Káposztás mazsolás curry papadammal
Káposztás mazsolás curry papadammal
Hozzávalók
  • 1 kis fej fodros kelkáposzta
  • 2-3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 50 g mazsola
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 kk mangó currypor (vagy sima currypor)
  • 400g darabolt paradicsom konzerv
  • 150 g kókusztej
  • 1 db citrom leve
  • só, bors
  • friss koriander a tálaláshoz

 

Káposztás mazsolás curry papadammal

Kalória: ~ 374 kcal

A káposzta nem egy megszokott alapanyag egy curry típusú ételhez, pedig nagyon megéri kipróbálni. Ráadásul könnyen beilleszthetjük a januári diétánkba is.

Elkészítés

  1. Mossuk meg a kelkáposztát, majd vágjuk 4-5 centis darabokra a leveleit.
  2. Magas falú edényben hevítsünk pár kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat. Futtassuk meg benne az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, majd 2-3 perc múlva adjuk hozzá a mazsolát is.
  3. Hintsük meg a fűszerekkel és gyakran átkeverve pirítsuk további 4-5 percig. Keverjük hozzá a felaprított káposztát és a 2-3 mm vastag karikákra szelt sárgarépát, majd pirítsuk további 6-8 percig.
  4. Öntsük fel a kókusztejjel, majd adjuk hozzá a darabolt paradicsomot is.
  5. Néha átkeverve 20-25 perc alatt főzzük készre. Közben facsarjuk hozzá egy fél citrom levét,és sózzuk ízlés szerint.
  6. Nagy teflon serpenyőben hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a papadamot, éppen csak hagyjuk felgyűrődni a serpenyőben, 10 másodperc alatt kész is.
  7. Tálaljuk a forró káposztás curryvel, friss korianderrel és kevés natúr joghurttal!

Tippek

  • Elkészíthetjük 240° fokra előmelegített sütőben is a papadamot. Figyeljünk, nagyon gyorsan elkészül!
  • Mangó curry híján kedvünk szerint használhatunk más curry keverékeket is.
  • Joghurt helyett tejföllel is tálalhatjuk.

Allergének

  • laktóz
További receptjeink
Rebarbarás somlói
Almás édes chili szósz
Grillezett pisztráng zellersalátával
Mentás grillezett padlizsánsaláta
Új!
Fügelekváros muffin
Füstös csirke kebab pitával
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Nápolyi karneváli ricotta torta
Pisztáciás egrestorta
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Fitt zserbó
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Hajdinasaláta sült fetával
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.