https://www.traditionrolex.com/1

Zöldséges muhammara papadammal
Zöldséges muhammara papadammal
Zöldséges muhammara papadammal
Hozzávalók
  • 6 kápia paprika
  • 100 g dió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk só
  • 0,8 dl Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 80 g friss koriander
  • 8-12 papadam (készen megvásárolható)

Zöldséges muhammara papadammal

Kalória: ~ 310 kcal

Ez a sült paprikás diós krém elképesztően tartalmas. Gyorsan elkészíthető és csodás vendégváró vagy vacsora a nyári estékre.

Elkészítés:

  1. Melegítsétek elő a sütőt 210 ºC-ra.
  2. Béleljetek ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzétek rá a megmosott kápia paprikákat. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd egyszer átforgatva süssétek 40 percig, amíg megfeketedik a héja.
  3. Tegyétek egy másik tepsibe a diót, majd helyezzétek szintén a sütőbe. Süssétek készre 9-10 perc alatt, majd vegyétek ki.
  4. Tegyétek a papadam kenyereket a sütő rácsára, majd 6-8 perc alatt süssétek készre. Akkor jó, ha elkezd buborékosodni és aranybarnára sül.
  5. Kis lábasban forraljátok össze a feldarabolt fokhagymát a fűszerekkel és a paradicsom pürével 4-6 perc alatt.
  6. Ha megsült a paprika, rakjátok egy nagy hőálló tálba, és fedjétek le. Hagyjátok pihenni 20 percet, utána könnyen le tudjátok majd húzni a paprika héját. Szedjétek ki a magokat is, hogy csak a sült paprika maradjon meg.
  7. Tegyétek konyhai aprítógépbe a sült paprikát a dióval, a fokhagymás fűszeres paradicsom pürével és a zsemlemorzsával. Öntsétek hozzá a Floriol Extraszűz Olívaolajat, majd sózzátok ízlés szerint. Pürésítsétek le az egészet teljesen, hogy sűrű krémet kapjatok.
  8. Tálaláskor hintsétek meg friss korianderrel és locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal. Kínáljátok a papadam kenyérrel!

Tippek:

  • Papadam helyett pitával is tálalhatjátok.
  • Ha szeretitek a csípőset, kevés cayenne borsot is keverhettek bele.
  • Grillen is feketére süthetitek a paprikákat.

Allergének:

  • diófélék
  • glutén
További receptjeink
A házi chips titkai
Almás édes chili szósz
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Brokkoli rizottó
Fitt zserbó
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Spárgás csigatészta
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Forró sajtmártás
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Húsmentes feketebab hamburger
Csokimousse tészta ropogóssal
Füstös csirke kebab pitával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1