Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK 

  • 50 dkg friss spenót
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál szárzeller
  • 2-3 db kisebb petrezselyemgyökér
  • 6 db tojás
  • 1-2 dl natúr joghurt
  • 2 csokor friss kapor

Kapros spenótkrémleves főtt tojással

Kalória: ~ 325 kcal

Megszoktuk, hogy főzelék készül a spenótból, pedig levesnek is szuper. Ez most egy főtt tojásos, telt ízű, a joghurtnak köszönhetően mégis könnyed verzió.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg alaposan a spenótot, majd a középső keményebb szárat távolítsuk el mindegyik levélről. A petrezselyemgyökeret pucoljuk meg és karikázzuk fel.
  2. Bőséges mennyiségű, forrásban lévő vízben főzzünk keménytojást 12 perc alatt. Ha elkészült, hagyjuk hűlni kicsit, majd pucoljuk meg.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk kevés Floriol E-vitamin étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd mielőtt színt kap, keverjük hozzá a felkarikázott petrezselyemgyökeret és szárzellert.
  4. Adjuk hozzá a spenótot, majd öntsük fel másfél liter vízzel. Sózzuk ízlés szerint, és főzzük puhára kb. 10 perc alatt a zöldségeket.
  5. Keverjük hozzá a felaprított kapor nagy részét, majd főzzük tovább még 10 percig. Végül botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest. Sózzuk újra, ha szükséges.
  6. Tálaljuk forrón a levest egy kanálnyi natúr joghurttal, félbevágott tojással, és kevés friss kaporral.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • tojás
  • zeller

TIPPEK

  • Könnyen megpucolható a keménytojás, ha nem hidegen tesszük a forrásban lévő vízbe, hanem kicsit előmelegítjük meleg vízben.
  • Krémesebb lesz a leves, ha egy kis főzőtejszínt is teszünk bele a végén és úgy még forralunk egyet rajta.
  • A joghurtot helyettesíthetjük növényi tejszínnel.
További receptjeink
Fitt zserbó
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Császármorzsa narancsszósszal
Tormakrémes-lazacos kréker
Keleti marhasaláta
Római sali tejfölös öntettel
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Káposztás fasírtgolyók
Fetasajtos-spenótos kölespite
Zablisztes ropi
Mini lángos falatok
Paradicsomos gratin
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.