https://www.traditionrolex.com/1

Epres banánkenyér
Epres banánkenyér
Epres banánkenyér
Hozzávalók
  • 5 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 170 g kimagozott datolya
  • 2 tojás
  • 250 g érett banán (~3 db)
  • 50 ml tej
  • 8 g sütőpor
  • 220 g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 200 g eper
  • 2 dl tejszín
  • pár szem eper a tálaláshoz

Epres banánkenyér

Kalória: ~ 390 kcal

Dübörög az eperszezon, úgyhogy most mindenbe ér epret tenni: a banánkenyeret is feldobhatjátok vele!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 ºC-ra.
  2. Mossátok meg az epret, vágjátok le a szárakat, majd hosszában vágjátok négyfelé.
  3. Magozzátok ki a datolyát és daraboljátok fel apróra.
  4. Konyhai robotgépben dolgozzátok össze a banánokat a tojásokkal és a datolyával. Adjátok hozzá a Floriol E-vitamin étolajat, majd további keverés mellett a tejet is.
  5. Ezután mehet a liszt, a sütőpor, a fahéj, a vanília és a szerecsendió a banános krémhez, majd keverjétek tovább addig, hogy egyenletes masszát kapatok.
  6. Öntsétek a tészta felét Floriol E-vitamin étolajjal kikent őzgerinc- vagy püspökkenyér formába. Hintsétek meg bőven az eperrel, majd öntsétek rá a maradék masszát. Végül a tetejére mehet a maradék eper.
  7. Tegyétek a banánkenyeret előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek meg. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy mikor készül el: szúrjatok egy hústűt a tésztába, és ha tiszta, akkor a süti elkészült. Ha ragacsos, akkor még sülnie kell!
  8. Hagyjátok teljesen kihűlni, csak utána szeleteljétek fel.
  9. Tálaljátok kemény habbá vert tejszínhabbal és friss eperrel.

Tippek

  • Elég édes lesz a süti az epertől, banántól, na meg a datolyától. Ha szeretnétek, a tejszínhabhoz a felverés közben keverhettek kevés porcukrot is!
  • Gluténmentes lisztkeverékből is elkészíthető.
  • Fele zab - fele búzaliszt keverékéből is nagyon finom lesz!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Misos-körtés zellerkrémleves
Meggyes-mandulás krémleves
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Forró sajtmártás
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Sütőtökös krumplis gratin
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Új!
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Pestós görögjoghurt öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1