https://www.traditionrolex.com/1

Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 6-8 szál angol zeller
  • negyed kelkáposzta
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2-4 sonkahagyma
  • ~ 2 l zöldség alaplé / víz
  • 5 db babérlevél
  • 4-8 db egész bors
  • 400 g vörös bab (konzerv)
  • 100 g parmezán
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Rusztikus zöldségleves parmezánnal

Kalória: ~ 194 kcal

Könnyű, mégis intenzív ízű leves, amiből egy tányér nem elég – a puha bab és az olvadozó parmezán szuper kombinációja!

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg, majd daraboljátok fel a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret. Alapos mosás után vágjátok fel a kelkáposztát és az angol zellert. A megpucolt sonkahagymát és fokhagymát hagyjátok meg egészben. 

  2. Magas falú fazékban hevítsetek pár kanálnyi Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, futtassátok meg benne a felaprított zöldséget, fokhagymát, sonkahagymát is. Néha átkeverve pirítsátok 4-5 percig, majd öntsétek fel két liternyi zöldség alaplével vagy vízzel. Tegyétek a levesbe a babérleveleket és az egész borsot. 

  3. Sózzátok finoman, majd fedjétek le, forraljátok fel, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 30 percig. 

  4. Öntsétek le a babkonzerv levét, majd adjátok hozzá a babot a leveshez. Főzzétek készre további 10 perc alatt. Sózzátok, ha még szükséges.

  5. Tálaljátok forrón – reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.

Tippek

  • Nem muszáj konzervbabot használnotok, az ételt fejtett babbal is elkészíthetitek. Áztassátok be előző este, főzéskor pedig számoljatok kétszeres, két és félszeres főzési idővel.
  • Vörös bab helyett fehéret vagy tarkát is használhattok.
  • Pecorino sajttal is nagyon finom!

További receptjeink
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Sütőben sült fánk
Lime-os csicseriborsó öntet
Forró sajtmártás
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Francia hagymaleves
Húsvéti sonkasaláta
Padlizsános piláf
Francia hagymaleves
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Chorizos csicseriborsó
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Császármorzsa narancsszósszal
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Húsmentes feketebab hamburger
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1