A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
A
Hozzávalók

 

  • 2 ek Floriol Vitamins étolaj
  • 1 közepes póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g rukkola
  • 100 g spenót
  • 100 g koriander
  • 2 közepes krumpli
  • só, bors

 

  • 2 dl natúr joghurt
  • 100 g pirított napraforgómag

A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval

Kalória: ~ 364 kcal

Elkészítés:

  1. Hevítsetek magas falú fazékban pár kanál Floriol Vitamins étolajat. Adjatok hozzá megmosott majd vékonyra szelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát és futtassátok meg pár perc alatt.
  2. Hámozzátok meg a krumplit, majd kockázzátok fel és adjátok a póréhagymához. Öntsétek fel 1,6 liternyi vízzel, sózzátok finoman, fedjétek le és főzzétek puhára a krumplit 25 perc alatt.
  3. Ha a krumpli megpuhult, keverjétek a leveshez a megmosott rukkolát, spenótot és apróra vágott koriandert. Főzzétek 5-8 percig, amíg összeesnek a zöldségek.
  4. Botmixerrel pürésítsétek egészen selymesre a levest. Sózzátok újra ízlés szerint, ha szükséges.
  5. Tálaljátok forrón krémesre kevert natúr joghurttal és pár kanálnyi pirított napraforgómaggal.



Tippek:

  • Tegyetek a leveshez fél kávéskanálnyi szódabikarbónát mielőtt a zöld hozzávalókat belefőzitek, segít megőrizni a friss zöld színét a levesnek.
  • Apróra darabolt petrezselymet is adhattok hozzá.
  • A krumpli helyett keményítővel, vagy tejszínnel is sűríthetitek a levest.



Allergének:

  • laktóz
További receptjeink
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Diós-Csokis keksz
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Nápolyi karneváli ricotta torta
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Húsgolyók édeskömény salátával
Francia hagymaleves
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Kuszkuszos töltött paprika
Csokimousse tészta ropogóssal
Lazac steak cukkini spagettivel
Angol reggeli
Kávés-mandulás muffin
Bárány muszaka
Csőben sült padlizsános csirke
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.