Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 2 ek tahini
  • 1 ek méz
  • 4-6 ek víz
  • kis lilakáposzta fele
  • 200 g csicseriborsó
  • 200 g feta sajt
  • 100 g törökmogyoró
  • 2 körte
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal

Kalória: ~ 550 kcal

Törökmogyoró, káposzta és feta? Igen, igen és igen! Ugyanis a ropogós mogyorót és a friss káposztát a sós feta teszi mennyei salátává.

Elkészítés

  1. Mossátok meg a káposztát, majd szeleteljétek minél vékonyabb csíkokra.
  2. Nagy keverőedényben keverjétek el a Floriol Extraszűz Olívaolajjal a tahinit, a vizet és a mézet, hogy híg salátaöntetet kapjatok. Sózzátok ízlés szerint.
  3. Forgassátok össze az öntettel a káposztát, a csicseriborsót, a kockákra darabolt feta sajtot és az enyhén tört mogyorót. Végül adjátok hozzá a falatnyi szeletekre vágott, kimagozott körtét és az apróra darabolt petrezselymet. Tálaljátok frissen!

Tippek

  • Fél citrom levével, vagy akár naranccsal ízesebbé tehetitek a salátaöntetet.
  • Pirított szezámot is szórhattok rá!
  • Kiváló kísérője lehet a salátának a buggyantott tojás.

 

Allergének

  • mogyoró
  • szezám
  • laktóz
További receptjeink
Rizsbundás szilva
Tejfölös nyúlraguleves
Mákos barchesz
Hajdinasaláta sült fetával
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Brokkoli rizottó
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Spanyol omlett
Mini lángos falatok
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Achar csirke curry vadrizzsel
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.