Mentás borsókrémleves
Hozzávalók
- 2 ek Floriol BALANCE étolaj
- 1 közepes póréhagyma (csak a fehér része)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 szár angolzeller
- 500 g zöldborsó
- 2 dl natúr joghurt
- fél marék friss menta
- fél marék pirított mandula
- só
Mentás borsókrémleves
A piacokon már kapható a friss cukorborsó, mentával és joghurttal pedig egy nagyon zsenge és friss levest készíthettek belőle.
Elkészítés
- Magas falú edényben hevítsetek kevés Floriol BALANCE étolajat, majd futtassátok meg benne a vékonyra szeletelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát. Mielőtt színt kapna adjátok hozzá a megmosott és feldarabolt angolzellert, majd a zöldborsót. Öntsétek fel 1,6 liternyi (forrásban lévő) vízzel. Sózzátok finoman.
- Forraljátok fel, majd közepes lángon főzzétek 10 percig a levest. Adjátok hozzá a száráról letépkedett mentaleveleket, majd botmixerrel turmixoljátok egészen selymesre. Közben adagoljátok hozzá a joghurtot!
- Forraljátok újra, majd tálaljátok pirított darabolt mandulával.
Tippek
- 180° fokra előmelegített sütőben, 7-9 perc alatt megpirul a szeletelt mandula, de serpenyőben, gyakran forgatva és rázogatva is hamar elkészül.
- Keverjetek a leveshez tálaláskor még több natúr joghurtot!
- Akár hidegen is fogyasztható a krémleves.
Allergének
- laktóz
- diófélék
- zeller