkg krumpli
- 2 tk lestyán
- 1 cs petrezselyem
- 1 cs kapor + a tálaláshoz
- 3 dl tejföl
- só, bors
Scsí leves
Kalória: ~ 490 kcal
Igazi téli kedvenc lesz a scsí leves forró, telt ízeivel, a sok zöldséggel és a hússal! Hosszan készül, de megéri a végeredmény.
Elkészítés
- Egy magas falú nagy fazékban, kevés Floriol POWER étolajon pirítsátok meg az apróra vágott hagymát.
- Mielőtt színt kapna, adjátok hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát, majd az átöblített, feldarabolt savanyú káposztát is. Kicsit pirítsátok át, majd keverjétek hozzá a sűrített paradicsomot is.
- Öntsétek fel 2-3 liternyi vízzel (vagy zöldség alaplével), majd adjátok hozzá a két fajta húst, egészben. Dobjátok a levesbe a babérleveleket, az egész borsot, a köteg petrezselymet egészben, majd sózzátok ízlés szerint. Fedjétek le, és főzzétek 3 órán keresztül.
- Pucoljátok meg a répát, a petrezselyemgyökeret, majd vágjátok fel gyufaszál méretűre. A krumplit hámozzátok meg, mossátok meg, majd daraboljátok fel 2 cm-es kockákra.
- Ha megpuhult a hús, szedjétek ki a levesből. Távolítsátok el a csontot, majd daraboljátok fel a húst, és tegyétek félre.
- Ezután mehet a levesbe a felaprított répa, a petrezselyemgyökér és a krumpli. Hintsétek meg a lestyánnal, és adjátok hozzá a köteg kaprot is.
- Főzzétek készre a levest további 30-40 perc alatt.
- Tálaljátok forrón a scsí levest a leveshússal, krémesre kevert tejföllel és friss kaporral!
Tippek
- Minél tovább készül a scsí, annál finomabb!
- Tehettek a levesbe a savanyú káposzta levéből is.
- Más fajta húsokkal is készíthetitek, de használjatok több fajtát!