Rozmaringos fehérbab-krém
Hozzávalók
- 6-8 szál angol zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 2 ág rozmaring
- 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 480 g konzerv fehérbab
- 1 kk mustár
- 70 g parmezán
- só, frissen őrölt bors
- teljes kiőrlésű kenyér
Rozmaringos fehérbab-krém
Kalória: ~ 270 kcal
Krémes, parmezános, mennyei és mégis könnyen össze lehet dobni egy fárasztó nap végén is! Próbáljátok ki egyszerű vacsoraként ezt a fehérbab-krémet, nem fogjátok megbánni!
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 200 ºC-ra.
- Helyezzétek a megmosott, 10 cm-esre darabolt angol zellert a héjában hagyott fokhagymával együtt egy tepsire. Finoman locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssétek készre, ennyi idő alatt a zeller kicsit kiszárad, és karamellizálódik. A fokhagymákat 15 perc elteltével kivehetitek a sütőből, majd szedjétek ki a héjából is.
- Csepegtessétek le a konzerv fehérbabot, majd tegyétek konyhai aprítógépbe a sült zellerrel és a sült fokhagymával. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, adjátok hozzá a kanálnyi mustárt és a lereszelt parmezánt. Pürésítsétek 5-10 perc alatt egészen krémesre.
- Sózzátok ízlés szerint, és hintsétek meg frissen őrölt borssal.
- Tálaljátok apróra vágott rozmaringgal, további Floriol Extraszűz Olívaolajjal és pirítóssal.
Tippek
- Hidegen is nagyon finom!
- Parmezán helyett pecorino sajtot is használhattok.
- Ti magatok is puhára főzhetitek a babot babérlevéllel, fokhagymával!
Allergének
- zeller
- mustár
- tej- és tejszármazék
- glutén