Zöldséges muhammara papadammal
Hozzávalók
- 6 kápia paprika
- 100 g dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 80 g zsemlemorzsa
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk só
- 0,8 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 80 g friss koriander
- 8-12 papadam (készen megvásárolható)
Zöldséges muhammara papadammal
Kalória: ~ 310 kcal
Ez a sült paprikás diós krém elképesztően tartalmas. Gyorsan elkészíthető és csodás vendégváró vagy vacsora a nyári estékre.
Elkészítés:
- Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
- Béleljetek ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzétek rá a megmosott kápia paprikákat. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd egyszer átforgatva süssétek 40 percig, amíg megfeketedik a héja.
- Tegyétek egy másik tepsibe a diót, majd helyezzétek szintén a sütőbe. Süssétek készre 9-10 perc alatt, majd vegyétek ki.
- Tegyétek a papadam kenyereket a sütő rácsára, majd 6-8 perc alatt süssétek készre. Akkor jó, ha elkezd buborékosodni és aranybarnára sül.
- Kis lábasban forraljátok össze a feldarabolt fokhagymát a fűszerekkel és a paradicsom pürével 4-6 perc alatt.
- Ha megsült a paprika, rakjátok egy nagy hőálló tálba, és fedjétek le. Hagyjátok pihenni 20 percet, utána könnyen le tudjátok majd húzni a paprika héját. Szedjétek ki a magokat is, hogy csak a sült paprika maradjon meg.
- Tegyétek konyhai aprítógépbe a sült paprikát a dióval, a fokhagymás fűszeres paradicsom pürével és a zsemlemorzsával. Öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd sózzátok ízlés szerint. Pürésítsétek le az egészet teljesen, hogy sűrű krémet kapjatok.
- Tálaláskor hintsétek meg friss korianderrel és locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Kínáljátok a papadam kenyérrel!
Tippek:
- Papadam helyett pitával is tálalhatjátok.
- Ha szeretitek a csípőset, kevés cayenne borsot is keverhettek bele.
- Grillen is feketére süthetitek a paprikákat.
Allergének:
- diófélék
- glutén