Zablisztes ropi
Zablisztes ropi
Hozzávalók

8 főre:

  • 130 g zabliszt
  • 170 g liszt
  • 150 g sajt
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 tk sütőpor
  • 0,7 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 5 dkg sajt
  • 2-3 ek egész kömény
  • nagy szemű só

Zablisztes ropi

Zablisztből fantasztikus TV ropit lehet készíteni, ami így egészségesebb is, mint ha csak fehérlisztet használnánk hozzá.

Elkészítés

  1. Konyhai robotgépben verjetek fel 2 tojást a natúr joghurttal, majd további keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Omega 3&6 étolajat is. Ezután mehet a reszelt sajt is a tojásos keverékhez.
  2. Forgassátok a zablisztet, a sima lisztet, majd a sót és a sütőport is hozzá, majd gyúrjátok, amíg lágy tésztát kaptok. Ha összeállt, fóliázzátok be, majd tegyétek a hűtőbe minimum 40 percre.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
  4. Nyújtsátok ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd derelyevágóval vagy késsel vágjátok 10-12 cm hosszú és 0,8-1,2 cm széles csíkokra.
  5. Helyezzétek a tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjétek le 2-3 kanálnyi vízzel felvert tojással. Hintsétek meg további reszelt sajttal, egész köménnyel, nagy szemű sóval!
  6. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt, vagy amíg aranybarnára sül, süssük készre.
  7. Hagyjatok belőle hidegen is!

 

Tippek

  • Kedvetek szerint variálhatjátok a sajtokkal: trappista, cheddar vagy éppen juhsajt is nagyon finom hozzá.
  • Akár egész éjszakára bent hagyhatjátok a hűtőben a tésztát!
  • Sima kömény mellett nagyon finom római köménnyel, de édesköménnyel is a ropi.

 

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Perui quinoás avokádósaláta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Zöldséges taco
Mini Margherita pizza
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Vegán töltött káposzta
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Pisztáciás panforte
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Sült barack vaníliafagyival
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.