Olívás brownie
Olívás brownie
Hozzávalók
  • 2 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 175 g vaj
  • 4 tábla 70%-os étcsoki
  • 4 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg kókuszvirágcukor
  • 10 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál só

Olívás brownie

Sós, olívás és édes! Nem is hinnétek, hogy ez együtt mennyire jó trió. Szerintünk az egyik legjobb brownie recept.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
  2. Vízgőz felett olvasszátok fel az étcsokoládét a vajjal, majd öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, és keverjétek szép selymesre.
  3. Közben robotgéppel keverjétek bele a tojásokba a cukrokat addig, míg habos masszát nem kaptok, majd fokozatosan adagoljátok hozzá a lisztet is és sózzátok meg.
  4. Végül szintén kisebb adagokban öntsétek hozzá a csokis masszát, és keverjétek át alaposan ezzel is.
  5. Olajozzatok ki egy nagyobb tepsit, és öntsétek bele a csokis krémet, egyengessétek el, majd a tetejét hintsétek meg nagyszemű sóval.
  6. Tegyétek be a sütőbe, és süssétek nagyjából 20-25 percig, figyelve, hogy nehogy túlsüljön.
  7. Tálaláskor öntsétek le pár csepp olívaolajjal, és ízlés szerint extra sóval.

Allergének

  • laktóz
  • tojás
  • glutén

 

Tippek

  • A brownie akkor van készen, ha a teteje töredezett és csillogó, belül viszont még puha és ragacsos. Érdemes egy fogpiszkálóval ellenőrizni az állagát.
  • A brownie dobozban nagyon sokáig eláll, úgyhogy akár egész hétre előre elkészíthetitek a nasit.
  • Turbózhatjátok még a receptet különböző magokkal, például pekándióval, törökmogyoróval.
További receptjeink
Chorizos csicseriborsó
Mandulás-zsályás muffin
Mapo Tofu
Citromos fehérbableves parmezánnal
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Őszi skillet
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Káposztás mazsolás curry papadammal
Narancsos-citromfüves pulyka
Csokimousse tészta ropogóssal
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Fitt zserbó
Forró sajtmártás
Lazac szőlőchutneyval
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Spárgakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.