https://www.traditionrolex.com/1

Sült ratatouille kecskesajttal
Sült ratatouille kecskesajttal
Sült ratatouille kecskesajttal
Hozzávalók
  • 2 közepes padlizsán
  • 2 közepes kápia paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 400 g paradicsompüré
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 cukkini
  • 8-10 ág kakukkfű
  • 3 szál rozmaring
  • 3 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1 ek füstölt paprika
  • 200 g lágy kecskesajt
  • só, bors

Sült ratatouille kecskesajttal

Kalória: ~ 350 kcal

Könnyű nyári ebéd idényzöldségekből, finoman pirult kecskesajttal.

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan az összes zöldséget. A padlizsánt, a kápiát és a paradicsomot vágjátok fel 1-2 cm-es kockákra.
  2. Nagy serpenyőben kevés Floriol Kevert Olívaolajon futtassátok meg az összezúzott, majd felaprított fokhagymát. Adjátok hozzá a padlizsánt, és gyakran keverve süssétek addig, amíg összeesik. Adjátok hozzá a kockára vágott kápiát, paradicsomot. Hintsétek meg a füstölt paprikával, majd pár perc főzés után öntsétek fel a paradicsompürével. Szórjátok meg a friss kakukkfű és a rozmaring felével, majd sózzátok meg ízlés szerint. Közepes fokozaton, néha átkavarva 20 percig főzzétek.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
  4. Mossátok meg a cukkiniket, majd szeleteljék fel 2-3 mm vastagságúra.
  5. Egy magas falú, nagy tepsit kenjetek ki pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajjal. Kezdjétek el rakosgatni a cukkinikarikákat, hogy félig fedjék egymást. Egy réteg cukkini után locsoljátok meg a padlizsános-paradicsomos raguval. Morzsoljatok rá lágy kecskesajtot, majd folytassátok a cukkiniréteggel, mártással, sajttal, amíg 3-4 rétegű lesz a ratauille. A rétegek közé tegyetek friss kakukkfüvet és rozmaringot. A legfelső cukkiniréteget finoman locsoljátok meg Floriol Kevert Olívaolajjal, majd sózzátok, borsozzátok. Fedjétek be alufóliával, és tegyétek az előmelegített sütőbe 40 percre.
  6. Távolítsátok el a tepsiről az alufóliát, majd süssétek készre további 20-25 perc alatt.
  7. A sütőből kivéve hagyjátok pihenni 10-15 percet, majd tálaljátok forrón!

Tippek

  • Finoman sózzátok be a cukkiniszeleteket fél órával a rétegezés előtt, majd itassátok fel a sok vizet, amit kienged magából!
  • Friss paradicsomból is elkészíthető.
  • Használjatok az ételhez színes cukkinit!

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Édesköményes krumplileves
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Káposztás fasírtgolyók
Grillezett pisztráng zellersalátával
A házi chips titkai
Olívás mangó pop
Szilva chutney
Forró sajtmártás
Finn lazacleves
Sütőtökös krumplis gratin
Sütőben sült fánk
Misos-körtés zellerkrémleves
Répás mungóbab saláta
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Kovászos uborkakrémleves
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1