Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1,5 dl tejföl
- 2,5 dl tej
- 200 g liszt
- 6 g porélesztő
- 3 ek Floriol POWER étolaj
- csipet só
- 200 g natúr sajtkrém
- 80 g füstölt lazac
- 30 g kaviár
- friss kapor
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Kalória: ~ 325 kcal
Ezzel az előétellel nem foghattok mellé, finom, krémes és különleges. Pillanatok alatt elkapkodja majd a család.
Elkészítés
- Verjétek fel a tojásokat a tejföllel, tejjel, kanálnyi Floriol POWER étolajjal. Adjátok hozzá a lisztet, az élesztőt és a csipet sót, majd keverjétek amíg egynemű, sűrű tésztát kaptok. Fedjétek le, és pihentessétek 40 percet.
- Nagy teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben hevítsetek közepes hőmérsékleten Floriol POWER étolajat. Ha elég forró, merjetek bele egy evőkanálnyit a tésztából, majd hagyjátok elterülni. Süssétek másfél percig, majd fordítsatok rajta és süssétek a másik oldalát is másfél percig. Folytassátok, amíg elfogy a tészta, ha szükséges, pótoljátok az étolajat. Egyszerre többet is süthettek!
- Az elkészült minipalacsintákra kanalazzátok lazára a kikevert krémsajtot, halmozzátok rá füstölt lazac szeleteket, majd koronázzátok meg kanálnyi kaviárral. Végül hintsétek meg apróra vágott friss kaporral.
Tippek
- Variálhatjátok a feltétet, tehettek rá füstölt sonkát, snidlinget, akár kemény tojást is.
- Akár tejföllel, vagy csak lekvárral is finom.
- Lazább lesz a blini tésztája, ha kettéválasztjátok a tojások sárgáját és fehérjét, és a tojássárgájával kezdjétek a tészta keverését. A fehérjét pedig kemény habbá verve a végén forgassátok hozzá, vigyázva, hogy ne törjétek össze, majd ezután kelesszétek.
Allergének
- laktóz
- glutén
- tojás
- hal