Rákkrémleves parmezánchipsszel
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Hozzávalók

A leveshez:

  • 200+150 g garnéla
  • 1 kisebb póréhagyma fehér része
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7-8 szál halványító zeller
  • 1 kis krumpli
  • 1 tk füstölt paprika
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 4 ek Floriol BALANCE étolaj
  • 1-2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj

A parmezánchipshez:

  • 140 g parmezán

A tálaláshoz

  • friss chili és petrezselyem 

Rákkrémleves parmezánchipsszel

A rákkrémleves gyönyörű színével és telt ízével csodás ünnepi fogás, ami jól illik egy nehezebb főételhez.

Elkészítés

  1. A parmezánchips elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt 210° fokra. Reszeljük le a parmezánt, majd formázzunk belőle kis kupacokat, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe és 7-10 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra.
  2. Távolítsuk el a garnélák fejét, majd az állat hosszanti oldalán végigfutó fekete ereket és bélcsatornát is.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Adjuk hozzá a vékonyra karikázott póréhagymát és a zúzott, majd felvágott fokhagymát.
  4. Amint színt kapnak a hagymák, keverjünk hozzá 200 g garnélát és pirítsuk le. Adjuk hozzá a megmosott és vékonyra szeletelt szálzellert, az apró kockákra vágott krumplit, majd egy teáskanálnyi füstölt paprikát is. Néha átkavarva pirítsuk további 1-2 percig.
  5. Ezután mehet rá a száraz fehérbor, amit forraljunk fel.
  6. Öntsük fel 1,4-1,6 liter vízzel a levest, majd főzzük 25-30 percig. Sózzuk ízlés szerint!
  7. Keverjük a leveshez a tejszínt, majd botmixerrel turmixoljuk egészen krémesre. Facsarjuk bele a citrom felének a levét, majd sózzuk meg a levest. Tegyük vissza a tűzre alacsony lángon, amíg befejezzük a garnélát.
  8. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kanálnyi Floriol BALANCE étolajat. Nagy lángon, 1-2 perc alatt pirítsuk meg a maradék, 150 g leszárított garnélát. Facsarjuk rá a citrom másik felét!
  9. Tálaljuk forrón a levest a frissen sült garnélával, ropogós parmezánchipsszel és egy kis chilivel. Tálaláskor locsoljuk meg vékony sugárban Floriol Extraszűz Olívaolajjal.

Allergének

  • laktóz
  • rák
  • zeller 

Tippek

  • Használjunk közepes méretű garnélákat.
  • Laktózérzékenyek kókusztejjel is elkészíthetik a levest.
  • Ne süssük túl a garnélát a serpenyőben: akkor jó, ha a széle roppan, de a belseje még nem száradt ki és még nem ment nagyon össze.
További receptjeink
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Thai tök curry köményes rizzsel
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Tormakrémes-lazacos kréker
Marhahúsos sütőtöksaláta
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Spenótos tofu-paneer
Rozmaringos fehérbab-krém
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Mapo Tofu
Szilva chutney
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Nápolyi karneváli ricotta torta
Cukkinis-rozmaringos farinata
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.