Rozmaringos fehérbab-krém
Rozmaringos fehérbab-krém
Hozzávalók
 
  • teljes kiőrlésű kenyér

Rozmaringos fehérbab-krém

Kalória: ~ 270 kcal

Krémes, parmezános, mennyei és mégis könnyen össze lehet dobni egy fárasztó nap végén is! Próbáljátok ki egyszerű vacsoraként ezt a fehérbab-krémet, nem fogjátok megbánni!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 200 ºC-ra.
  2. Helyezzétek a megmosott, 10 cm-esre darabolt angol zellert a héjában hagyott fokhagymával együtt egy tepsire. Finoman locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, majd tegyétek az előmelegített sütőbe. 30 perc alatt süssétek készre, ennyi idő alatt a zeller kicsit kiszárad, és karamellizálódik. A fokhagymákat 15 perc elteltével kivehetitek a sütőből, majd szedjétek ki a héjából is.
  3. Csepegtessétek le a konzerv fehérbabot, majd tegyétek konyhai aprítógépbe a sült zellerrel és a sült fokhagymával. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, adjátok hozzá a kanálnyi mustárt és a lereszelt parmezánt. Pürésítsétek 5-10 perc alatt egészen krémesre.
  4. Sózzátok ízlés szerint, és hintsétek meg frissen őrölt borssal.
  5. Tálaljátok apróra vágott rozmaringgal, további Floriol Extraszűz Olívaolajjal és pirítóssal.

 

Tippek

  • Hidegen is nagyon finom!
  • Parmezán helyett pecorino sajtot is használhattok.
  • Ti magatok is puhára főzhetitek a babot babérlevéllel, fokhagymával!
 

Allergének

  • zeller
  • mustár
  • tej- és tejszármazék
  • glutén
További receptjeink
Olívás mangó pop
Citromos fehérbableves parmezánnal
Sonkás-sajtos muffin
Olívás falafel tahini szósszal
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Tonhal caprese
Misos-körtés zellerkrémleves
Epres tejpite
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Gomba shakshuka
Pisztáciás panforte
Olajban fagyasztott fűszerek
Spanyol omlett
Padlizsános piláf
Almás édes chili szósz
Római sali tejfölös öntettel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.