Gomba shakshuka
Gomba shakshuka
Hozzávalók

 2 főre

  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 cukkini
  • 200 g gomba
  • 0,8 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • 4 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • só, bors
  • szezámmag

Gomba shakshuka

Kalória: ~ 402 kcal

Az egyik legjobb dolog az őszben a sok-sok gomba! A belőle készült shakshuka pedig jól átmelegít majd minket a nyirkos időben. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hevítsünk Floriol Olívaolajat teflonserpenyőben.
  2. Nagy lángon pirítsuk le az 1 centis kockákra vágott cukkinit és a félbevágott gombát. Adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát, majd a felkarikázott újhagymát is.
  3. 5-6 perc alatt színt kapnak a zöldségek. Utána öntsük fel az egészet a tejszínnel, majd forraljuk fel és vegyük vissza a hőmérsékletet a felére. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Kanállal készítsünk tetszés szerinti távolságra mélyedéseket a serpenyőben, és mélyedésenként üssünk bele 1-1 tojást.
  5. Hintsük meg a feldarabolt kaporral és kevés szezámmaggal, majd főzzük készre 2-3 perc alatt, amíg a tojások megkötnek.
  6. Tálaljuk azonnal!

TIPPEK

  • Ha nem szeretjük a kaprot, készíthetjük csak petrezselyemmel is.
  • Nem baj, ha kicsit odakap az alja, csak finomabb lesz a pörzsanyagoktól. De tényleg csak kicsit kapjon oda, ne égessük le!
  • Hamarabb beköt a tojás, ha fedőt teszünk a serpenyőre.

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
  • szezám
További receptjeink
Achar csirke curry vadrizzsel
Szilva chutney
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Marhahúsos sütőtöksaláta
Olívás falafel tahini szósszal
Thai tök curry köményes rizzsel
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Meggyes-mandulás krémleves
Füstös csirke kebab pitával
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Pisztáciás panforte
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.