https://www.traditionrolex.com/1

Március és a változás szele
Életmód

Március és a változás szele

Márciussal nemcsak a tavasz közeledik, hanem a változás is beköszönt az életünkbe. Ez az a hónap, amely megmutatja nekünk, hogy az élet folyamatosan fejlődik és változik, és hogy ennek a változásnak nemcsak külső, hanem belső tényezői is vannak.

floriol-coach-2024-03.jpg

Itt az idő, hogy mélyebben elmerüljünk abban, hogy mit is jelent a változás, miért nézünk rá gyakran félelemmel, és valóban a változástól félünk-e, vagy csupán az ismeretlentől.

Miért nehezítjük meg saját magunk számára a változást?

A változásokkal szembeni ellenállás gyakran gyökerezik az énképünkben és az önbecsülésünkben. Attól félünk, hogy a változással elveszíthetjük az önazonosságunkat, vagy mások számára kevésbé leszünk elfogadhatóak. A komfortzónánkból való kilépés mindig kockázattal jár, ezért sokan inkább ragaszkodnak jelenlegi helyzetükhöz, még ha az közel sem tökéletes, inkább csak „elmegy”.

Emellett gyakran saját magunkat szabotáljuk, ahelyett, hogy a változásra koncentrálnánk. A kifogások, az önkorlátozó hiedelmek és a félelem mind olyan tényezők, amelyek hátráltathatnak bennünket. Fontos felismerni, hogy a változás egy természetes és akár nagyszerű része az életnek, és ha megértjük, miért nehéz számunkra, könnyebben tudunk vele együttműködni.

Sokszor hangzik el a tanácsadások során, hogy a kliens úgy reagál valamire, hogy „Jó, ráveszem magam valahogy!”. Ezt nevezik teljes meghasonulásnak, mintha egy másik személyt kellene rávenni arra, hogy megtegyen valamit.

A kicsi változások ereje

Ahhoz, hogy megküzdjünk a változás nehézségeivel, érdemes inspirációt meríteni James Clear "Atomi szokások" című könyvéből. A kis lépések, apró változások bevezetése nagy hatással lehet életünkre. Az "átalakulás" nem jelent mindig hatalmas ugrásokat, hanem fokozatos, kis változásokon keresztül is elérhető.

A "miért akarunk változtatni" kérdésre adott mély, személyes válaszok segíthetnek áthidalni a változásokhoz kapcsolódó nehézségeket. Ez a belső motiváció sokkal erőteljesebb, mint a külső nyomás, és segít kitartani, amikor nehézségekbe ütközünk.

Tavaszi változások és az életmódváltás

A tavasz közeledtével a természet is megújul, és ez inspiráló lehet számunkra is. Az évszakváltás lehetőséget ad arra, hogy friss szemmel tekintsünk az életünkre, és új szokásokat alakítsunk ki. A napsütéses napok pedig magukkal hozzák az energiát és a pozitív változást.

Az étkezés terén is érdemes változtatni, és minél táplálóbb ételeket választani. A Floriol segítségével könnyedén és változatosan készíthetünk olyan fitt ételeket, amelyek támogatják a változás iránti elkötelezettségünket.

Ne hagyjuk abba, folytassuk!

A változás nem mindig könnyű, de akit megváltoztatunk, az mi magunk vagyunk. Ne hagyjuk abba, amit elkezdtünk, és legyünk elszántak. Lehetnek visszaesések, de ezek mind tanulási lehetőségek. Ahogy haladunk az úton, egyre ügyesebben fogjuk kezelni a változást.

Legyen szó kis lépésekről vagy nagy ugrásokról, a március a változás szele, amely új lehetőségeket hoz az életünkbe. Legyünk nyitottak, fogadjuk el az ismeretlent, és engedjük, hogy az életünk folyamatosan fejlődjön és változzon a legjobb irányba! Szánjunk időt arra, hogy felfedezzük a saját motivációinkat, és hagyjuk, hogy ezek vezessenek bennünket az átalakulás felé, hiszen minden változás egy újabb lehetőség a személyes fejlődésre.

Tavaszi frissesség az asztalon

Ahogy megérkezik a tavasz, az étkezésünk is megújul. A kifakult téli zöldségek és az újraéledő gyümölcsök lehetőséget teremtenek az ízletes és tápláló tavaszi ételek elkészítésére. Fedezzük fel a tavaszi alapanyagokat és azokból készíthető ínyenc fogásokat!

Zöldségek a tavaszi kertből

 1. Spárga: a tavasz ikonikus zöldsége a spárga, amely nemcsak rendkívül tápláló, hanem számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Süssük vagy főzzük meg, majd adjuk hozzá friss salátákhoz vagy tésztákhoz.
 2. Zöldhagyma és újhagyma: ezek a hagymafélék kiválóan alkalmasak a tavaszi ételek ízesítésére. Salátákban, omlettekben vagy akár grillen sütve is finomak.
 3. Petrezselyem és koriander: ezek az aromás fűszerek nemcsak frissességet adnak ételeinknek, hanem tele vannak antioxidánsokkal és vitaminokkal is. Használjuk őket salátákban, szószokban vagy egy-egy frissítő smoothie-ban.

Gyümölcsök a tavaszi ízekért

 1. Eper: a tavasz jelképének tekinthető eper nemcsak finom, de tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal is. Készítsünk belőle friss gyümölcssalátákat, vagy élvezzük önmagában.
 2. Citrusfélék: a friss citrom, narancs és grapefruit kiválóan frissítenek és tele vannak C-vitaminnal. Készítsünk belőlük salátákat, önteteket vagy gyümölcssalátákat.
 3. Meggy és cseresznye: bár még egy kicsit várni kell. rájuk, de ezek a tavaszi – kora nyári gyümölcsök nemcsak finomak, hanem vitaminokban és antioxidánsokban is gazdagok. Pudingok, sütemények és gyümölcssaláták tökéletes összetevői lehetnek.

Fűszerek

 1. Friss menta: a menta frissességet és élénkséget ad az ételeknek. Télen talán nehezebben hozzáférhető, de tavasszal könnyedén felhasználhatjuk salátákhoz, italokhoz vagy édes desszertekhez.
 2. Fokhagyma és friss gyömbér: ezek az alapvető fűszerek a tavaszi konyhában is megállják a helyüket. Használjuk őket mártásokban, főzelékekben vagy akár grillezett ételek ízesítésére.

Tavaszi receptek

 1. Lencsés epersaláta bivaly mozzarellával: édes eper friss bazsalikommal és citromlével találkozik ebben a tavaszi salátában.
 2. Grillezett zöldségek mentaszósszal: spárga, zöldhagyma és más tavaszi zöldségek grillezve, friss mentaszósszal tálalva.
 3. Meggyes-mandulás krémleves: a tavaszi gyümölcsök ízét egy könnyű meggyes-mandulás krémlevessel koronázhatjuk meg.

 

A tavasz az ételekben is megmutatkozik. A friss, ropogós zöldségek, ízletes gyümölcsök és aromás fűszerek igazi csemegéket kínálnak. Kísérletezzünk a tavaszi alapanyagokkal, hozzuk be az étrendbe a színeket és az ízeket, és élvezzük a természet frissességét az asztalunkon is! És persze használjuk az ételekhez a Floriol olajait!

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1