Finn lazacleves
Finn lazacleves
Hozzávalók

6 főre:

  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 dl tejszín
  • kapor a tálaláshoz
  • só, bors

Finn lazacleves

Kalória: ~ 457 kcal

Könnyű, frissítő leves, ami akár főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol BODY étolajat magas falú fazékban, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pár perc dinsztelést követően keverjük hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Pároljuk 4-5 percig, majd öntsük fel liternyi forró vízzel.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk apró kockákra, majd tegyük ezt is a leveshez. Sózzuk meg, majd 25-30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Öntsük a tejszínt a leveshez és forraljuk újra.
  4. Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét. Szeljük a halat 3-4 centis darabokra, majd tegyük a leveshez. Főzzük 5-10 percig, aztán el is zárhatjuk. Tálaljuk forrón, friss kaporral!

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • zeller

Tippek

  • Miután felszeltük, sózzuk be finoman a halat!
  • Tálaljuk citromgerezdekkel.
  • Nagyon finom lesz kanálnyi tejföllel is
További receptjeink
Répás mungóbab saláta
Angol reggeli
Nápolyi karneváli ricotta torta
Grillezett pisztráng zellersalátával
Sült ratatouille kecskesajttal
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csőben sült padlizsános csirke
Sütőben sült fánk
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Mákos barchesz
Ratatouille
Mexikói jalapeno coleslaw
Spenótos tofu-paneer
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.