Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Hozzávalók
- 2 ek Floriol VITAMINS étolaj
- 200 g rizs
- 3,3 dl víz
- 2 ek Floriol ACTIVE étolaj
- 1 ek Floriol OMEGA+ étolaj
- 250 g brokkoli
- 50 g zöldborsó
- 150 g tofu
- 2 ek szezámmag
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 1 dl víz
- 2 szál újhagyma
- 1-2 db friss chilipaprika
- friss petrezselyem
- só, bors
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Kalória: ~ 740 kcal
Elkészítés
- Magas falú fazékban hevítsetek Floriol ACTIVE étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok ízlés szerint, majd pár perc pirítást követően öntsétek fel a forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, majd főzzétek készre 20 perc alatt.
- Mossátok meg a brokkolit és szedjétek rózsáira. Öblítsétek át a zöldborsót is. Forraljatok elegendő mennyiségű vizet, enyhén sózzátok, majd tegyétek bele a zöldségeket és főzzétek elő 1-2 perc alatt. Utána szűrjétek le, csepegtessétek le.
- Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol VITAMINS étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a 2 cm-es kockákra darabolt tofut, és kezdjétek el nagy lángon pirítani. Adjátok hozzá a zöldségeket is, és süssétek 4-5 percig, amíg színt kapnak. Szedjétek ki a serpenyőből a tofut és a zöldségeket.
- Hevítsetek kanálnyi Floriol OMEGA+ étolajat a serpenyőben, majd keverjétek el benne a fűszerpaprikát. Rögtön adjatok hozzá 1 dl vizet, majd a cukrot és a szójaszószt is. Közepes lángon, gyakran keverve sűrítsétek be a szószt 2-3 perc alatt, hogy kicsit szirupos legyen.
- Forgassátok a szószba a korábban félretett tofut és zöldségeket, majd hintsétek meg szezámmaggal és főzzétek készre 1-2 perc alatt.
- Tálaljátok forrón a rizzsel, friss chilivel, apróra vágott petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.
Tippek
- Vágjátok hosszában ketté a chilipaprikákat, magozzátok ki, és így szeleteljétek fel, kevésbé fog csípni.
- Facsarjatok pár csepp citromot a kész ételre!
- Óvatosan sózzátok a tofut és a zöldségeket pirítás közben, a szójaszósz önmagában igen sós.
Allergének
- szezám
- szója