https://www.traditionrolex.com/1

Miso leves
Miso leves
Miso leves
Hozzávalók
  • 3 kg csirke farhát / csirke nyak /csont
  • 4 nagy vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zeller
  • 200 g barna csiperke
  • 3 ek szójaszósz
  • 6 db tojás
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 4-6 db csirke felsőcomb filé
  • 1 db kínai kel
  • 400 g shimeji gomba
  • 6 ek vörös miso paszta
  • friss chili a tálaláshoz

Miso leves

Kalória: ~ 610 kcal

Forró, feltölt energiával és nagyon ízletes! Érdemes otthon is nekiállni miso levest főzni, jó nagy adaggal, hogy jusson belőle későbbre is! 

Elkészítés

 

  1. Készítsetek alaplevet: 220 ºC-ra előmelegített sütőben pirítsátok aranybarnára 20-25 perc alatt a csirke farhátat, nyakat, csontot. Tegyétek fazékba, öntsétek fel 4-6 liternyi vízzel, majd lassan forraljátok fel.
  2. Mossátok meg a hagymát, vágjátok félbe, majd a vágott felületén pirítsátok le egy nagy teflonserpenyőben, héjastól. Ha karamellizálódott, tegyétek a levesbe. Ezután mehet a felaprított zeller és a megtisztított gomba is a levesbe. Lassan gyöngyözve főzzétek készre az alaplevet 4-6 óra alatt, végül ízesítsétek a szójaszósszal. Ha elkészült az alaplé, sűrű szövésű szűrőn szűrjétek le.
  3. Főzzétek meg a tojásokat keményre ízlés szerint, 6-12 perc alatt forrásban lévő vízben. Ha elkészült, pucoljátok meg.
  4. Nagy fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsátok meg benne a csirke felsőcomb filéket. Süssétek aranybarnára mindkét oldalát 5-5 perc alatt. Ha elkészült, vegyétek ki a csirkét.
  5. A visszamaradt zsiradékban pirítsátok meg a megmosott, apróra vágott kínai kelt. Öntsétek fel 4-5 liternyi alaplével, majd forraljátok fel.
  6. Tegyétek vissza a levesbe a csirkehúst, majd a megtisztított shimeji gombát is. Főzzétek készre további 20 perc alatt. Végül zárjátok el a lángot alatta, és keverjétek hozzá a vörös miso pasztát. Ízlés szerint sózzátok újra, ha szükséges.
  7. Szeleteljétek fel a csirkehúst. Tálaljátok forrón a levest a tojással, csirkével.

 

Tippek

  • Érdemes nagyobb adag alaplevet készíteni, amit akár le is fagyaszthattok a következő felhasználásig.
  • Ne forraljátok a levest, miután belekevertük a misot, mert ezzel elpusztítjuk a pasztában lévő probiotikumokat.
  • Tálaláskor szórjátok meg újhagymával a levest!

 

Allergének

  • szója
  • tojás
  • zeller
További receptjeink
Házi granola szelet
Angol reggeli
Gomba shakshuka
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Francia hagymaleves
Grillezett pisztráng zellersalátával
Hajdinasaláta sült fetával
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Brokkoli rizottó
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Kuszkuszos töltött paprika
Tonhal caprese
Húsvéti sonkasaláta
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1