Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Hozzávalók
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg friss spenót
- 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 szál szárzeller
- 2-3 db kisebb petrezselyemgyökér
- 6 db tojás
- 1-2 dl natúr joghurt
- 2 csokor friss kapor
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Kalória: ~ 325 kcal
Megszoktuk, hogy főzelék készül a spenótból, pedig levesnek is szuper. Ez most egy főtt tojásos, telt ízű, a joghurtnak köszönhetően mégis könnyed verzió.
ELKÉSZÍTÉS
- Mossuk meg alaposan a spenótot, majd a középső keményebb szárat távolítsuk el mindegyik levélről. A petrezselyemgyökeret pucoljuk meg és karikázzuk fel.
- Bőséges mennyiségű, forrásban lévő vízben főzzünk keménytojást 12 perc alatt. Ha elkészült, hagyjuk hűlni kicsit, majd pucoljuk meg.
- Magas falú fazékban hevítsünk kevés Floriol E-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd mielőtt színt kap, keverjük hozzá a felkarikázott petrezselyemgyökeret és szárzellert.
- Adjuk hozzá a spenótot, majd öntsük fel másfél liter vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára kb. 10 perc alatt a zöldségeket.
- Keverjük hozzá a felaprított kapor nagy részét, majd főzzük tovább még 10 percig. Végül botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest. Sózzuk újra, ha szükséges.
- Tálaljuk forrón a levest egy kanálnyi natúr joghurttal, félbevágott tojással, és kevés friss kaporral.
ALLERGÉNEK
- laktóz
- tojás
- zeller
TIPPEK
- Könnyen megpucolható a keménytojás, ha nem hidegen tesszük a forrásban lévő vízbe, hanem kicsit előmelegítjük meleg vízben.
- Krémesebb lesz a leves, ha egy kis főzőtejszínt is teszünk bele a végén és úgy még forralunk egyet rajta.
- A joghurtot helyettesíthetjük növényi tejszínnel.