Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 6-8 szál angol zeller
  • negyed kelkáposzta
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2-4 sonkahagyma
  • ~ 2 l zöldség alaplé / víz
  • 5 db babérlevél
  • 4-8 db egész bors
  • 400 g vörös bab (konzerv)
  • 100 g parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Rusztikus zöldségleves parmezánnal

Kalória: ~ 194 kcal

Könnyű, mégis intenzív ízű leves, amiből egy tányér nem elég – a puha bab és az olvadozó parmezán szuper kombinációja!

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg, majd daraboljátok fel a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Alapos mosás után vágjátok fel a kelkáposztát és az angol zellert. A megpucolt sonkahagymát és fokhagymát hagyjátok meg egészben. 

  2. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, futtassátok meg benne a felaprított zöldséget, fokhagymát, sonkahagymát is. Néha átkeverve pirítsátok 4-5 percig, majd öntsétek fel két liternyi zöldség alaplével vagy vízzel. Tegyétek a levesbe a babérleveleket és az egész borsot. 

  3. Sózzátok finoman, majd fedjétek le, forraljátok fel, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 30 percig. 

  4. Öntsétek le a babkonzerv levét, majd adjátok hozzá a babot a leveshez. Főzzétek készre további 10 perc alatt. Sózzátok, ha még szükséges.

  5. Tálaljátok forrón – reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Nem muszáj konzervbabot használnotok, az ételt fejtett babbal is elkészíthetitek. Áztassátok be előző este, főzéskor pedig számoljatok kétszeres, két és félszeres főzési idővel.
  • Vörös bab helyett fehéret vagy tarkát is használhattok.
  • Pecorino sajttal is nagyon finom!

További receptjeink
Málnás piskótatorta
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Olajban fagyasztott fűszerek
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Olívás mangó pop
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Sült céklás rizottó grillsajttal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Császármorzsa narancsszósszal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.