Répa-retek-mogyoró saláta
Répa-retek-mogyoró saláta
Hozzávalók

 

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 köteg retek
  • 1 db fehér retek
  • 2 db tojás
  • 2-3 ek méz
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 marék pörkölt (sótlan) földimogyoró
  • friss petrezselyem
  • só, bors

Répa-retek-mogyoró saláta

Kalória: ~ 335 kcal

Itt a tavasz, vele pedig a végre a friss zöldségek. A jó idő első hírnökei: a friss répa, retek és az újhagyma. Ehhez még hozzáadtunk egy kis mogyorót, kifejezetten a kora reggeli rigórikkantások kedvéért.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük sózott vízbe a tojásokat, majd kíméletesen, 10-15 perc alatt főzzük keményre. Hűtsük le, és pucoljuk meg őket.

  2. Vágjuk vékony szeletekre a retket, fehér retket, sárgarépát, újhagymát, majd forgassuk össze a mézzel és a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.

  3. Hintsük meg a pörkölt mogyoróval és a petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  4. Tálaljuk a keménytojással!

ALLERGÉNEK 

  • mogyoró
  • tojás

TIPPEK

  • Minél vékonyabbra szeljük a zöldségeket, annál gusztusosabb végeredményt fogunk kapni.

  • Ha nincs otthon sótlan mogyorónk, elkészíthetjük sózott földimogyoróval is, csak öblítsük le.

  • Próbáljuk ki lágytojással, nagyon finom lesz!

További receptjeink
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Fetasajtos-spenótos kölespite
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Rebarbarás somlói
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Fekete kagyló spagettivel
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Káposztás fasírtgolyók
Császármorzsa narancsszósszal
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Zablisztes ropi
Sütőtökös csirkecurry
Fitt zserbó
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.