https://www.traditionrolex.com/1

Nyári bableves bulgurral
Nyári bableves bulgurral
Nyári bableves bulgurral
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyemgyökér
  • 2 x 400 g fehérbab konzerv
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 8 babérlevél
  • 100 g bulgur
  • 100 g parmezán
  • 50 g friss snidling
  • só, bors

Nyári bableves bulgurral

Kalória: ~ 430 kcal

Telt, karakteres nyári leves babbal, paradicsommal és a mindent megkoronázó parmezánnal.

Elkészítés

  1. Hevítsetek Floriol POWER étolajat egy nagy lábasban. Adjátok hozzá a megmosott, felaprított újhagymát, majd a feldarabolt fokhagymát is. Ha már átpirultak, tegyétek hozzá a megpucolt és vékony karikára szelt sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Tegyétek a zöldségekhez a sűrített paradicsomot is. Néha átkavarva pirítsátok további 6-8 percig.
  2. Öntsétek fel 2 liternyi forrásban lévő vízzel, majd forraljátok újra. Tegyétek hozzá a babérleveleket, sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek közepes lángon kb. 40-50 percig.
  3. Öblítsétek át a bulgurt, majd keverjétek a leveshez. Öntsétek le a nagyszemű fehérbab konzervek levét, majd tegyétek ezt is a leveshez. Főzzétek készre további 20-30 perc alatt. Sózzátok újra, ha szükséges.
  4. Tálaljátok forrón a levest apróra vágott snidlinggel és reszelt parmezánnal!

 

Tippek

  • Száraz, nagyszemű fehérbabból is elkészíthetitek a levest. Áztassátok be előző éjjel, és főzzétek nagyjából egy órával több ideig a babot, még a bulgur hozzáadása előtt.
  • Pecorino sajttal is tálalhatjátok!
  • Tegyetek a levesbe friss kakukkfűvet, oregánót.

 

Allergének

  • tej és tejszármazékok
  • glutén
További receptjeink
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Császármorzsa narancsszósszal
Új!
Epres banánkenyér
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Spárgás csigatészta
Ratatouille
Tonhal caprese
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Olívaolajos málnás piskótatorta
Teriyaki lazac rizstésztával
Sonkás Crepe
Forró sajtmártás
Olasz (húsvéti) pite sonkával
Keleti marhasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1