Gomba shakshuka
Gomba shakshuka
Hozzávalók

 2 főre

  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 cukkini
  • 200 g gomba
  • 0,8 dl tejszín
  • 2 szál újhagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • 4 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs kapor
  • só, bors
  • szezámmag

Gomba shakshuka

Kalória: ~ 402 kcal

Az egyik legjobb dolog az őszben a sok-sok gomba! A belőle készült shakshuka pedig jól átmelegít majd minket a nyirkos időben. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hevítsünk Floriol Olívaolajat teflonserpenyőben.
  2. Nagy lángon pirítsuk le az 1 centis kockákra vágott cukkinit és a félbevágott gombát. Adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát, majd a felkarikázott újhagymát is.
  3. 5-6 perc alatt színt kapnak a zöldségek. Utána öntsük fel az egészet a tejszínnel, majd forraljuk fel és vegyük vissza a hőmérsékletet a felére. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Kanállal készítsünk tetszés szerinti távolságra mélyedéseket a serpenyőben, és mélyedésenként üssünk bele 1-1 tojást.
  5. Hintsük meg a feldarabolt kaporral és kevés szezámmaggal, majd főzzük készre 2-3 perc alatt, amíg a tojások megkötnek.
  6. Tálaljuk azonnal!

TIPPEK

  • Ha nem szeretjük a kaprot, készíthetjük csak petrezselyemmel is.
  • Nem baj, ha kicsit odakap az alja, csak finomabb lesz a pörzsanyagoktól. De tényleg csak kicsit kapjon oda, ne égessük le!
  • Hamarabb beköt a tojás, ha fedőt teszünk a serpenyőre.

ALLERGÉNEK

  • tojás
  • laktóz
  • szezám
További receptjeink
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Spárgás csigatészta
Adventi bonbonok
Húsvéti sonkasaláta
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Sült karfiol bulgurral és gránátalmával
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Tejcsokis-diós fánk
Sütőtökös krumplis gratin
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Császármorzsa narancsszósszal
Bárány muszaka
Füstös csirke kebab pitával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.