Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 4 tojás
  • 2 teljes kiőrlésű zsemle
  • marék bébispenót
  • 80 g füstölt lazac
  • retek
  • só, bors
  • újhagyma

Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel

Kalória: ~ 610 kcal

Készítsétek el ezt a ráérős és laktató reggelit, ha szeretitek megadni a módját a nap első étkezésének! 

Elkészítés

  1. Felezzétek el a zsemléket, majd pirítsátok meg kenyérpirítóban.
  2. Nagy teflonserpenyőben kezdjetek el hevíteni pár kanál Floriol BODY étolajat. Rögtön üssétek is bele a tojásokat, majd süssétek közepes lángon addig, amíg a fehérje megdermed. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  3. Óvatosan szedjétek tányérra a tojásokat.
  4. Halmozzátok a megpirult zsemlékre a megmosott bébispenótot, füstölt lazacot és a felszeletelt retket. Végül hintsétek meg a szendvicset egy kis apróra vágott újhagymával.

Tippek

  • Készíthettek mindkét oldalán sütött tükörtojást is: ha már összeált a tojás alja, de a teteje még folyós, óvatosan fordítsátok meg. Le is kapcsolhatjátok a tüzet, miközben hűl a tojás, megsül a teteje is.
  • Megszórhatjuk akár kaporral is a szendvicset!
  • Kapribogyóval is nagyon finom.

Allergének

  • tojás
  • glutén
  • hal
További receptjeink
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Nápolyi karneváli ricotta torta
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Olajban fagyasztott fűszerek
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Fokhagymás-spenótos garnéla
Chorizos csicseriborsó
Mustáros malacpofa lencsével
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Sült ratatouille kecskesajttal
Thai tök curry köményes rizzsel
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Spárgakrémleves
Zöldséges muhammara papadammal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.