Zöldséges taco
Zöldséges taco
Hozzávalók
  • 8 db kukorica taco
  • 1 ek Floriol BODY étolaj
  • 4 db fehér kolbász
  • 100 g cheddar sajt
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 db tojássárgája
  • 0,8 dl Floriol BODY étolaj
  • 1 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • fél citrom leve
  • 4-6 ág friss kakukkfű
  • 2 szál újhagyma

Zöldséges taco

Kalória: ~ 550 kcal

Kirándulásra, strandra különleges és finom megoldás lehet a taco, ha már unjuk a sima szendvicsezés. A hozzávalókat pedig kedvünkre variálhatjuk.

Elkészítés:

  1. Daraboljátok centis karikákra a kolbászt, majd süssétek meg 7-10 perc alatt egy evőkanálnyi Floriol BODY étolajon. Ezután hagyjátok kihűlni.
  2. Készítsétek el a házi majonézt: verjétek fel a tojássárgáját a mustárral, cukorral, sóval, majd lassan csurgatva adagoljátok hozzá a Floriol BODY étolajat. Közben habverővel keverjétek folyamatosan, hogy egynemű emulziót kapjatok. Ha elfogyott az olaj, adjátok hozzá a kakukkfű levélkéit, fél citrom levét, és hígítsátok 3-4 ek vízzel, hogy kicsit folyósabb legyen.
  3. Mossátok meg alaposan a kaliforniai paprikákat, majd csumázzátok ki és szeleteljétek 3-4 mm vastag, 4-5 cm hosszú szálakra.
  4. Állítsátok össze a tacot. Kemény kukorica tacoba halmozzatok pár karika fehér kolbászt, pakoljátok meg vékonyra szelt kaliforniai paprikával és a reszelt cheddar sajttal. Öntsétek le a kakukkfüves házi majonézzel, végül hintsétek meg vékonyra karikázott újhagymával.
  5. Tároljátok dobozban a fogyasztásig!

Tippek:

  • Használjatok több színű kaliforniai paprikát.
  • Kedvetek szerint rakhattok a tacoba salátát is.
  • Fehér kolbász helyett darált hússal is elkészíthetitek!

Allergének:

  • laktóz
  • mustár
  • tojás
További receptjeink
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Húsmentes feketebab hamburger
Miso leves
Lazac szőlőchutneyval
Húsgolyók édeskömény salátával
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Tejcsokis-diós fánk
Hajdinasaláta sült fetával
Spárgakrémleves
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Keleti marhasaláta
Gombás lasagne
Sonkás Crepe
Csőben sült padlizsános csirke
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.