Zöldséges taco
Zöldséges taco
Hozzávalók
  • 8 db kukorica taco
  • 1 ek Floriol BODY étolaj
  • 4 db fehér kolbász
  • 100 g cheddar sajt
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojássárgája
  • 0,8 dl Floriol BODY étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • fél citrom leve
  • 4-6 ág friss kakukkfű
  • 2 szál újhagyma

Zöldséges taco

Kalória: ~ 550 kcal

Kirándulásra, strandra különleges és finom megoldás lehet a taco, ha már unjuk a sima szendvicsezés. A hozzávalókat pedig kedvünkre variálhatjuk.

Elkészítés:

  1. Daraboljátok centis karikákra a kolbászt, majd süssétek meg 7-10 perc alatt egy evőkanálnyi Floriol BODY étolajon. Ezután hagyjátok kihűlni.
  2. Készítsétek el a házi majonézt: verjétek fel a tojássárgáját a mustárral, cukorral, sóval, majd lassan csurgatva adagoljátok hozzá a Floriol BODY étolajat. Közben habverővel keverjétek folyamatosan, hogy egynemű emulziót kapjatok. Ha elfogyott az olaj, adjátok hozzá a kakukkfű levélkéit, fél citrom levét, és hígítsátok 3-4 ek vízzel, hogy kicsit folyósabb legyen.
  3. Mossátok meg alaposan a kaliforniai paprikákat, majd csumázzátok ki és szeleteljétek 3-4 mm vastag, 4-5 cm hosszú szálakra.
  4. Állítsátok össze a tacot. Kemény kukorica tacoba halmozzatok pár karika fehér kolbászt, pakoljátok meg vékonyra szelt kaliforniai paprikával és a reszelt cheddar sajttal. Öntsétek le a kakukkfüves házi majonézzel, végül hintsétek meg vékonyra karikázott újhagymával.
  5. Tároljátok dobozban a fogyasztásig!

Tippek:

  • Használjatok több színű kaliforniai paprikát.
  • Kedvetek szerint rakhattok a tacoba salátát is.
  • Fehér kolbász helyett darált hússal is elkészíthetitek!

Allergének:

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Rozmaringos fehérbab-krém
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Sült barack vaníliafagyival
Áfonyás-ricottás tepsis süti
Forró sajtmártás
Szilvás-csokis torta
Borsófőzelék pulykafasírttal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Fügelekváros muffin
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Mini lángos falatok
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Olívás brownie
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.