Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Hozzávalók
  • 2 ek Floriol ACTIVE étolaj
  • 1 ek Floriol OMEGA+ étolaj
  • 250 g brokkoli
  • 50 g zöldborsó
  • 150 g tofu
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 1 dl víz
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 db friss chilipaprika
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel

Kalória: ~ 740 kcal

Elkészítés 

  1. Magas falú fazékban hevítsetek Floriol ACTIVE étolajat. Adjátok hozzá a rizst, sózzátok ízlés szerint, majd pár perc pirítást követően öntsétek fel a forrásban lévő vízzel. Fedjétek le, tegyétek a legalacsonyabb fokozatra a lángot, majd főzzétek készre 20 perc alatt.
  2. Mossátok meg a brokkolit és szedjétek rózsáira. Öblítsétek át a zöldborsót is. Forraljatok elegendő mennyiségű vizet, enyhén sózzátok, majd tegyétek bele a zöldségeket és főzzétek elő 1-2 perc alatt. Utána szűrjétek le, csepegtessétek le.
  3. Nagy serpenyőben hevítsetek Floriol VITAMINS étolajat. Ha elég forró, adjátok hozzá a 2 cm-es kockákra darabolt tofut, és kezdjétek el nagy lángon pirítani. Adjátok hozzá a zöldségeket is, és süssétek 4-5 percig, amíg színt kapnak. Szedjétek ki a serpenyőből a tofut és a zöldségeket.
  4. Hevítsetek kanálnyi Floriol OMEGA+ étolajat a serpenyőben, majd keverjétek el benne a fűszerpaprikát. Rögtön adjatok hozzá 1 dl vizet, majd a cukrot és a szójaszószt is. Közepes lángon, gyakran keverve sűrítsétek be a szószt 2-3 perc alatt, hogy kicsit szirupos legyen.
  5. Forgassátok a szószba a korábban félretett tofut és zöldségeket, majd hintsétek meg szezámmaggal és főzzétek készre 1-2 perc alatt.
  6. Tálaljátok forrón a rizzsel, friss chilivel, apróra vágott petrezselyemmel és vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Vágjátok hosszában ketté a chilipaprikákat, magozzátok ki, és így szeleteljétek fel, kevésbé fog csípni.
  • Facsarjatok pár csepp citromot a kész ételre!
  • Óvatosan sózzátok a tofut és a zöldségeket pirítás közben, a szójaszósz önmagában igen sós.

Allergének

  • szezám
  • szója
További receptjeink
Mákos barchesz
Hajdinasaláta sült fetával
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Francia hagymaleves
Gomba shakshuka
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Lazac szőlőchutneyval
Rizsbundás szilva
Diós-spenótos galette
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Lazac steak cukkini spagettivel
Fügelekváros muffin
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Adventi bonbonok
Paradicsomos gratin
Kuszkuszos töltött paprika
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.