A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
A
Hozzávalók

 

  • 2 ek Floriol Vitamins étolaj
  • 1 közepes póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g rukkola
  • 100 g spenót
  • 100 g koriander
  • 2 közepes krumpli
  • só, bors

 

  • 2 dl natúr joghurt
  • 100 g pirított napraforgómag

A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval

Kalória: ~ 364 kcal

Elkészítés:

  1. Hevítsetek magas falú fazékban pár kanál Floriol Vitamins étolajat. Adjatok hozzá megmosott majd vékonyra szelt póréhagymát és az összezúzott, feldarabolt fokhagymát és futtassátok meg pár perc alatt.
  2. Hámozzátok meg a krumplit, majd kockázzátok fel és adjátok a póréhagymához. Öntsétek fel 1,6 liternyi vízzel, sózzátok finoman, fedjétek le és főzzétek puhára a krumplit 25 perc alatt.
  3. Ha a krumpli megpuhult, keverjétek a leveshez a megmosott rukkolát, spenótot és apróra vágott koriandert. Főzzétek 5-8 percig, amíg összeesnek a zöldségek.
  4. Botmixerrel pürésítsétek egészen selymesre a levest. Sózzátok újra ízlés szerint, ha szükséges.
  5. Tálaljátok forrón krémesre kevert natúr joghurttal és pár kanálnyi pirított napraforgómaggal.



Tippek:

  • Tegyetek a leveshez fél kávéskanálnyi szódabikarbónát mielőtt a zöld hozzávalókat belefőzitek, segít megőrizni a friss zöld színét a levesnek.
  • Apróra darabolt petrezselymet is adhattok hozzá.
  • A krumpli helyett keményítővel, vagy tejszínnel is sűríthetitek a levest.



Allergének:

  • laktóz
További receptjeink
Brokkoli rizottó
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
A házi chips titkai
Csirkés paella
Szilva chutney
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Császármorzsa narancsszósszal
Sütőben sült fánk
Perui quinoás avokádósaláta
Sütőtökös csirkecurry
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Gomba shakshuka
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Pisztáciás panforte
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.