Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol ACTIVE étolaj
  • 1 ek Floriol OMEGA+ étolaj
  • 250 g brokkoli
  • 50 g zöldborsó
  • 150 g tofu
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 1 dl víz
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 db friss chilipaprika
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel

Kalória: ~ 740 kcal

Elkészítés 

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol ACTIVE étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok ízlés szerint, majd pár perc pirítást követően öntsétek fel a forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, majd főzzétek készre 20 perc alatt.
  2. Mossátok meg a brokkolit és szedjétek rózsáira. Öblítsétek át a zöldborsót is. Forraljatok elegendő mennyiségű vizet, enyhén sózzátok, majd tegyétek bele a zöldségeket és főzzétek elő 1-2 perc alatt. Utána szűrjétek le, csepegtessétek le.
  3. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol VITAMINS étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a 2 cm-es kockákra darabolt tofut, és kezdjétek el nagy lángon pirítani. Adjátok hozzá a zöldségeket is, és süssétek 4-5 percig, amíg színt kapnak. Szedjétek ki a serpenyőből a tofut és a zöldségeket.
  4. Hevítsetek kanálnyi Floriol OMEGA+ étolajat a serpenyőben, majd keverjétek el benne a fűszerpaprikát. Rögtön adjatok hozzá 1 dl vizet, majd a cukrot és a szójaszószt is. Közepes lángon, gyakran keverve sűrítsétek be a szószt 2-3 perc alatt, hogy kicsit szirupos legyen.
  5. Forgassátok a szószba a korábban félretett tofut és zöldségeket, majd hintsétek meg szezámmaggal és főzzétek készre 1-2 perc alatt.
  6. Tálaljátok forrón a rizzsel, friss chilivel, apróra vágott petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Vágjátok hosszában ketté a chilipaprikákat, magozzátok ki, és így szeleteljétek fel, kevésbé fog csípni.
  • Facsarjatok pár csepp citromot a kész ételre!
  • Óvatosan sózzátok a tofut és a zöldségeket pirítás közben, a szójaszósz önmagában igen sós.

Allergének

  • szezám
  • szója
További receptjeink
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Új!
Sütőtökös muffin almás karamellel
Olívaolajos málnás piskótatorta
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Római sali tejfölös öntettel
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Fitt zserbó
Vegán töltött káposzta
Sütőtökös csirkecurry
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Sonkás Crepe
Mapo Tofu
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Pikáns mézes-mustáros öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.