Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Hozzávalók
  • 1 kg csicsóka
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,6 l víz
  • 3 babérlevél
  • fél citrom leve
  • 100 g füstölt lazac
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • kapor a tálaláshoz


Csicsókakrémleves füstölt lazaccal

Kalória: ~ 377 kcal

A csicsóka telt ízének köszönhetően fantasztikus krémlevesekhez, és jó alternatívája a krumplinak.

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a csicsókát, majd mossuk meg alaposan. Vágjuk kisebb darabokra.
  2. Magas falú fazékban futtassuk meg az apróra vágott hagymát a felhevített Floriol BODY étolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát és hagyjuk pirulni 1-2 percig. 
  3. Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott zellert, babérlevelet, majd a csicsókát is. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd 2-3 perc főzés után adjuk hozzá a vizet is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük puhára a zöldségeket 30-35 perc alatt. 
  4. Adjuk hozzá a tejszínt is, majd forraljuk újra.
  5. Szedjük ki a levesből a babérleveleket, majd botmixerrel turmixoljuk selymesre a levest. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
  6. Facsarjuk a leveshez a citromot, végül tálaljuk forrón a füstölt lazac szeletekkel, krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral.

Tippek 

  • Füstölt pisztránggal is nagyon finom.
  • A csicsóka megpucolása nem olyan egyszerű, vágjuk fel darabokra, úgy könnyebb a munka.
  • Petrezselyemgyökérrel is dúsíthatjuk a levest.

Allergének

  • laktóz
  • hal
  • zeller
További receptjeink
Tonhal caprese
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Gyömbéres keksz
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Vöröslencse shakshuka
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Szilvás-csokis torta
Málnás piskótatorta
Sült ratatouille kecskesajttal
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Spárgakrémleves
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Vegán töltött káposzta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.