Sült ratatouille kecskesajttal
Sült ratatouille kecskesajttal
Hozzávalók
  • 2 közepes padlizsán
  • 2 közepes kápia paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 400 g paradicsompüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 cukkini
  • 8-10 ág kakukkfű
  • 3 szál rozmaring
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1 ek füstölt paprika
  • 200 g lágy kecskesajt
  • só, bors

Sült ratatouille kecskesajttal

Kalória: ~ 350 kcal

Könnyű nyári ebéd idényzöldségekből, finoman pirult kecskesajttal.

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan az összes zöldséget. A padlizsánt, a kápiát és a paradicsomot vágjátok fel 1-2 cm-es kockákra.
  2. Nagy serpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajon futtassátok meg az összezúzott, majd felaprított fokhagymát. Adjátok hozzá a padlizsánt, és gyakran keverve süssétek addig, amíg összeesik. Adjátok hozzá a kockára vágott kápiát, paradicsomot. Hintsétek meg a füstölt paprikával, majd pár perc főzés után öntsétek fel a paradicsompürével. Szórjátok meg a friss kakukkfű és a rozmaring felével, majd sózzátok meg ízlés szerint. Közepes fokozaton, néha átkavarva 20 percig főzzétek.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  4. Mossátok meg a cukkiniket, majd szeleteljék fel 2-3 mm vastagságúra.
  5. Egy magas falú, nagy tepsit kenjetek ki pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal. Kezdjétek el rakosgatni a cukkinikarikákat, hogy félig fedjék egymást. Egy réteg cukkini után locsoljátok meg a padlizsános-paradicsomos raguval. Morzsoljatok rá lágy kecskesajtot, majd folytassátok a cukkiniréteggel, mártással, sajttal, amíg 3-4 rétegű lesz a ratauille. A rétegek közé tegyetek friss kakukkfüvet és rozmaringot. A legfelső cukkiniréteget finoman locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, majd sózzátok, borsozzátok. Fedjétek be alufóliával, és tegyétek az előmelegített sütőbe 40 percre.
  6. Távolítsátok el a tepsiről az alufóliát, majd süssétek készre további 20-25 perc alatt.
  7. A sütőből kivéve hagyjátok pihenni 10-15 percet, majd tálaljátok forrón!

Tippek

  • Finoman sózzátok be a cukkiniszeleteket fél órával a rétegezés előtt, majd itassátok fel a sok vizet, amit kienged magából!
  • Friss paradicsomból is elkészíthető.
  • Használjatok az ételhez színes cukkinit!

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Datolyás-diós rétes
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Gomba shakshuka
Húsgolyók édeskömény salátával
Sütőtökös krumplis gratin
Zöldséges muhammara papadammal
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Ratatouille
Pisztáciás panforte
Chorizós-krumplis taco
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Lazac szezámmagkéregben tahinivel és rizzsel
Őszi skillet
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.