Káposztás mazsolás curry papadammal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Hozzávalók
  • 1 kis fej fodros kelkáposzta
  • 2-3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 50 g mazsola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 kk mangó currypor (vagy sima currypor)
  • 400g darabolt paradicsom konzerv
  • 150 g kókusztej
  • 1 db citrom leve
  • só, bors
  • friss koriander a tálaláshoz

 

Káposztás mazsolás curry papadammal

Kalória: ~ 374 kcal

A káposzta nem egy megszokott alapanyag egy curry típusú ételhez, pedig nagyon megéri kipróbálni. Ráadásul könnyen beilleszthetjük a januári diétánkba is.

Elkészítés

  1. Mossuk meg a kelkáposztát, majd vágjuk 4-5 centis darabokra a leveleit.
  2. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, majd 2-3 perc múlva adjuk hozzá a mazsolát is.
  3. Hintsük meg a fűszerekkel és gyakran átkeverve pirítsuk további 4-5 percig. Keverjük hozzá a felaprított káposztát és a 2-3 mm vastag karikákra szelt sárgarépát, majd pirítsuk további 6-8 percig.
  4. Öntsük fel a kókusztejjel, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot is.
  5. Néha átkeverve 20-25 perc alatt főzzük készre. Közben facsarjuk hozzá egy fél citrom levét,és sózzuk ízlés szerint.
  6. Nagy teflon serpenyőben hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a papadamot, éppen csak hagyjuk felgyűrődni a serpenyőben, 10 másodperc alatt kész is.
  7. Tálaljuk a forró káposztás curryvel, friss korianderrel és kevés natúr joghurttal!

Tippek

  • Elkészíthetjük 240° fokra előmelegített sütőben is a papadamot. Figyeljünk, nagyon gyorsan elkészül!
  • Mangó curry híján kedvünk szerint használhatunk más curry keverékeket is.
  • Joghurt helyett tejföllel is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Új!
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Pisztáciás panforte
Ratatouille
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Pestós görögjoghurt öntet
Zöldséges muhammara papadammal
Hajdinasaláta sült fetával
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Borsófőzelék pulykafasírttal
Vöröslencse shakshuka
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.