Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Hozzávalók
  • 100 g bulgur
  • 1 citrom leve
  • 200 g halloumi
  • 300 g dinnye
  • 100 g vegyes saláta
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom

Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal

A legforróbb napokra ajánljuk ezt a salátát. Tíz perc alatt elkészül, és a dinnye édessége jól kiegészíti a halloumi sósságát.

Elkészítés

  1. A bulgurt bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára 20 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le. Hagyjuk kihűlni.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a sajtot oldalanként 2 perc alatt. Hagyjuk hűlni kicsit, majd daraboljuk fel.
  3. Kockázzuk fel a dinnyét.
  4. Alaposan mossuk meg a vegyes salátát, majd forgassuk össze a bulgurral, a dinnyével, és a halloumival. Hintsük meg bazsalikommal, facsarjunk rá fél-egy citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Allergének

  • glutén
  • laktóz

 

Tippek

  • Ha nem kapunk halloumit, más grillsajtot is használhatunk.
  • Facsarjuk egy fél citrom levét a bulgurhoz főzés közben.
  • Sárgadinnyével is kipróbálhatjuk.