Forró sajtmártás
Forró sajtmártás
Hozzávalók

A mártáshoz

  • 20 dkg vörös cheddar
  • 10 dkg fehér cheddar
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 tk angol mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

A mártogatáshoz

  • 10-12 db bébirépa
  • 4-5 szál szárzeller

Forró sajtmártás

Kalória: ~ 457 kcal

Nincs is jobb egy téli estén, mint a roppanós zöldségek, amiket ínycsiklandó sajtmártásba mártogathatunk!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hevítsünk szószos lábasban Floriol Olívaolajat, majd pirítsuk le benne pár perc alatt az összezúzott fokhagymát. Hintsük meg a füstölt paprikával és a cayenne borssal, majd – mielőtt megkeseredne – öntsük fel a fehérborral és a tejszínnel.
  2. Keverjük hozzá a mustárt és a szerecsendiót, utána pedig forraljuk fel. Hintsük meg a lereszelt sajttal, amit aztán folyamatos kevergetés mellett olvasszuk bele. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Forraljuk készre, majd tálaljuk a roppanós, nyers zöldségekkel

TIPPEK

  • Mártogathatjuk a zöldségek mellett bármilyen kenyérfélével, amit szeretünk.
  • Bármilyen erősebb ízű sajtot használhatunk, ami otthon akad, sőt, a sajtmártás kifejezetten jó megoldás a maradékok elhasználására.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár
  • zeller
További receptjeink
Őszi skillet
Füstös csirke kebab pitával
Olívás falafel tahini szósszal
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Tormakrémes-lazacos kréker
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Bárány muszaka
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Angol reggeli
Fetasajtos-spenótos kölespite
Zablisztes ropi
Hajdinasaláta sült fetával
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Paradicsomos gratin
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Mentás borsókrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.