Gomba shakshuka
Hozzávalók
2 főre
- 2 ek Floriol Olívaolaj
- 1 cukkini
- 200 g gomba
- 0,8 dl tejszín
- 2 szál újhagyma
- 1 cs petrezselyem
- 4 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cs kapor
- só, bors
- szezámmag
Gomba shakshuka
Kalória: ~ 402 kcal
Az egyik legjobb dolog az őszben a sok-sok gomba! A belőle készült shakshuka pedig jól átmelegít majd minket a nyirkos időben.
ELKÉSZÍTÉS
- Hevítsünk Floriol Olívaolajat teflonserpenyőben.
- Nagy lángon pirítsuk le az 1 centis kockákra vágott cukkinit és a félbevágott gombát. Adjuk hozzá az összezúzott és felaprított fokhagymát, majd a felkarikázott újhagymát is.
- 5-6 perc alatt színt kapnak a zöldségek. Utána öntsük fel az egészet a tejszínnel, majd forraljuk fel és vegyük vissza a hőmérsékletet a felére. Sózzuk ízlés szerint!
- Kanállal készítsünk tetszés szerinti távolságra mélyedéseket a serpenyőben, és mélyedésenként üssünk bele 1-1 tojást.
- Hintsük meg a feldarabolt kaporral és kevés szezámmaggal, majd főzzük készre 2-3 perc alatt, amíg a tojások megkötnek.
- Tálaljuk azonnal!
TIPPEK
- Ha nem szeretjük a kaprot, készíthetjük csak petrezselyemmel is.
- Nem baj, ha kicsit odakap az alja, csak finomabb lesz a pörzsanyagoktól. De tényleg csak kicsit kapjon oda, ne égessük le!
- Hamarabb beköt a tojás, ha fedőt teszünk a serpenyőre.
ALLERGÉNEK
- tojás
- laktóz
- szezám