Mentás borsókrémleves
Mentás borsókrémleves
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 1 közepes póréhagyma (csak a fehér része)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szár angolzeller
  • 500 g zöldborsó
  • 2 dl natúr joghurt
  • fél marék friss menta
  • fél marék pirított mandula

Mentás borsókrémleves

A piacokon már kapható a friss cukorborsó, mentával és joghurttal pedig egy nagyon zsenge és friss levest készíthettek belőle.

Elkészítés

  1. Magas falú edényben hevítsetek kevés Floriol BALANCE étolajat, majd futtassátok meg benne a vékonyra szeletelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát. Mielőtt színt kapna adjátok hozzá a megmosott és feldarabolt angolzellert, majd a zöldborsót. Öntsétek fel 1,6 liternyi (forrásban lévő) vízzel. Sózzátok finoman.
  2. Forraljátok fel, majd közepes lángon főzzétek 10 percig a levest. Adjátok hozzá a száráról letépkedett mentaleveleket, majd botmixerrel turmixoljátok egészen selymesre. Közben adagoljátok hozzá a joghurtot!
  3. Forraljátok újra, majd tálaljátok pirított darabolt mandulával.

Tippek

  • 180° fokra előmelegített sütőben, 7-9 perc alatt megpirul a szeletelt mandula, de serpenyőben, gyakran forgatva és rázogatva is hamar elkészül.
  • Keverjetek a leveshez tálaláskor még több natúr joghurtot!
  • Akár hidegen is fogyasztható a krémleves.

Allergének

  • laktóz
  • diófélék
  • zeller
További receptjeink
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Répa-retek-mogyoró saláta
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Boeuf Bourguignon
Epres tejpite
Házi BBQ szósz
Tejfölös nyúlraguleves
Epres banánkenyér
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Perui quinoás avokádósaláta
Currys halleves
Sült ratatouille kecskesajttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.