Kovászos uborkakrémleves
Kovászos uborkakrémleves
Hozzávalók

4 főre:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 5 dl kefir
  • só, bors
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Kovászos uborkakrémleves

Kalória: 145 kcal

Hűs és fűszeres? Az uborkakrémleves pár perc alatt elkészíthető, és ugyanennyi idő alatt be is lehet kanalazni a hőségben.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze, a kovászos uborkát pedig aprítsuk fel.
  2. Tegyük nagy keverőedénybe a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel pürésítsük egészen selymesre. Közben keverjük hozzá az olívaolajat is! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk lehűtve kevés felaprított kovászos uborkával és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!
  • Sózásnál legyünk óvatosak, hiszen a kovászos uborka eleve sós.
  • Nyugodtan öntsünk további 3-4 kanálnyi olívaolajat a leveshez a turmixolás közben, nagyon szép selymes lesz tőle a leves.

Allergének

  • laktóz

További receptjeink
Fügelekváros muffin
Marhahúsos sütőtöksaláta
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Mákos barchesz
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Szilva chutney
Sütőtökös pogácsa
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Vöröslencse shakshuka
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Almás édes chili szósz
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.