Zablisztes ropi
Zablisztes ropi
Hozzávalók
  • 130 g zabliszt
  • 170 g liszt
  • 150 g sajt
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 tk sütőpor
  • 0,7 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 5 dkg sajt
  • 2-3 ek egész kömény
  • nagy szemű só

Zablisztes ropi

Zablisztből fantasztikus TV ropit lehet készíteni, ami így egészségesebb is, mint ha csak fehérlisztet használnánk hozzá.

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben verjünk fel 2 tojást a natúr joghurttal, majd további keverés mellett öntsük hozzá a Floriol Omega 3&6 étolajat is. Ezután mehet a reszelt sajt is a tojásos keverékhez.
  2. Forgassuk a zablisztet, a sima lisztet, majd a sót és a sütőport is hozzá, majd gyúrjuk, amíg lágy tésztát kapunk. Ha összeállt, fóliázzuk be, majd tegyük a hűtőbe minimum 40 percre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180° fokra.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd derelyevágóval vagy késsel vágjuk 10-12 cm hosszú és 0,8-1,2 cm széles csíkokra.
  5. Helyezzük a tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le 2-3 kanálnyi vízzel felvert tojással. Hintsük meg további reszelt sajttal, egész köménnyel, nagy szemű sóval!
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt, vagy amíg aranybarnára sül, süssük készre.
  7. Hagyjunk belőle hidegen is!

Tippek

  • Kedvünk szerint variálhatunk a sajtokkal: trappista, cheddar vagy éppen juhsajt is nagyon finom hozzá.
  • Akár egész éjszakára bent hagyhatjuk a hűtőben a tésztát!
  • Sima kömény mellett nagyon finom római köménnyel, de édesköménnyel is a ropi.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás