https://www.traditionrolex.com/1

Finn lazacleves
Finn lazacleves
Finn lazacleves
Hozzávalók

6 főre:

  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 dl tejszín
  • kapor a tálaláshoz
  • só, bors

Finn lazacleves

Kalória: ~ 457 kcal

Könnyű, frissítő leves, ami akár főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol BODY étolajat magas falú fazékban, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pár perc dinsztelést követően keverjük hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Pároljuk 4-5 percig, majd öntsük fel liternyi forró vízzel.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk apró kockákra, majd tegyük ezt is a leveshez. Sózzuk meg, majd 25-30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Öntsük a tejszínt a leveshez és forraljuk újra.
  4. Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét. Szeljük a halat 3-4 centis darabokra, majd tegyük a leveshez. Főzzük 5-10 percig, aztán el is zárhatjuk. Tálaljuk forrón, friss kaporral!

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • zeller

Tippek

  • Miután felszeltük, sózzuk be finoman a halat!
  • Tálaljuk citromgerezdekkel.
  • Nagyon finom lesz kanálnyi tejföllel is
További receptjeink
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Vegán töltött káposzta
Vöröslencse shakshuka
Epres tejpite
Húsgolyók édeskömény salátával
Scsí leves
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Borsófőzelék pulykafasírttal
Új!
Perui quinoás avokádósaláta
Nyulas ravioli gombaszósszal
Mákos barchesz
Olajban fagyasztott fűszerek
Csirkés paella
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1