Vöröslencse shakshuka
Vöröslencse shakshuka
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 150 g vöröslencse
  • 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • 4 tojás
  • friss koriander a tálaláshoz
  • só, bors

Vöröslencse shakshuka

Kalória: ~ 312 Kcal kcal

A lencse és a tojás krémes melegsége csodás téli étellé teszi a vöröslencsés shakshukát, ami a lencsének köszönhetően táplálóbb is, mint a sima paradicsomos verzió.

Elkészítés

 

  1. Hevítsetek Floriol Omega 3&6 étolajat magasabb falú serpenyőben. Ha már elég forró, adjátok hozzá a felaprított hagymát és az összezúzott, majd feldarabolt fokhagymát. 

  2. Amint színt kapnak, keverjétek hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pirítsátok további 1-2 percig, majd öntsétek fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje a lencsét.

  3. Keverjétek hozzá a hámozott paradicsom-konzervet, majd a sűrített paradicsom-konzervet is. Fedjétek le, és közepesnél alacsonyabb lángon főzzétek 20-25 percig. Sózzátok ízlés szerint! Főzés közben néha keverjétek át, és ellenőrizzétek, nem tapad-e le! Ha a lencse nagyon magába szívja a folyadékot, pótoljátok.

  4. Ha megpuhult a lencse, formázzatok 4 mélyedést a serpenyőben, majd üssetek mindegyikbe egy-egy tojást. Főzzétek tovább, egész addig, amíg kifehéredik a tojásfehérje. 

  5. Tálaljátok forrón, frissen vágott korianderrel.

 

Tippek

  • Tálaláskor locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
  • Használhattok egész római köményt is.
  • Addig főzzétek a tojásokat, míg a fehérje már elkezd szilárdulni, de a sárgája még folyós.

További receptjeink
Szilvás-csokis torta
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Mandulás-zsályás muffin
Currys halleves
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Marhahúsos sütőtöksaláta
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Tom Kha Ghai
Chorizós-krumplis taco
Tejfölös nyúlraguleves
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Pisztáciás panforte
Sütőtökös muffin almás karamellel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.