Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Hozzávalók
- 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 2 ek tahini
- 1 ek méz
- 4-6 ek víz
- kis lilakáposzta fele
- 200 g csicseriborsó
- 200 g feta sajt
- 100 g törökmogyoró
- 2 körte
- friss petrezselyem
- só, bors
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Kalória: ~ 550 kcal
Törökmogyoró, káposzta és feta? Igen, igen és igen! Ugyanis a ropogós mogyorót és a friss káposztát a sós feta teszi mennyei salátává.
Elkészítés
- Mossátok meg a káposztát, majd szeleteljétek minél vékonyabb csíkokra.
- Nagy keverőedényben keverjétek el a Floriol Extraszűz Olívaolajjal a tahinit, a vizet és a mézet, hogy híg salátaöntetet kapjatok. Sózzátok ízlés szerint.
- Forgassátok össze az öntettel a káposztát, a csicseriborsót, a kockákra darabolt feta sajtot és az enyhén tört mogyorót. Végül adjátok hozzá a falatnyi szeletekre vágott, kimagozott körtét és az apróra darabolt petrezselymet. Tálaljátok frissen!
Tippek
- Fél citrom levével, vagy akár naranccsal ízesebbé tehetitek a salátaöntetet.
- Pirított szezámot is szórhattok rá!
- Kiváló kísérője lehet a salátának a buggyantott tojás.
Allergének
- mogyoró
- szezám
- laktóz