Kovászos uborkakrémleves
Hozzávalók
4 főre:
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg kovászos uborka
- 5 dl kefir
- só, bors
- 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Kovászos uborkakrémleves
Kalória: 145 kcal
Hűs és fűszeres? Az uborkakrémleves pár perc alatt elkészíthető, és ugyanennyi idő alatt be is lehet kanalazni a hőségben.
Elkészítés
Elő és elkészítési idő: 20 perc
- Hámozzuk meg a kígyóuborkát, majd kockázzuk fel. A fokhagymát zúzzuk össze, a kovászos uborkát pedig aprítsuk fel.
- Tegyük nagy keverőedénybe a zöldségeket, majd adjuk hozzá a kefirt, és botmixerrel pürésítsük egészen selymesre. Közben keverjük hozzá az olívaolajat is! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaljuk lehűtve kevés felaprított kovászos uborkával és friss petrezselyemmel.
Tippek
- Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben!
- Sózásnál legyünk óvatosak, hiszen a kovászos uborka eleve sós.
- Nyugodtan öntsünk további 3-4 kanálnyi olívaolajat a leveshez a turmixolás közben, nagyon szép selymes lesz tőle a leves.
Allergének
-
laktóz