Káposztás mazsolás curry papadammal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Hozzávalók
  • 1 kis fej fodros kelkáposzta
  • 2-3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 50 g mazsola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 kk mangó currypor (vagy sima currypor)
  • 400g darabolt paradicsom konzerv
  • 150 g kókusztej
  • 1 db citrom leve
  • só, bors
  • friss koriander a tálaláshoz

 

Káposztás mazsolás curry papadammal

Kalória: ~ 374 kcal

A káposzta nem egy megszokott alapanyag egy curry típusú ételhez, pedig nagyon megéri kipróbálni. Ráadásul könnyen beilleszthetjük a januári diétánkba is.

Elkészítés

  1. Mossuk meg a kelkáposztát, majd vágjuk 4-5 centis darabokra a leveleit.
  2. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, majd 2-3 perc múlva adjuk hozzá a mazsolát is.
  3. Hintsük meg a fűszerekkel és gyakran átkeverve pirítsuk további 4-5 percig. Keverjük hozzá a felaprított káposztát és a 2-3 mm vastag karikákra szelt sárgarépát, majd pirítsuk további 6-8 percig.
  4. Öntsük fel a kókusztejjel, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot is.
  5. Néha átkeverve 20-25 perc alatt főzzük készre. Közben facsarjuk hozzá egy fél citrom levét,és sózzuk ízlés szerint.
  6. Nagy teflon serpenyőben hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a papadamot, éppen csak hagyjuk felgyűrődni a serpenyőben, 10 másodperc alatt kész is.
  7. Tálaljuk a forró káposztás curryvel, friss korianderrel és kevés natúr joghurttal!

Tippek

  • Elkészíthetjük 240° fokra előmelegített sütőben is a papadamot. Figyeljünk, nagyon gyorsan elkészül!
  • Mangó curry híján kedvünk szerint használhatunk más curry keverékeket is.
  • Joghurt helyett tejföllel is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Epres spenótsaláta fetával
Padlizsános piláf
Chorizos csicseriborsó
Miso leves
Epres banánkenyér
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Répás mungóbab saláta
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Pho leves - Vietnámi húsleves
Kuszkuszos töltött paprika
Grillezett pisztráng zellersalátával
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.