Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek tahini
  • 1 ek méz
  • 4-6 ek víz
  • kis lilakáposzta fele
  • 200 g csicseriborsó
  • 200 g feta sajt
  • 100 g törökmogyoró
  • 2 körte
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal

Kalória: ~ 550 kcal

Törökmogyoró, káposzta és feta? Igen, igen és igen! Ugyanis a ropogós mogyorót és a friss káposztát a sós feta teszi mennyei salátává.

Elkészítés

  1. Mossátok meg a káposztát, majd szeleteljétek minél vékonyabb csíkokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjétek el a Floriol Extraszűz Olívaolajjal a tahinit, a vizet és a mézet, hogy híg salátaöntetet kapjatok. Sózzátok ízlés szerint.
  3. Forgassátok össze az öntettel a káposztát, a csicseriborsót, a kockákra darabolt feta sajtot és az enyhén tört mogyorót. Végül adjátok hozzá a falatnyi szeletekre vágott, kimagozott körtét és az apróra darabolt petrezselymet. Tálaljátok frissen!

Tippek

  • Fél citrom levével, vagy akár naranccsal ízesebbé tehetitek a salátaöntetet.
  • Pirított szezámot is szórhattok rá!
  • Kiváló kísérője lehet a salátának a buggyantott tojás.

 

Allergének

  • mogyoró
  • szezám
  • laktóz
További receptjeink
Sonkás Crepe
Mákos barchesz
Almás édes chili szósz
Pikáns mézes-mustáros öntet
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Lazac steak cukkini spagettivel
Új!
Mapo Tofu
Perui quinoás avokádósaláta
Olajban fagyasztott fűszerek
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Fitt zserbó
Fügelekváros muffin
Narancsos-citromfüves pulyka
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Mexikói jalapeno coleslaw
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.