Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 

  • 50 dkg friss spenót
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál szárzeller
  • 2-3 db kisebb petrezselyemgyökér
  • 6 db tojás
  • 1-2 dl natúr joghurt
  • 2 csokor friss kapor

Kapros spenótkrémleves főtt tojással

Kalória: ~ 325 kcal

Megszoktuk, hogy főzelék készül a spenótból, pedig levesnek is szuper. Ez most egy főtt tojásos, telt ízű, a joghurtnak köszönhetően mégis könnyed verzió.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg alaposan a spenótot, majd a középső keményebb szárat távolítsuk el mindegyik levélről. A petrezselyemgyökeret pucoljuk meg és karikázzuk fel.
  2. Bőséges mennyiségű, forrásban lévő vízben főzzünk keménytojást 12 perc alatt. Ha elkészült, hagyjuk hűlni kicsit, majd pucoljuk meg.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Floriol E-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd mielőtt színt kap, keverjük hozzá a felkarikázott petrezselyemgyökeret és szárzellert.
  4. Adjuk hozzá a spenótot, majd öntsük fel másfél liter vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára kb. 10 perc alatt a zöldségeket.
  5. Keverjük hozzá a felaprított kapor nagy részét, majd főzzük tovább még 10 percig. Végül botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest. Sózzuk újra, ha szükséges.
  6. Tálaljuk forrón a levest egy kanálnyi natúr joghurttal, félbevágott tojással, és kevés friss kaporral.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • tojás
  • zeller

TIPPEK

  • Könnyen megpucolható a keménytojás, ha nem hidegen tesszük a forrásban lévő vízbe, hanem kicsit előmelegítjük meleg vízben.
  • Krémesebb lesz a leves, ha egy kis főzőtejszínt is teszünk bele a végén és úgy még forralunk egyet rajta.
  • A joghurtot helyettesíthetjük növényi tejszínnel.
További receptjeink
Gyömbéres keksz
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Rebarbarás somlói
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Datolyás-diós rétes
Sült céklás rizottó grillsajttal
A házi chips titkai
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Misos-körtés zellerkrémleves
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Fetasajtos-spenótos kölespite
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.