Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Hozzávalók
  • 1 kg csicsóka
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél zellergumó
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,6 l víz
  • 3 babérlevél
  • fél citrom leve
  • 100 g füstölt lazac
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • kapor a tálaláshoz


Csicsókakrémleves füstölt lazaccal

Kalória: ~ 377 kcal

A csicsóka telt ízének köszönhetően fantasztikus krémlevesekhez, és jó alternatívája a krumplinak.

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a csicsókát, majd mossuk meg alaposan. Vágjuk kisebb darabokra.
  2. Magas falú fazékban futtassuk meg az apróra vágott hagymát a felhevített Floriol BODY étolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát és hagyjuk pirulni 1-2 percig. 
  3. Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott zellert, babérlevelet, majd a csicsókát is. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd 2-3 perc főzés után adjuk hozzá a vizet is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük puhára a zöldségeket 30-35 perc alatt. 
  4. Adjuk hozzá a tejszínt is, majd forraljuk újra.
  5. Szedjük ki a levesből a babérleveleket, majd botmixerrel turmixoljuk selymesre a levest. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
  6. Facsarjuk a leveshez a citromot, végül tálaljuk forrón a füstölt lazac szeletekkel, krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral.

Tippek 

  • Füstölt pisztránggal is nagyon finom.
  • A csicsóka megpucolása nem olyan egyszerű, vágjuk fel darabokra, úgy könnyebb a munka.
  • Petrezselyemgyökérrel is dúsíthatjuk a levest.

Allergének

  • laktóz
  • hal
  • zeller
További receptjeink
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Angol reggeli
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Diós-spenótos galette
Hajdinasaláta sült fetával
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Spárgakrémleves
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Cukkinis-rozmaringos farinata
Császármorzsa narancsszósszal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.