Zöldséges muhammara papadammal
Zöldséges muhammara papadammal
Hozzávalók
  • 6 kápia paprika
  • 100 g dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk só
  • 0,8 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 80 g friss koriander
  • 8-12 papadam (készen megvásárolható)

Zöldséges muhammara papadammal

Kalória: ~ 310 kcal

Ez a sült paprikás diós krém elképesztően tartalmas. Gyorsan elkészíthető és csodás vendégváró vagy vacsora a nyári estékre.

Elkészítés:

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Béleljetek ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzétek rá a megmosott kápia paprikákat. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd egyszer átforgatva süssétek 40 percig, amíg megfeketedik a héja.
  3. Tegyétek egy másik tepsibe a diót, majd helyezzétek szintén a sütőbe. Süssétek készre 9-10 perc alatt, majd vegyétek ki.
  4. Tegyétek a papadam kenyereket a sütő rácsára, majd 6-8 perc alatt süssétek készre. Akkor jó, ha elkezd buborékosodni és aranybarnára sül.
  5. Kis lábasban forraljátok össze a feldarabolt fokhagymát a fűszerekkel és a paradicsom pürével 4-6 perc alatt.
  6. Ha megsült a paprika, rakjátok egy nagy hőálló tálba, és fedjétek le. Hagyjátok pihenni 20 percet, utána könnyen le tudjátok majd húzni a paprika héját. Szedjétek ki a magokat is, hogy csak a sült paprika maradjon meg.
  7. Tegyétek konyhai aprítógépbe a sült paprikát a dióval, a fokhagymás fűszeres paradicsom pürével és a zsemlemorzsával. Öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd sózzátok ízlés szerint. Pürésítsétek le az egészet teljesen, hogy sűrű krémet kapjatok.
  8. Tálaláskor hintsétek meg friss korianderrel és locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Kínáljátok a papadam kenyérrel!

Tippek:

  • Papadam helyett pitával is tálalhatjátok.
  • Ha szeretitek a csípőset, kevés cayenne borsot is keverhettek bele.
  • Grillen is feketére süthetitek a paprikákat.

Allergének:

  • diófélék
  • glutén
További receptjeink
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Új!
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Répás mungóbab saláta
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Olívaolajos málnás piskótatorta
Sütőtökös-kelkáposztás farfalle
Epres banánkenyér
Csokimousse tészta ropogóssal
Csirkés paella
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Grillezett pisztráng zellersalátával
Fokhagymás-spenótos garnéla
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.