Olívás brownie
Olívás brownie
Hozzávalók
  • 2 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 175 g vaj
  • 4 tábla 70%-os étcsoki
  • 4 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg kókuszvirágcukor
  • 10 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál só

Olívás brownie

Sós, olívás és édes! Nem is hinnétek, hogy ez együtt mennyire jó trió. Szerintünk az egyik legjobb brownie recept.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
  2. Vízgőz felett olvasszátok fel az étcsokoládét a vajjal, majd öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek szép selymesre.
  3. Közben robotgéppel keverjétek bele a tojásokba a cukrokat addig, míg habos masszát nem kaptok, majd fokozatosan adagoljátok hozzá a lisztet is és sózzátok meg.
  4. Végül szintén kisebb adagokban öntsétek hozzá a csokis masszát, és keverjétek át alaposan ezzel is.
  5. Olajozzatok ki egy nagyobb tepsit, és öntsétek bele a csokis krémet, egyengessétek el, majd a tetejét hintsétek meg nagyszemű sóval.
  6. Tegyétek be a sütőbe, és süssétek nagyjából 20-25 percig, figyelve, hogy nehogy túlsüljön.
  7. Tálaláskor öntsétek le pár csepp olívaolajjal, és ízlés szerint extra sóval.

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • glutén

 

Tippek

  • A brownie akkor van készen, ha a teteje töredezett és csillogó, belül viszont még puha és ragacsos. Érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni az állagát.
  • A brownie dobozban nagyon sokáig eláll, úgyhogy akár egész hétre előre elkészíthetitek a nasit.
  • Turbózhatjátok még a receptet különböző magokkal, például pekándióval, törökmogyoróval.
További receptjeink
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Ősz Ízei Bowl
Szilvás-csokis torta
Káposztás mazsolás curry papadammal
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Forró sajtmártás
Teriyaki lazac rizstésztával
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Olajban fagyasztott fűszerek
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Káposztás fasírtgolyók
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.