Finn lazacleves
Hozzávalók
6 főre:
- 30 dkg lazacfilé
- 2 ek Floriol BODY étolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- fél zellergumó
- 3 nagyobb krumpli
- 2 dl tejszín
- kapor a tálaláshoz
- só, bors
Finn lazacleves
Kalória: ~ 457 kcal
Könnyű, frissítő leves, ami akár főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!
Elkészítés
- Hevítsünk Floriol BODY étolajat magas falú fazékban, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pár perc dinsztelést követően keverjük hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Pároljuk 4-5 percig, majd öntsük fel liternyi forró vízzel.
- Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk apró kockákra, majd tegyük ezt is a leveshez. Sózzuk meg, majd 25-30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
- Öntsük a tejszínt a leveshez és forraljuk újra.
- Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét. Szeljük a halat 3-4 centis darabokra, majd tegyük a leveshez. Főzzük 5-10 percig, aztán el is zárhatjuk. Tálaljuk forrón, friss kaporral!
Allergének
- hal
- laktóz
- zeller
Tippek
- Miután felszeltük, sózzuk be finoman a halat!
- Tálaljuk citromgerezdekkel.
- Nagyon finom lesz kanálnyi tejföllel is