A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Hozzávalók
- 2 ek Floriol Vitamins étolaj
- 1 közepes póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g rukkola
- 100 g spenót
- 100 g koriander
- 2 közepes krumpli
- só, bors
- 2 dl natúr joghurt
- 100 g pirított napraforgómag
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Kalória: ~ 364 kcal
Elkészítés:
- Hevítsetek magas falú fazékban pár kanál Floriol Vitamins étolajat. Adjatok hozzá megmosott majd vékonyra szelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát és futtassátok meg pár perc alatt.
- Hámozzátok meg a krumplit, majd kockázzátok fel és adjátok a póréhagymához. Öntsétek fel 1,6 liternyi vízzel, sózzátok finoman, fedjétek le és főzzétek puhára a krumplit 25 perc alatt.
- Ha a krumpli megpuhult, keverjétek a leveshez a megmosott rukkolát, spenótot és apróra vágott koriandert. Főzzétek 5-8 percig, amíg összeesnek a zöldségek.
- Botmixerrel pürésítsétek egészen selymesre a levest. Sózzátok újra ízlés szerint, ha szükséges.
- Tálaljátok forrón krémesre kevert natúr joghurttal és pár kanálnyi pirított napraforgómaggal.
Tippek:
- Tegyetek a leveshez fél kávéskanálnyi szódabikarbónát mielőtt a zöld hozzávalókat belefőzitek, segít megőrizni a friss zöld színét a levesnek.
- Apróra darabolt petrezselymet is adhattok hozzá.
- A krumpli helyett keményítővel, vagy tejszínnel is sűríthetitek a levest.
Allergének:
- laktóz