Finn lazacleves

Könnyű, frissítő leves, ami akár főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

457 kCal / adag
50 perc
Hozzávalók

6 főre:

  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 ek Floriol ACTIVE étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 dl tejszín
  • kapor a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol ACTIVE étolajat magas falú fazékban, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pár perc dinsztelést követően keverjük hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Pároljuk 4-5 percig, majd öntsük fel liternyi forró vízzel.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk apró kockákra, majd tegyük ezt is a leveshez. Sózzuk meg, majd 25-30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Öntsük a tejszínt a leveshez és forraljuk újra.
  4. Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét. Szeljük a halat 3-4 centis darabokra, majd tegyük a leveshez. Főzzük 5-10 percig, aztán el is zárhatjuk. Tálaljuk forrón, friss kaporral!

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • zeller

Tippek

  • Miután felszeltük, sózzuk be finoman a halat!
  • Tálaljuk citromgerezdekkel.
  • Nagyon finom lesz kanálnyi tejföllel is
Hasonló receptek
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Leves
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Sárgabarackos batátakrémleves
Leves
Sárgabarackos batátakrémleves
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Leves
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
37 perc
325 kCal / adag
Link a vágólapra másolva
Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet.

Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.