Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Hozzávalók
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dl tej
  • 200 g liszt
  • 6 g porélesztő
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • csipet só

 

  • 200 g natúr sajtkrém
  • 80 g füstölt lazac
  • 30 g kaviár
  • friss kapor

Füstölt lazacos-kaviáros mini blini

Kalória: ~ 325 kcal

Ezzel az előétellel nem foghattok mellé, finom, krémes és különleges. Pillanatok alatt elkapkodja majd a család.

Elkészítés

  1. Verjétek fel a tojásokat a tejföllel, tejjel, kanálnyi Floriol POWER étolajjal. Adjátok hozzá a lisztet, az élesztőt és a csipet sót, majd keverjétek amíg egynemű, sűrű tésztát kaptok. Fedjétek le, és pihentessétek 40 percet.
  2. Nagy teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben hevítsetek közepes hőmérsékleten Floriol POWER étolajat. Ha elég forró, merjetek bele egy evőkanálnyit a tésztából, majd hagyjátok elterülni. Süssétek másfél percig, majd fordítsatok rajta és süssétek a másik oldalát is másfél percig. Folytassátok, amíg elfogy a tészta, ha szükséges, pótoljátok az étolajat. Egyszerre többet is süthettek!
  3. Az elkészült minipalacsintákra kanalazzátok lazára a kikevert krémsajtot, halmozzátok rá füstölt lazac szeleteket, majd koronázzátok meg kanálnyi kaviárral. Végül hintsétek meg apróra vágott friss kaporral.

Tippek

  • Variálhatjátok a feltétet, tehettek rá füstölt sonkát, snidlinget, akár kemény tojást is.
  • Akár tejföllel, vagy csak lekvárral is finom.
  • Lazább lesz a blini tésztája, ha kettéválasztjátok a tojások sárgáját és fehérjét, és a tojássárgájával kezdjétek a tészta keverését. A fehérjét pedig kemény habbá verve a végén forgassátok hozzá, vigyázva, hogy ne törjétek össze, majd ezután kelesszétek.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
  • hal
További receptjeink
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Francia hagymaleves
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Rizsbundás szilva
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Olívaolajos málnás piskótatorta
Diós-spenótos galette
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Grillezett pisztráng zellersalátával
Őszi skillet
Nyulas ravioli gombaszósszal
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.