Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Hozzávalók
- 1 kg csicsóka
- 3 ek Floriol BODY étolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél zellergumó
- 2,5 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1,6 l víz
- 3 babérlevél
- fél citrom leve
- 100 g füstölt lazac
- 2 dl tejföl
- só, bors
- kapor a tálaláshoz
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Kalória: ~ 377 kcal
A csicsóka telt ízének köszönhetően fantasztikus krémlevesekhez, és jó alternatívája a krumplinak.
Elkészítés
- Pucoljuk meg a csicsókát, majd mossuk meg alaposan. Vágjuk kisebb darabokra.
- Magas falú fazékban futtassuk meg az apróra vágott hagymát a felhevített Floriol BODY étolajon. Adjuk hozzá a fokhagymát és hagyjuk pirulni 1-2 percig.
- Adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott zellert, babérlevelet, majd a csicsókát is. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd 2-3 perc főzés után adjuk hozzá a vizet is. Sózzuk ízlés szerint, majd főzzük puhára a zöldségeket 30-35 perc alatt.
- Adjuk hozzá a tejszínt is, majd forraljuk újra.
- Szedjük ki a levesből a babérleveleket, majd botmixerrel turmixoljuk selymesre a levest. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés vizet.
- Facsarjuk a leveshez a citromot, végül tálaljuk forrón a füstölt lazac szeletekkel, krémesre kevert tejföllel, és friss kaporral.
Tippek
- Füstölt pisztránggal is nagyon finom.
- A csicsóka megpucolása nem olyan egyszerű, vágjuk fel darabokra, úgy könnyebb a munka.
- Petrezselyemgyökérrel is dúsíthatjuk a levest.
Allergének
- laktóz
- hal
- zeller