Sült ratatouille kecskesajttal
Hozzávalók
- 2 közepes padlizsán
- 2 közepes kápia paprika
- 1 közepes paradicsom
- 400 g paradicsompüré
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 cukkini
- 8-10 ág kakukkfű
- 3 szál rozmaring
- 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 1 ek füstölt paprika
- 200 g lágy kecskesajt
- só, bors
Sült ratatouille kecskesajttal
Kalória: ~ 350 kcal
Könnyű nyári ebéd idényzöldségekből, finoman pirult kecskesajttal.
Elkészítés
- Mossátok meg alaposan az összes zöldséget. A padlizsánt, a kápiát és a paradicsomot vágjátok fel 1-2 cm-es kockákra.
- Nagy serpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajon futtassátok meg az összezúzott, majd felaprított fokhagymát. Adjátok hozzá a padlizsánt, és gyakran keverve süssétek addig, amíg összeesik. Adjátok hozzá a kockára vágott kápiát, paradicsomot. Hintsétek meg a füstölt paprikával, majd pár perc főzés után öntsétek fel a paradicsompürével. Szórjátok meg a friss kakukkfű és a rozmaring felével, majd sózzátok meg ízlés szerint. Közepes fokozaton, néha átkavarva 20 percig főzzétek.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
- Mossátok meg a cukkiniket, majd szeleteljék fel 2-3 mm vastagságúra.
- Egy magas falú, nagy tepsit kenjetek ki pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal. Kezdjétek el rakosgatni a cukkinikarikákat, hogy félig fedjék egymást. Egy réteg cukkini után locsoljátok meg a padlizsános-paradicsomos raguval. Morzsoljatok rá lágy kecskesajtot, majd folytassátok a cukkiniréteggel, mártással, sajttal, amíg 3-4 rétegű lesz a ratauille. A rétegek közé tegyetek friss kakukkfüvet és rozmaringot. A legfelső cukkiniréteget finoman locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, majd sózzátok, borsozzátok. Fedjétek be alufóliával, és tegyétek az előmelegített sütőbe 40 percre.
- Távolítsátok el a tepsiről az alufóliát, majd süssétek készre további 20-25 perc alatt.
- A sütőből kivéve hagyjátok pihenni 10-15 percet, majd tálaljátok forrón!
Tippek
- Finoman sózzátok be a cukkiniszeleteket fél órával a rétegezés előtt, majd itassátok fel a sok vizet, amit kienged magából!
- Friss paradicsomból is elkészíthető.
- Használjatok az ételhez színes cukkinit!
Allergének
- laktóz