Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 6-8 szál angol zeller
  • negyed kelkáposzta
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2-4 sonkahagyma
  • ~ 2 l zöldség alaplé / víz
  • 5 db babérlevél
  • 4-8 db egész bors
  • 400 g vörös bab (konzerv)
  • 100 g parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Rusztikus zöldségleves parmezánnal

Kalória: ~ 194 kcal

Könnyű, mégis intenzív ízű leves, amiből egy tányér nem elég – a puha bab és az olvadozó parmezán szuper kombinációja!

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg, majd daraboljátok fel a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Alapos mosás után vágjátok fel a kelkáposztát és az angol zellert. A megpucolt sonkahagymát és fokhagymát hagyjátok meg egészben. 

  2. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, futtassátok meg benne a felaprított zöldséget, fokhagymát, sonkahagymát is. Néha átkeverve pirítsátok 4-5 percig, majd öntsétek fel két liternyi zöldség alaplével vagy vízzel. Tegyétek a levesbe a babérleveleket és az egész borsot. 

  3. Sózzátok finoman, majd fedjétek le, forraljátok fel, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 30 percig. 

  4. Öntsétek le a babkonzerv levét, majd adjátok hozzá a babot a leveshez. Főzzétek készre további 10 perc alatt. Sózzátok, ha még szükséges.

  5. Tálaljátok forrón – reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Nem muszáj konzervbabot használnotok, az ételt fejtett babbal is elkészíthetitek. Áztassátok be előző este, főzéskor pedig számoljatok kétszeres, két és félszeres főzési idővel.
  • Vörös bab helyett fehéret vagy tarkát is használhattok.
  • Pecorino sajttal is nagyon finom!

További receptjeink
Csokimousse tészta ropogóssal
Vöröslencse shakshuka
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Tom Kha Ghai
Ősz Ízei Bowl
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Bárány muszaka
Fügelekváros muffin
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Nyulas ravioli gombaszósszal
Édesköményes krumplileves
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Húsmentes feketebab hamburger
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.