Gomba shakshuka
Gomba shakshuka
Hozzávalók

 2 főre

  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 cukkini
  • 200 g gomba
  • 0,8 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • 4 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • só, bors
  • szezámmag

Gomba shakshuka

Kalória: ~ 402 kcal

Az egyik legjobb dolog az őszben a sok-sok gomba! A belőle készült shakshuka pedig jól átmelegít majd minket a nyirkos időben. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hevítsünk Floriol Olívaolajat teflonserpenyőben.
  2. Nagy lángon pirítsuk le az 1 centis kockákra vágott cukkinit és a félbevágott gombát. Adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát, majd a felkarikázott újhagymát is.
  3. 5-6 perc alatt színt kapnak a zöldségek. Utána öntsük fel az egészet a tejszínnel, majd forraljuk fel és vegyük vissza a hőmérsékletet a felére. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Kanállal készítsünk tetszés szerinti távolságra mélyedéseket a serpenyőben, és mélyedésenként üssünk bele 1-1 tojást.
  5. Hintsük meg a feldarabolt kaporral és kevés szezámmaggal, majd főzzük készre 2-3 perc alatt, amíg a tojások megkötnek.
  6. Tálaljuk azonnal!

TIPPEK

  • Ha nem szeretjük a kaprot, készíthetjük csak petrezselyemmel is.
  • Nem baj, ha kicsit odakap az alja, csak finomabb lesz a pörzsanyagoktól. De tényleg csak kicsit kapjon oda, ne égessük le!
  • Hamarabb beköt a tojás, ha fedőt teszünk a serpenyőre.

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
  • szezám
További receptjeink
Vöröslencse shakshuka
Olívás falafel tahini szósszal
Zöldséges taco
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Füstös csirke kebab pitával
Körtés-diós pite
Sütőben sült fánk
Olajban fagyasztott fűszerek
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Scsí leves
Répa-retek-mogyoró saláta
Mandulás-zsályás muffin
Csirke korma rizzsel
Spárgakrémleves
Húsgolyók édeskömény salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.