Zablisztes ropi
Hozzávalók
8 főre:
- 130 g zabliszt
- 170 g liszt
- 150 g sajt
- 150 g natúr joghurt
- 1 tk sütőpor
- 0,7 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
- 2 tojás
- 1 tk só
- 1 tojás
- 5 dkg sajt
- 2-3 ek egész kömény
- nagy szemű só
Zablisztes ropi
Zablisztből fantasztikus TV ropit lehet készíteni, ami így egészségesebb is, mint ha csak fehérlisztet használnánk hozzá.
Elkészítés
- Konyhai robotgépben verjetek fel 2 tojást a natúr joghurttal, majd további keverés mellett öntsétek hozzá a Floriol Omega 3&6 étolajat is. Ezután mehet a reszelt sajt is a tojásos keverékhez.
- Forgassátok a zablisztet, a sima lisztet, majd a sót és a sütőport is hozzá, majd gyúrjátok, amíg lágy tésztát kaptok. Ha összeállt, fóliázzátok be, majd tegyétek a hűtőbe minimum 40 percre.
- Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
- Nyújtsátok ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd derelyevágóval vagy késsel vágjátok 10-12 cm hosszú és 0,8-1,2 cm széles csíkokra.
- Helyezzétek a tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjétek le 2-3 kanálnyi vízzel felvert tojással. Hintsétek meg további reszelt sajttal, egész köménnyel, nagy szemű sóval!
- Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt, vagy amíg aranybarnára sül, süssük készre.
- Hagyjatok belőle hidegen is!
Tippek
- Kedvetek szerint variálhatjátok a sajtokkal: trappista, cheddar vagy éppen juhsajt is nagyon finom hozzá.
- Akár egész éjszakára bent hagyhatjátok a hűtőben a tésztát!
- Sima kömény mellett nagyon finom római köménnyel, de édesköménnyel is a ropi.
Allergének
- glutén
- laktóz
- tojás