Kovászos uborkakrémleves
Kovászos uborkakrémleves
Hozzávalók

4 főre:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 5 dl kefir
  • só, bors
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Kovászos uborkakrémleves

Kalória: 145 kcal

Hűs és fűszeres? Az uborkakrémleves pár perc alatt elkészíthető, és ugyanennyi idő alatt be is lehet kanalazni a hőségben.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20 perc

  1. Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze, a kovászos uborkát pedig aprítsuk fel.
  2. Tegyük nagy keverőedénybe a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel pürésítsük egészen selymesre. Közben keverjük hozzá az olívaolajat is! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk lehűtve kevés felaprított kovászos uborkával és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!
  • Sózásnál legyünk óvatosak, hiszen a kovászos uborka eleve sós.
  • Nyugodtan öntsünk további 3-4 kanálnyi olívaolajat a leveshez a turmixolás közben, nagyon szép selymes lesz tőle a leves.

Allergének

  • laktóz

További receptjeink
Kókusztejes vajbabfőzelék
Káposztás mazsolás curry papadammal
Keleti marhasaláta
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Olívás mangó pop
Mini Margherita pizza
Tonhal caprese
Pho leves - Vietnámi húsleves
Húsvéti sonkasaláta
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Bárány muszaka
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.