- 8 db kukorica taco
- 1 ek Floriol BODY étolaj
- 4 db fehér kolbász
- 100 g cheddar sajt
- 3 db kaliforniai paprika
- 1 db tojássárgája
- 0,8 dl Floriol BODY étolaj
- 1 kk mustár
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- fél citrom leve
- 4-6 ág friss kakukkfű
- 2 szál újhagyma
Zöldséges taco
Kalória: ~ 550 kcal
Kirándulásra, strandra különleges és finom megoldás lehet a taco, ha már unjuk a sima szendvicsezés. A hozzávalókat pedig kedvünkre variálhatjuk.
Elkészítés:
- Daraboljátok centis karikákra a kolbászt, majd süssétek meg 7-10 perc alatt egy evőkanálnyi Floriol BODY étolajon. Ezután hagyjátok kihűlni.
- Készítsétek el a házi majonézt: verjétek fel a tojássárgáját a mustárral, cukorral, sóval, majd lassan csurgatva adagoljátok hozzá a Floriol BODY étolajat. Közben habverővel keverjétek folyamatosan, hogy egynemű emulziót kapjatok. Ha elfogyott az olaj, adjátok hozzá a kakukkfű levélkéit, fél citrom levét, és hígítsátok 3-4 ek vízzel, hogy kicsit folyósabb legyen.
- Mossátok meg alaposan a kaliforniai paprikákat, majd csumázzátok ki és szeleteljétek 3-4 mm vastag, 4-5 cm hosszú szálakra.
- Állítsátok össze a tacot. Kemény kukorica tacoba halmozzatok pár karika fehér kolbászt, pakoljátok meg vékonyra szelt kaliforniai paprikával és a reszelt cheddar sajttal. Öntsétek le a kakukkfüves házi majonézzel, végül hintsétek meg vékonyra karikázott újhagymával.
- Tároljátok dobozban a fogyasztásig!
Tippek:
- Használjatok több színű kaliforniai paprikát.
- Kedvetek szerint rakhattok a tacoba salátát is.
- Fehér kolbász helyett darált hússal is elkészíthetitek!
Allergének:
- laktóz
- mustár
- tojás