Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Hozzávalók

6 főre

  • 70 dkg zöldbab
  • 3 ek Floriol Olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 400 g ricotta
  • 1 cs lasagne tészta
  • 150 g mozzarella
  • só, bors

Ricottás rakott zöldbabos lasagne

Krémes, friss, mégis laktató a zöldbabos lasagne, ami tökéletes nyári ebéd az egész családnak.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 25 + 45 perc

  1. Forraljunk bőséges mennyiségű sózott vizet, majd dobjuk bele az átmosott zöldbabot, és 1 perc alatt főzzük elő. Szűrjük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  3. Magas falú fazékban kevés olívaolajon pirítsuk meg a felaprított fokhagymát. Kanalanként adagoljuk hozzá a lisztet, majd keverjük addig, amíg kis színt kap. Öntsük fel az előmelegített tejjel, majd keverjük csomómentesre a besamelt. Sózzuk ízlés szerint és gyakran kavarva, alacsony lángon főzzük további 5-6 percig, amíg besűrűsödik.
  4. Magas falú tepsit kenjünk ki kevés olívaolajjal. Kezdjük a lasagne rétegezését egy sor zöldbabbal. Terítsünk rá egyenletes rétegben a besamelből, majd fedjük be lasagne lapokkal. Ismételjük meg a következő rétegnél ugyanezt, de a zöldbabra ezúttal rakjunk a kikevert ricottából is. Folytassuk a rétegezést, amíg tele lesz a tepsi, és elfogynak a hozzávalóink. Végül fedjük le besamellel és szeletelt mozzarellával.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 40-45 perc alatt.
  6. Tálaljuk forrón, kevés frissen őrölt borssal.

Tippek

  • Ha túl sűrű a besamel, hígítsuk még tejjel! A sütőben meg fog szilárdulni.
  • Tehetünk mozzarella szeleteket a rétegek közé is.
  • Az előfőzéstől megpuhul a zöldbab, de még roppanós lesz!

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Pestós görögjoghurt öntet
Húsgolyók édeskömény salátával
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Olívás falafel tahini szósszal
Thai tök curry köményes rizzsel
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Kávés-mandulás muffin
Diós-spenótos galette
Finn lazacleves
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Spárgás-citromos spagetti
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.