https://www.traditionrolex.com/1

Miso leves
Miso leves
Miso leves
Hozzávalók
  • 3 kg csirke farhát / csirke nyak /csont
  • 4 nagy vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zeller
  • 200 g barna csiperke
  • 3 ek szójaszósz
  • 6 db tojás
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 4-6 db csirke felsőcomb filé
  • 1 db kínai kel
  • 400 g shimeji gomba
  • 6 ek vörös miso paszta
  • friss chili a tálaláshoz

Miso leves

Kalória: ~ 610 kcal

Forró, feltölt energiával és nagyon ízletes! Érdemes otthon is nekiállni miso levest főzni, jó nagy adaggal, hogy jusson belőle későbbre is! 

Elkészítés

 

  1. Készítsetek alaplevet: 220 ºC-ra előmelegített sütőben pirítsátok aranybarnára 20-25 perc alatt a csirke farhátat, nyakat, csontot. Tegyétek fazékba, öntsétek fel 4-6 liternyi vízzel, majd lassan forraljátok fel.
  2. Mossátok meg a hagymát, vágjátok félbe, majd a vágott felületén pirítsátok le egy nagy teflonserpenyőben, héjastól. Ha karamellizálódott, tegyétek a levesbe. Ezután mehet a felaprított zeller és a megtisztított gomba is a levesbe. Lassan gyöngyözve főzzétek készre az alaplevet 4-6 óra alatt, végül ízesítsétek a szójaszósszal. Ha elkészült az alaplé, sűrű szövésű szűrőn szűrjétek le.
  3. Főzzétek meg a tojásokat keményre ízlés szerint, 6-12 perc alatt forrásban lévő vízben. Ha elkészült, pucoljátok meg.
  4. Nagy fazékban hevítsetek Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, pirítsátok meg benne a csirke felsőcomb filéket. Süssétek aranybarnára mindkét oldalát 5-5 perc alatt. Ha elkészült, vegyétek ki a csirkét.
  5. A visszamaradt zsiradékban pirítsátok meg a megmosott, apróra vágott kínai kelt. Öntsétek fel 4-5 liternyi alaplével, majd forraljátok fel.
  6. Tegyétek vissza a levesbe a csirkehúst, majd a megtisztított shimeji gombát is. Főzzétek készre további 20 perc alatt. Végül zárjátok el a lángot alatta, és keverjétek hozzá a vörös miso pasztát. Ízlés szerint sózzátok újra, ha szükséges.
  7. Szeleteljétek fel a csirkehúst. Tálaljátok forrón a levest a tojással, csirkével.

 

Tippek

  • Érdemes nagyobb adag alaplevet készíteni, amit akár le is fagyaszthattok a következő felhasználásig.
  • Ne forraljátok a levest, miután belekevertük a misot, mert ezzel elpusztítjuk a pasztában lévő probiotikumokat.
  • Tálaláskor szórjátok meg újhagymával a levest!

 

Allergének

  • szója
  • tojás
  • zeller
További receptjeink
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Olívás falafel tahini szósszal
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
A házi chips titkai
Mini lángos falatok
Finn lazacleves
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Édesköményes krumplileves
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Málnás piskótatorta
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Paradicsomos gratin
Tejfölös nyúlraguleves
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Körtés-diós pite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1