Kovászos uborkakrémleves
Kovászos uborkakrémleves
Hozzávalók

4 főre:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 5 dl kefir
  • só, bors
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Kovászos uborkakrémleves

Kalória: 145 kcal

Hűs és fűszeres? Az uborkakrémleves pár perc alatt elkészíthető, és ugyanennyi idő alatt be is lehet kanalazni a hőségben.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze, a kovászos uborkát pedig aprítsuk fel.
  2. Tegyük nagy keverőedénybe a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel pürésítsük egészen selymesre. Közben keverjük hozzá az olívaolajat is! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk lehűtve kevés felaprított kovászos uborkával és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!
  • Sózásnál legyünk óvatosak, hiszen a kovászos uborka eleve sós.
  • Nyugodtan öntsünk további 3-4 kanálnyi olívaolajat a leveshez a turmixolás közben, nagyon szép selymes lesz tőle a leves.

Allergének

  • laktóz

További receptjeink
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Sütőtökös krumplis gratin
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Vöröslencse shakshuka
Húsvéti sonkasaláta
Miso leves
Almás édes chili szósz
Sütőben sült fánk
Répás mungóbab saláta
Rebarbarás somlói
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Húsgolyók édeskömény salátával
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Mandulás-zsályás muffin
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.