Finn lazacleves
Finn lazacleves
Hozzávalók

6 főre:

  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 dl tejszín
  • kapor a tálaláshoz
  • só, bors

Finn lazacleves

Kalória: ~ 457 kcal

Könnyű, frissítő leves, ami akár főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

Elkészítés

  1. Hevítsünk Floriol BODY étolajat magas falú fazékban, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pár perc dinsztelést követően keverjük hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Pároljuk 4-5 percig, majd öntsük fel liternyi forró vízzel.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk apró kockákra, majd tegyük ezt is a leveshez. Sózzuk meg, majd 25-30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Öntsük a tejszínt a leveshez és forraljuk újra.
  4. Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét. Szeljük a halat 3-4 centis darabokra, majd tegyük a leveshez. Főzzük 5-10 percig, aztán el is zárhatjuk. Tálaljuk forrón, friss kaporral!

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • zeller

Tippek

  • Miután felszeltük, sózzuk be finoman a halat!
  • Tálaljuk citromgerezdekkel.
  • Nagyon finom lesz kanálnyi tejföllel is
További receptjeink
Sült barack vaníliafagyival
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Achar csirke curry vadrizzsel
Miso leves
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Mákos barchesz
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Teriyaki lazac rizstésztával
Fügelekváros muffin
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Nápolyi karneváli ricotta torta
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Tejfölös nyúlraguleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.