https://www.traditionrolex.com/1

Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Hozzávalók
  • 1 kg csicsóka
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,6 l víz
  • 3 babérlevél
  • fél citrom leve
  • 100 g füstölt lazac
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • kapor a tálaláshoz


Csicsókakrémleves füstölt lazaccal

Kalória: ~ 377 kcal

A csicsóka telt ízének köszönhetően fantasztikus krémlevesekhez, és jó alternatívája a krumplinak.

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a csicsókát, majd mossuk meg alaposan. Vágjuk kisebb darabokra.
  2. Magas falú fazékban futtassuk meg az apróra vágott hagymát a felhevített Floriol BODY étolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát és hagyjuk pirulni 1-2 percig. 
  3. Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott zellert, babérlevelet, majd a csicsókát is. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd 2-3 perc főzés után adjuk hozzá a vizet is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük puhára a zöldségeket 30-35 perc alatt. 
  4. Adjuk hozzá a tejszínt is, majd forraljuk újra.
  5. Szedjük ki a levesből a babérleveleket, majd botmixerrel turmixoljuk selymesre a levest. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
  6. Facsarjuk a leveshez a citromot, végül tálaljuk forrón a füstölt lazac szeletekkel, krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral.

Tippek 

  • Füstölt pisztránggal is nagyon finom.
  • A csicsóka megpucolása nem olyan egyszerű, vágjuk fel darabokra, úgy könnyebb a munka.
  • Petrezselyemgyökérrel is dúsíthatjuk a levest.

Allergének

  • laktóz
  • hal
  • zeller
További receptjeink
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Rebarbarás somlói
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Chorizos csicseriborsó
Marhahúsos sütőtöksaláta
Hajdinasaláta sült fetával
Diós-spenótos galette
Mini lángos falatok
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Padlizsános piláf
Nyulas ravioli gombaszósszal
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Cukkini lasagne
Kolokithokeftedes tzatzikivel
A házi chips titkai
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1