Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol ACTIVE étolaj
  • 1 ek Floriol OMEGA+ étolaj
  • 250 g brokkoli
  • 50 g zöldborsó
  • 150 g tofu
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 1 dl víz
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 db friss chilipaprika
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel

Kalória: ~ 740 kcal

Elkészítés 

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol ACTIVE étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok ízlés szerint, majd pár perc pirítást követően öntsétek fel a forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, majd főzzétek készre 20 perc alatt.
  2. Mossátok meg a brokkolit és szedjétek rózsáira. Öblítsétek át a zöldborsót is. Forraljatok elegendő mennyiségű vizet, enyhén sózzátok, majd tegyétek bele a zöldségeket és főzzétek elő 1-2 perc alatt. Utána szűrjétek le, csepegtessétek le.
  3. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol VITAMINS étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a 2 cm-es kockákra darabolt tofut, és kezdjétek el nagy lángon pirítani. Adjátok hozzá a zöldségeket is, és süssétek 4-5 percig, amíg színt kapnak. Szedjétek ki a serpenyőből a tofut és a zöldségeket.
  4. Hevítsetek kanálnyi Floriol OMEGA+ étolajat a serpenyőben, majd keverjétek el benne a fűszerpaprikát. Rögtön adjatok hozzá 1 dl vizet, majd a cukrot és a szójaszószt is. Közepes lángon, gyakran keverve sűrítsétek be a szószt 2-3 perc alatt, hogy kicsit szirupos legyen.
  5. Forgassátok a szószba a korábban félretett tofut és zöldségeket, majd hintsétek meg szezámmaggal és főzzétek készre 1-2 perc alatt.
  6. Tálaljátok forrón a rizzsel, friss chilivel, apróra vágott petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Vágjátok hosszában ketté a chilipaprikákat, magozzátok ki, és így szeleteljétek fel, kevésbé fog csípni.
  • Facsarjatok pár csepp citromot a kész ételre!
  • Óvatosan sózzátok a tofut és a zöldségeket pirítás közben, a szójaszósz önmagában igen sós.

Allergének

  • szezám
  • szója
További receptjeink
Tejcsokis-diós fánk
Spárgás csigatészta
Káposztás fasírtgolyók
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Káposztás mazsolás curry papadammal
Sonkás Crepe
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Új!
Nyulas ravioli gombaszósszal
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Mákos barchesz
Chorizós-krumplis taco
Francia hagymaleves
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Olívás falafel tahini szósszal
Citromfüves tofuburger
Scsí leves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.