Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Hozzávalók
  • 100 g bulgur
  • 1 citrom leve
  • 200 g halloumi
  • 300 g dinnye
  • 100 g vegyes saláta
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom

Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal

A legforróbb napokra ajánljuk ezt a salátát. Tíz perc alatt elkészül, és a dinnye édessége jól kiegészíti a halloumi sósságát.

Elkészítés

  1. A bulgurt bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára 20 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le. Hagyjuk kihűlni.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a sajtot oldalanként 2 perc alatt. Hagyjuk hűlni kicsit, majd daraboljuk fel.
  3. Kockázzuk fel a dinnyét.
  4. Alaposan mossuk meg a vegyes salátát, majd forgassuk össze a bulgurral, a dinnyével, és a halloumival. Hintsük meg bazsalikommal, facsarjunk rá fél-egy citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Allergének

  • glutén
  • laktóz

 

Tippek

  • Ha nem kapunk halloumit, más grillsajtot is használhatunk.
  • Facsarjuk egy fél citrom levét a bulgurhoz főzés közben.
  • Sárgadinnyével is kipróbálhatjuk.
További receptjeink
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Kuszkuszos töltött paprika
Teriyaki lazac rizstésztával
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Tom Kha Ghai
Vöröslencse shakshuka
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Olívás mangó pop
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Húsgolyók édeskömény salátával
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Sütőtökös csirkecurry
Sült barack vaníliafagyival
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Narancsos-citromfüves pulyka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.