Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Hozzávalók
  • 100 g bulgur
  • 1 citrom leve
  • 200 g halloumi
  • 300 g dinnye
  • 100 g vegyes saláta
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • só, bors
  • friss bazsalikom

Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal

A legforróbb napokra ajánljuk ezt a salátát. Tíz perc alatt elkészül, és a dinnye édessége jól kiegészíti a halloumi sósságát.

Elkészítés

  1. A bulgurt bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára 20 perc alatt, majd szűrjük és csepegtessük le. Hagyjuk kihűlni.
  2. Nagy teflonserpenyőben, kevés Floriol Cardio étolajon pirítsuk meg a sajtot oldalanként 2 perc alatt. Hagyjuk hűlni kicsit, majd daraboljuk fel.
  3. Kockázzuk fel a dinnyét.
  4. Alaposan mossuk meg a vegyes salátát, majd forgassuk össze a bulgurral, a dinnyével, és a halloumival. Hintsük meg bazsalikommal, facsarjunk rá fél-egy citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Allergének

  • glutén
  • laktóz

 

Tippek

  • Ha nem kapunk halloumit, más grillsajtot is használhatunk.
  • Facsarjuk egy fél citrom levét a bulgurhoz főzés közben.
  • Sárgadinnyével is kipróbálhatjuk.
További receptjeink
Húsvéti sonkasaláta
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Sült barack vaníliafagyival
Grillezett pisztráng zellersalátával
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Szilva chutney
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Csőben sült padlizsános csirke
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Csirke korma rizzsel
Nyári bableves bulgurral
Császármorzsa narancsszósszal
Miso leves
Mapo Tofu
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.