https://www.traditionrolex.com/1

Kovászos uborkakrémleves
Kovászos uborkakrémleves
Kovászos uborkakrémleves
Hozzávalók

4 főre:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 5 dl kefir
  • só, bors
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Kovászos uborkakrémleves

Kalória: 145 kcal

Hűs és fűszeres? Az uborkakrémleves pár perc alatt elkészíthető, és ugyanennyi idő alatt be is lehet kanalazni a hőségben.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze, a kovászos uborkát pedig aprítsuk fel.
  2. Tegyük nagy keverőedénybe a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel pürésítsük egészen selymesre. Közben keverjük hozzá az olívaolajat is! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk lehűtve kevés felaprított kovászos uborkával és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!
  • Sózásnál legyünk óvatosak, hiszen a kovászos uborka eleve sós.
  • Nyugodtan öntsünk további 3-4 kanálnyi olívaolajat a leveshez a turmixolás közben, nagyon szép selymes lesz tőle a leves.

Allergének

  • laktóz

További receptjeink
Olívaolajos málnás piskótatorta
Nyári bableves bulgurral
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Rozmaringos fehérbab-krém
Francia hagymaleves
Répás mungóbab saláta
Körtés-diós pite
Füstös csirke kebab pitával
Tonhal caprese
Málnás piskótatorta
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Fekete kagyló spagettivel
Ratatouille
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1