Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Hozzávalók
- 100 g bulgur
- 1 citrom leve
- 200 g halloumi
- 300 g dinnye
- 100 g vegyes saláta
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- só, bors
- friss bazsalikom
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
A legforróbb napokra ajánljuk ezt a salátát. Tíz perc alatt elkészül, és a dinnye édessége jól kiegészíti a halloumi sósságát.
Elkészítés
- A bulgurt bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára 20 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le. Hagyjuk kihűlni.
- Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a sajtot oldalanként 2 perc alatt. Hagyjuk hűlni kicsit, majd daraboljuk fel.
- Kockázzuk fel a dinnyét.
- Alaposan mossuk meg a vegyes salátát, majd forgassuk össze a bulgurral, a dinnyével, és a halloumival. Hintsük meg bazsalikommal, facsarjunk rá fél-egy citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Allergének
- glutén
- laktóz
Tippek
- Ha nem kapunk halloumit, más grillsajtot is használhatunk.
- Facsarjuk egy fél citrom levét a bulgurhoz főzés közben.
- Sárgadinnyével is kipróbálhatjuk.