Olívás brownie
Hozzávalók
- 2 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 175 g vaj
- 4 tábla 70%-os étcsoki
- 4 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 20 dkg kókuszvirágcukor
- 10 dkg porcukor
- 22,5 dkg liszt
- 1 teáskanál só
Olívás brownie
Sós, olívás és édes! Nem is hinnétek, hogy ez együtt mennyire jó trió. Szerintünk az egyik legjobb brownie recept.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
- Vízgőz felett olvasszátok fel az étcsokoládét a vajjal, majd öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek szép selymesre.
- Közben robotgéppel keverjétek bele a tojásokba a cukrokat addig, míg habos masszát nem kaptok, majd fokozatosan adagoljátok hozzá a lisztet is és sózzátok meg.
- Végül szintén kisebb adagokban öntsétek hozzá a csokis masszát, és keverjétek át alaposan ezzel is.
- Olajozzatok ki egy nagyobb tepsit, és öntsétek bele a csokis krémet, egyengessétek el, majd a tetejét hintsétek meg nagyszemű sóval.
- Tegyétek be a sütőbe, és süssétek nagyjából 20-25 percig, figyelve, hogy nehogy túlsüljön.
- Tálaláskor öntsétek le pár csepp olívaolajjal, és ízlés szerint extra sóval.
Allergének
- laktóz
- tojás
- glutén
Tippek
- A brownie akkor van készen, ha a teteje töredezett és csillogó, belül viszont még puha és ragacsos. Érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni az állagát.
- A brownie dobozban nagyon sokáig eláll, úgyhogy akár egész hétre előre elkészíthetitek a nasit.
- Turbózhatjátok még a receptet különböző magokkal, például pekándióval, törökmogyoróval.