Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Hozzávalók
  • 100 g bulgur
  • 1 citrom leve
  • 200 g halloumi
  • 300 g dinnye
  • 100 g vegyes saláta
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom

Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal

A legforróbb napokra ajánljuk ezt a salátát. Tíz perc alatt elkészül, és a dinnye édessége jól kiegészíti a halloumi sósságát.

Elkészítés

  1. A bulgurt bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára 20 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le. Hagyjuk kihűlni.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a sajtot oldalanként 2 perc alatt. Hagyjuk hűlni kicsit, majd daraboljuk fel.
  3. Kockázzuk fel a dinnyét.
  4. Alaposan mossuk meg a vegyes salátát, majd forgassuk össze a bulgurral, a dinnyével, és a halloumival. Hintsük meg bazsalikommal, facsarjunk rá fél-egy citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Allergének

  • glutén
  • laktóz

 

Tippek

  • Ha nem kapunk halloumit, más grillsajtot is használhatunk.
  • Facsarjuk egy fél citrom levét a bulgurhoz főzés közben.
  • Sárgadinnyével is kipróbálhatjuk.
További receptjeink
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Ősz Ízei Bowl
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Thai tök curry köményes rizzsel
Epres tejpite
Nyulas ravioli gombaszósszal
Fetasajtos-spenótos kölespite
Körtés-diós pite
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Forró sajtmártás
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Sonkás-sajtos muffin
Paradicsomos gratin
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.